sreda, 22. september 2010

Flusi Štumfožer

Ali imate tudi pri vas doma Flusija Štumfožera? To je tista pošast, ki prebiva v vašem pralnem stroju in se je specializirala za "žretje" nogavic. Levih, včasih desnih, a nikoli obeh. Drugače si izginevanja ne znam pojasniti. V filtru jih ni, kakšne črne luknje, kamor bi štumfi izginevali v mojem pralnem stroju tudi ni, prav tako ni bil zabeležen Boschevski primer Bermudskega trikotnika. Torej je lahko samo Flusi! Njegov tek je neznanski, kajti v približno enem letu se je napokal za celo vrečo nogavic. Tako osameli in trdosrčno ločeni pari sedaj obupano čakajo svoje življenjske (pardon, nožne) sopotnike. Božiček je moški strani prinesel nogavice z dnevnimi oznakami (morda je mislil name in mi želel olajšati mukotrpno nedeljsko opravilo zlaganja nogavic iz sušilca. Hvala Božiček!) Flusi se je tako polastil odraslega in otroškega torka (le kaj ima proti njem), odrasle srede in otroškega petka ter nedelje. Dobro mu teknejo tudi risani junaki, saj pogrešamo kar nekaj junakov iz Toy story, Mojstra Mihata in Tomažka. Tudi slogan I feel Slovenija mu je šel v slast. Zadnjič pa si je zaželel prav poseben desert in pojedel celo žensko nogavico, takšno lepo črno, s pisanimi rožicami. Močno pogrešamo!
Če torej Flusija nimate, pa bi ga radi imeli je tu oglas:
Prijaznim ljudem podarimo v trajno last Flusija, nenavaden primerek sicer razširjene vrste štumfožerisa pralnostrojarisa. Če bi radi preučevali njegov vzorec vedenja ali pa samo uživali v njegovi družbi, se prosim oglasite že precej obupani lastnici na na tej strani objavljeni elektronski naslov!

HVALA

Vendar pa naša družinska saga z nogavicami še ni končana. Doma sem že večkrat oznanila, da "čuftov" ne bom prala. Morda poznate tiste primerke nogavic, ki se jih v napol komi sicer potegne z noge, vendar ne potrudi obrniti ali vsaj raztegniti. Tako nastanejo čufti (v prevodu sprimki). Ker prepotenih in umazanih sprimkov ali čuftov ne želim obračati in raztegovati, jih seveda vržem v stroj, iz stroja direktno v sušilec, iz sušilca pa... Ker voluntersko delo pri zlaganju nogavic iz sušilca pri nas nima kandidatov in je kot kazen bolj osovraženo kot delo na Golem otoku, neprostovoljno volunterstvo seveda pade name. Ko uspem posortirati 1. ujemajoče se pare, 2. približno ujemajoče se pare (črna je črna, pa kdo bo še gledal, kako širok je patent) in 3. Flusijev davek, v bobnu ostanejo le še čufti. Globoko vdihnem in jih obrnem ter raztegnem, takrat pa se mi ponavadi po kopalnici razsuje celotno bogastvo slovenskih gozdov!!! A teh pa Flusi ni mogel požreti??!!

Imejte se radi, s Flusijem ali brez!

PS
Slika je zgolj naključna. Očividcev namreč še nimamo, zato tudi fotorobot še ne more na delo.

Maja

29 komentarjev:

  1. Nikad nisam ćula za ovog malenog... ali mi je jakoo sladak!:)
    Pusa!

    OdgovoriIzbriši
  2. No vidim, da je tudi pri vas doma naseljen štunfožer,pri nas ima namreč sorodnika, če ne kar brata dvojčka.
    Zanimivo je ,da imaš zelo podobne, ne kar identične teževa kakor jaz, štunfi izginjajo, nič ni važno kakšne barve ali velikosti so, prednost imajo pri nas le očijevi nizki štumfki za v kolesarske čevlje, teh pa ni .Saj so vsi črni le da na enem piše Adidas, na enem Nike itd, pol jih je pa nemogoče poparat.zanimivo je,da kakor koli naš oči govori, da mu firme nič ne pomenijo dveh štumfkov z različnim napisom pa noče obuti.

    Pa tudi s tako imenovanimi čufti imam problem, sem jim že zdavnaj obljubila, da jih sploh ne bom dala v stroj, pa kar nimam srca mojih treh fantov pustiti bosih, no spet bi nasrkal oči, fanta namreč štumfe vzameta tudi v njegovem predalu ;-).

