sobota, 29. december 2012

Leto, ki mineva


Leto je minilo.
Leto, ko sem iskala razloge za nekaj, kar razlogov ne potrebuje.
Leto, ko sem iskala opravičila za stvari, ki ne potrebujejo opravičil. Ki preprosto so tam, kjer morajo biti.
Leto, ko sem sama sebi polagala račune in se vedno bolj zapletala v misli in ideje iz katerih nisem našla izhoda.
Leto, ki me pušča prazno.
Leto, ko se mi je vse prevečkrat zdelo, da sem izgubila pot... Da je vsak korak, ki ga izberem drugačen od tistega, ki ga v resnici želim izbrati.
Leto, ko sem zbirala moč, da verjamem, da je vsak korak tu z namenom. Morda skritim, morda takim, ki svojo moč šele pokaže. Vsak korak sestavlja mozaik. Enkraten in neponovljiv. Vsak korak sestavlja Mene, Nas, postaja del zgodovine, del zgodbe, del minljivosti...
Želim si leto, lažjih korakov. Zase, za moje, za vas...
Želim si leto lažjega diha. Zase, za moje, za vas...
Želim si leto brez obžalovanj. Zase, za moje, za vas...
In vedrih misli. Zase, za moje, za vas...

Hvala vsem, ki ste me na kakršenkoli način skušali zbezati iz moje luknje. Hvaležna sem vam, za vse besede in misli, ki ste mi jih izrekli v živo, preko pošte ali preko drugih. Hvala, ker name niste pozabili!

Srečno in

imejte se radi!

Maja

23 komentarjev:

  1. Maja, en veeeelik in topel objem.

    Ps.
    Ne pusti nas več tako dolgo čakati na novo objavo :)

    OdgovoriIzbriši
  2. ooo Maja, kako sem te vesela!!!!!
    Ja, tudi jaz se posipam s pepelom, da te nisem večkrat "obiskala" s kakšnim mailom ali kaj podobnega. Tudi moje leto je bilo polno vsega.
    Ampak ga puščam za sabo s ta lepimi in grdimi. Na srečo je bilo veliko lepega.
    In kot pravi Andreja M. ti pošiljam en velik in topel objem in nikar mi ne uidi iz njega.
    vse dobro,
    Nataša

    OdgovoriIzbriši
  3. Maja, me veseli, da si se oglasila. Tudi sama se učim sprejeti, česar ne morem spremeniti ali ne razumem..
    Naj ti novo leto prinese lažji korak in misli ter dovolj energije, da se oglasiš bolj pogosto.
    Pokazani kosi pa so noro dobri ♥ ♥

    OdgovoriIzbriši
  4. Maja, vesela sem te objave, čeprav je iz besed razbrati, da ti ni bilo in ni lahko. Želim ti leto, ki bo bolj prijazno in naklonjeno.
    Obeski, ki so na ogled, so perfektni!

    OdgovoriIzbriši
  5. Maja, tole tvoje pisanje pa je eno lepših presenečenj ob teh praznikih. Pogrešala sem te in velikokrat prebrala tvoj zadnji zapis, kot bi hotela brati med vrsticami, zakaj te ni. Naj bo leto, ki prihaja prijaznejše in bolj naklonjeno.

    OdgovoriIzbriši
  6. Maja pozdravček tudi z moje strani. Prav razveselila sem se tvoje objave in videni obeski so fantastični.

    OdgovoriIzbriši
  7. o Maja .. K O N Č N O ... kok so hudi .. sploh ne vem kateri je bolj všečen... srček .. slon ... uh, enega bi mela, kok so veliki ...
    Maja v letu, ki prihaja .. bo .. b o m b a s t i č n o ... ker smo se tako odločili.. :)

    OdgovoriIzbriši
  8. JA res, KONČNO si se nam prikazala z lepimi izdelki in s tvojimi zapisi, čeprav imajo grenak priokus in ni čutiti tistega pravega veselja. Srčno upam, da si OK! Kar malce me je skrbelo, kam si se vdrla, pa nisem imela poguma drezati, kje tičiš :-))
    V letu 2013 ti želim čimveč lepih dni in da bi se nam prikazovala redno :-))
    Pozdravček

    OdgovoriIzbriši
  9. Draga Maja, kako lepo, res lepo je bilo spet videti tvojo objavo na POLIPAP...

