sobota, 6. december 2008

Where's the snow?

Kako idilična je bila prejšnja sobota, ko smo se zbudili v sneženo jutro, danes pa takole! No, vsaj deževati je nehalo in gladina sosednjega "veletoka" se je malenkost znižala. Stamp something pa je objavil temo "nekaj sneženega". Teme so mi pri izzivih ljubše od postavitev, saj dopuščajo več kreativnosti in svobode. Voščilnica je moj spomin na sneg!

Ponoči nas je obiskal Miklavž!! Največje darilo, ki mi ga je prinesel, je bil pogled na Tejev obraz, ko je odpiral svojo vrečko. To pa zato, ker mi je uspelo ga naučiti, da moraš biti z malim zadovoljen! Pri nas namreč Miklavž prinese samo dobrote, pa kakšne copate ali nogavice so vmes. Ko je Tej našel Sponge Bob copate je tako vriskal "da si je to najbolj želel", mi je srce igralo. Zadnjič sem ga vprašala: kaj se mu zdi pri darilih najpomembneje, pa je odgovoril, da to, da jih imaš rad!! Še nekateri odrasli, bi se morali tega zavedati! Me je pa stisnilo lansko leto, ko je po Miklavžu prišel iz vrtca in rekel: "Mami, samo jaz sem dobil samo dobrote! Vsi drugi so dobili polno igrač!" Kar nekaj energije mi je vzelo, da sem mu razložila, kaj in kako! Se pa sprašujem, kje so vrednote v tej skomercializirani potrošniški družbi! Pa vzgajaj otroka v tem!!

Maja

5 komentarjev:

  1. Lepo si napisala o obdarovanju. Tudi sama nečake obdarujem s praktičnimi dobrotami :)
    Čestitka pa je zelo, zelo lepa. Koliko plasti si uporabila :)! Pa kako si trakec speljala skozi snežinko! Superca :)

    Lp, Helena

    OdgovoriIzbriši
  2. Lepo čestitko si naredila.
    Glede obdarovanja pa se strinjam s tabo. Tudi pri nas Miklavž nosi male poslastice, kako čokoladico, mandarine.

    OdgovoriIzbriši
  3. Zelo lepa čestitka!
    Poglej na moj blog, si bila pofočkana! Lp, Moni

    OdgovoriIzbriši
  4. Luštna, zimska čestitka. Všeč mi je kako si jo skombinirala z ograjico.

    Glede obdarovanja se pa popolnoma strinjam. Tudi pri nas je Miklavž prinesel 'samo' kakšno sadje, čokolado in ne vem zakaj, ampak vsako leto tudi šibo. :) :)

    OdgovoriIzbriši
  5. So great things you have here! Lovely colours and beautifully coloured images :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.