    OdgovoriIzbriši
  3. dobro ga zapri, pa da mu ne bi slučajno kazala tegale komentarja... si? ok. zdaj ti povem - pri nas ga imamo tudi. ne mu povedat... k pol bosta mela mlade :))

    OdgovoriIzbriši
  4. o hudo kok je kjuttttttttt :)))) sej ne vem, a bi ga mela .. al raj ne .. k štunfe še malo, kaj pa bo pol .. pa ne vem;)))

    OdgovoriIzbriši
  5. Veš, da pri meni že dolgo ni bilo štunfožerja :) Pa ga prav nič ne pogrešam in se zahvaljujem za tvojo velikodušno ponudbo, da ga odstopiš :) Upam, da se ne bo kar sam prikazal, ker sem nora na zoknčke in bi mi bilo kar težko, če bi katerega požrl :)
    Lep dan in upam, da tudi pri vas sije sonček!

    OdgovoriIzbriši
  6. Spet je mraz in spet so tu nogavice. Pri nas Flusi ni tako požrešen. Sem pa tja pride na obisk. Moramo pa paziti, da ob naslednjem obisku pri vas, ne skoči v naš avto.

    Tale naključna slika je pa luškana. Tvoje delo?

    OdgovoriIzbriši
  7. A tale zverinica je tudi pri vas na delu?Sem mislila, da mu je pri nas tako všeč, da noče nikamor drgam, p azdaj vidim, da ima rodbino na veliko mestih:):)
    Čuftov smo se pa mi rešili, no včasih se še pojavijo, ampak gre mami( to sem jaz) v akcijo- beri zatulim:Štumfe obračat!!!!!!Pa potem krivca oz onlikovalca čuftov stvar rešita:):) Je bilo pa potrebno veliko vaje, res veliko!!!!

    OdgovoriIzbriši
  8. Pri nas na srečo tega štunfožerja še ni :-))

    OdgovoriIzbriši
  9. a zdaj pa vem, kje so naši manjkajoči štumfi :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Naš pa potem čez par pranj izpljune kakšen štunf, pa imamo pol spet pare. Veš kaj, po mojem imate prelepe štunfe, pol je pa tako.

    OdgovoriIzbriši
  11. In jaz sem mislila, da se s tem ukvarjamo samo pri nas!!! Zdaj mi je veliko lažje!
    O čuftih pa...joj kako jih ne maram...tistih nogavičarskih. Ko se iz njih vsuje posušena druga košnja, znorim!!Ptrostovoljcev za zlaganje tudi pri nas ni, ker pustijo norenje meni :))
    Zdrži pot skozi čarobna dela gospodinjastva!

    OdgovoriIzbriši
  12. Hvala, da si nam razložila, kam izginejo štumfi. Sem si že belila glavo, zdaj pa vem, da imamo pri nas Flusijevega sorodnika:))

    OdgovoriIzbriši
  13. No, hvala, da si me nasmejala, sedaj, ko se odpravljam v mižule :)))))) Bom vedela za drugič, da ni dobro prebirati blogov takrat, ko že vsi spijo, ker se ne smem na glas smejat, potem pa taki piskajoči zvoki okrog mene krožijo.
    Flusi je pa cort ;)

    OdgovoriIzbriši
  14. He he ...kako simpatičen dečko je tole. Ampak resnično mu ne kazat napisanega, saj se bo še prevzel mali vragec. Je pa tole očitno zelo razširjena rasa, saj ima tudi pri nas svoje domovanje.

    OdgovoriIzbriši
  15. Ha ha ha, sem se prav nasmejala ob tej tvoji zgodbi. Seveda sem se poskušala vživet tudi v tragični del zgodbe in vsekakor mi je žal za vse zokne, ker dobro poznam ta občutek. Mi je enkrat ta zadeva požrla en taki krasni zokn z motivom vasice. Samo očitno mu ni teknilo, ker ga potem več ni bilo. Groza, pralni stroj zamenjat, ni druge. Baje se selijo s stroji ;)

    OdgovoriIzbriši
  16. Joj si me nasmejala. Najbrž sem se smejala iz obupa. Vsak vikend me je namreč groza perila, pa ne zaradi likanja (to delam zelo rada) ampak zaradi iskanja parov črnih moških nogavic. Ko so pari vsaj približno pošlihtani jaz samo še črno vidim.

    Bodi lepo, Tanja

    OdgovoriIzbriši
  17. Joj kako sem se vživela in videla v tem..hihi. Kot da si bila pri nas ta vikend, ko smo se lotili cele košare tako ali drugače obrnjenih s močnim spremstvom mojega bolj ali manj samogovora. Seveda je očitno tudi pri nas kakšen Flusi da vedno poje enega, levega ali desnega. Razmišljam, da če bi bila dva Flusija..pa morda vsak enega iz para pohrusta in ne bo ostanka, samo lepi parčki, ki jih lepo po vrsti zložiš in ne ostane nič za v vrečko... ah..kakšne lepe sanje..