    Vsakdo ima kdaj obdobja tičanja v luknji in iskanj, obdobja vprašanj... Naj bo tebi in tvojim leto, ki prihaja polno naklonjeno, na vseh ravneh, v vseh pomenih... Topel pozdrav, Tanja.

    OdgovoriIzbriši
  10. Maja, za vsakim dežjem posije sonce, zato naj bo novo leto zate sooooončnoooooo v vsakem pogledu ♥

    OdgovoriIzbriši
  11. Leto se izteka, pustimo ga za seboj, novo leto, ki prihaja boljše bo.Ker smo se tako odločili mi, ker mora it zdaj le še na bolje. Prekrasni obeski, upam, da kmalu spet kaj objaviš!

    OdgovoriIzbriši
  12. Tvoj zadnji zapis na blogu je imel tako pomenljiv naslov 'Ko se ustavi čas', da se te nisem upala drezati. Zato sem sedaj toliko bolj vesela, da se je tvoj čas premaknil naprej ... In ker si nas takoooo dolgo pustila čakati in ker nismo obupali, nam dolguješ ogroomnoooo ustvarjalnih objav :) Seveda pa je že tale fantastična!

    OdgovoriIzbriši
  13. Tudi jaz spadam v skupino tistih, ki smo te pogrešali ... vedno znova sem se spraševala kje si ... zakaj te ni ... le kaj bi se ti lahko zgodilo ... in zdaj si tu ... želim ti, da bi 13ica odnesla s seboj vse slabo in v tvoje naročje nasula same lepe stvari ... naša življenja včasih izbirajo poti, ki si jih nismo predstavljali, da bodo taka, pa vendar so ... in takrat je potrebno stisniti zobe in čeprav ožuljenih nog nadaljevati pot ... če bodo noge dobro utrjene žulji naslednjič ne bodo tako boleli ;o) ... pa srečno Kekec ;o) ... in čim več objav ... pa današnji koščki so super ... kar za imet ...

    OdgovoriIzbriši
  14. Ti tudi? Še kako dobro razumem... Ampak, draga Maja, pride, pride sedaj ta čas... čas korakov, še bogatejših misli, predvsem pa nagrad za vse minulo...
    Srečno.

    OdgovoriIzbriši
  15. Maja, lepo da si našla pot do svojega bloga. Bila si pogrešana, pa vendar si potrebovala svoj čas. Vesela, da si spet nazaj!

    OdgovoriIzbriši
  16. Draga Maja, čudovito, da si se (nas) spet našla. Naj ti bo v letu ki prihaja vse lažje in boljše, vse dobro in lepo. Pogrešala sem tebe in tvoje krasote. Zgornji 3-je komadi so fantastični, za slončka bi se pa tepla, če bi bilo potrebno.

    OdgovoriIzbriši
  17. Velkom bek - sem prav 2x pogledala, če je to res tvoja objava, ki mi jo prikazuje levi del mojega bloga. Sem vesela, da si nazaj.
    Naj bo leto, ki že čaka za vogalom najlepše in naboljše do sedaj!!!

    OdgovoriIzbriši
  18. včasih človek rabi svoj čas. tudi meni se je to že zgodilo tako da zdaj si prišla nazaj močnejša in prepričana sem tudi polna energije in novih idej
    Naj bo leto 2013 lepše in boljše od prejšnejga

    OdgovoriIzbriši
  19. Srčno in ljubeznivo :)

    Lepo, da si se oglasila, sem te pogrešala ♥ ♥ ♥

    OdgovoriIzbriši
  20. Sploh ne veš kako zelo smo te pogrešali in večkrat sem pogledovala proti tvojemu blogu in upala, da nam znova kaj pokažeš, napišeš. Tako z besedami, kot z izdelki bogatiš naš ustarajalno-blogovski svet in zato si nam zelo manjkala. Jaz ti želim eno peresno lahko leto, ko boš lahko z lahkimi koraki skakala iz oblaka na oblak in verjela, da je vsak dan dober. Njegova dobrota naj bo v lepih malenkostih, ki te bodo bogatili in ti dajali zagon. Dobrih ljudi okoli tebe pa ne primanjkuje in naj ti pomagajo na tvoji poti še naprej.

    OdgovoriIzbriši
  21. Maja, tako lepo te je znova brati. Hvala za dobre stvari ki jih želiš vsem nam... Jaz ti srčno želim res vse najlepše v tem letu.

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.