    OdgovoriIzbriši
  18. Haha, to je pa bilo eno najbolj zabavnih branj v zadnjem času - res "za crknit" smešno! :)

    No, s Štumfožerjem nimam težav, ampak vseeno pametno, da si objavila slikico (naključno ali ne), da vsaj približno vem, kako zgleda - da takoj ukrepam, če se kdaj pojavi! :))

    OdgovoriIzbriši
  19. Ha ha ha kot bi objavo pisala jaz :-)

    OdgovoriIzbriši
  20. Jaz sem mislila, da je štumfožer ena taka grozna pošast, zaradi katere si moram vedno znova puliti lase, ti pa pokažeš tako srčkano puhasto zadevico ... s sicer velikimi usti, to je pa res. Upam, da je naš štumfožer ena bolj grozna pošast, ker če se mi tak pokaže iz pralnega stroja, se še jezit ne bom mogla nanj.

    OdgovoriIzbriši
  21. Flusi na srečo ne more k nam, ker bi ga naš hrček zagotovo požrl, tako da hvala bogu nimamo takih problemov, nabavte hrčka!!!!

    OdgovoriIzbriši
  22. hahahhaha tale Flusi je zgleda že parkrat kloniran:-))) Tudi mi imamo enega, se mi zdi, pa pižamožera,pa še kakšna golazen se bi našla:-)))

    je pa fejst, to pa

    OdgovoriIzbriši
  23. Spet jaz :-))
    Tako zelo sem bila vesela tvojega 2. komentarja v moji Borbončici, da sem se morala oglasiti in vesela sem, da je ena kljukica manj :-))
    Se pa bliža nov vikend!

    OdgovoriIzbriši
  24. kera huda zgodbica. No pri nas tegale Flusija še ni bilo. Naj ostane kjer je!! Čufti :-))))) za crknt, no teh je pa tudi pri nas dovolj

    OdgovoriIzbriši
  25. Hvala, za tole nasmejano dobro jutro!
    Moram pa takoj povedat, da mi sicer eno takole zeleno žverco imamo, a ziher ni štumfožer ... tako, da boš morala slikco zamenjat, da ne boš komu delala krivice :-) Pri nas se namreč pari slej ko prej najdejo. Posebno zdaj, ko smo uvedni režim vrečk - J. daje svoje temne štumfe v eno vrečo, Alja svoje pisane v drugo itd. ... potem samo celo vsebino vsujem v pralni stroj in to je to. Vsak sebi pripiše razne čufte, ker se meni pač gabi obračat in raztezat en teden stare prešvicane štumfe preden jih dam prat ... Zadnje čase še opažam, da tehle polpetkov ni več, kvečjemu so štumfi narobe obrnjeni. Kar se tiče zlaganja štumfova, pa pri naši hiši vsak zlaga svoje in pika. Aja, moram povedat, da ko sva z J. še prijateljevala in sem bila enkrat pri njih doma, sem takoj uočila, kako zlaga štumfe in seveda moj preblisk 'tega fanta je treba ožent' :-)) Res, da je on samo reklamo zase delal, a kaj ko si vrag babji vse zapomni in zdaj že 11 leto zapored plačuje davek svoje reklame :-)))

    OdgovoriIzbriši
  26. no tega Flusija ti kar imej ker imamo mi tudi enega in se bojim če pride še tvoj da bomo imeli mlade :) ampak pri nas je moje dete z lahkoto rešilo težavo....obuje en rdeč in en zelen štumf....nova moda :)o čuftih pa ne bi zgubljala besed!!! :)

    OdgovoriIzbriši
  27. To je resen problem in je popolnoma brez rešitve..... Mislim, da jih Flusi odpelje v kraljestvo nogavic in poskrbi za tiste, ki niso bili pravilno poparčkani in so bili prisiljeni v družbo dvojnika - mogoče imajo nogavice dovolj, da jih dojemamo v paru in imajo izrazit individualističen značaj?
    Flusi pa je za crknt dober in se mu vse opraviči!

    OdgovoriIzbriši
  28. Hahaha.
    Flusi sicer ne zahaja ravno k nam na obisk. Zato pa imamo čufte. Pravzaprav smo jih imeli veliko. Dokler se nisem naveličala. Svoje nogavice zložim, vse ostalo pa samo posortiram po principu: mož- hči. Naprej si iščite sami. Terapija prinaša dokaj dobre rezultate. Čuftov je veliko manj. In če sem dobre volje, nogavice celo poparčkam in zložim. Tudi njune :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.