sobota, 11. oktober 2008

Moja najljubša Tilda/My favourite Tilda


Tildka s piškoti je gotovo ena mojih najljubših Magnolijinih štempiljk. Pri prvi voščilnici sem se malo igrala s staranjem z Distress inkom, ampak učinek še vedno ni tak, kot sem si želela. Recept sem napisala na računalnik, vendar se je pri "staranju" kar malo razpacal. Ink jet pač! Potem pa sem malo brskala po blogih in na daisiedoodles.blogspot.com našla "Free download" papir, ki me je popolnoma navdušil z netradicionalnimi božičnimi barvami, predvsem limeta zeleno, meni najljubšim odtenkom zelene barve. Takoj sem se spravila na printanje in kar mi je bilo pri tem najbolj všeč je to, daPhoto Print Wizard sam ponudi različne formate tiskanja. Da je bil vzorec manjši, sem izbrala polovični format. Pri papirju me je navdušilo predvsem to, da sta dve vrsti papirja narejeni v enakih odtenkih in ju je zato zelo enostavno skombinirati.
Tildo sem pobarvala s Faber castellovimi barvicami, ki sem jih zabrisala z Winsor Newtonovim terpentinom. Napis je Hero Art-sov, trak pa sem za 40 penijev poleti kupila v Angliji v trgovini Hobbycraft, ki sva jo s prijateljico Kristino v neverjetnem nalivu iskali po predmestju Nottinghama. Trud je bil močno poplačan, čeprav sva bili premočeni do kosti (od dežja in prijaznega šoferja nekega tovornjaka, ki naju je ZALIL!!). Trakovi po 40 penijev (kar deset jih je šlo z mano), embosing prahovi po 2 funta in še in še. Žal Easy jet dovoljuje samo 20 kg prtljage, tako da je bila evforija ŽAL malo omejena!!

Nekaj zastonjkarskih downloadow se najde tudi na funkyfairyinspirations.blogspot.com.

Baking Tilda is certainly my favorite Magnolia stamp. With first card I experimented with Distress ink but didn't achieve the result I wanted. I printed the recipe on my ink jet printer so it become a bit smooshie .
On daisiedoodles.blogspot.com I found free paper download which I instantly fell in love with it's untraditional Christmas colors, especially lime green, my favorite shade of green. I was thrilled to find two matching papers which were so easy to combine. I have colored Tilda with Faber castell pencils. The sentiment is from Hero arts and the ribbon is from Hobbycraft.

6 komentarjev:

  1. Čau,
    lepi sta, obe. Mene pa tehnike zanimajo. Zdaj si že drugič omenila Distress Ink, a bi se ti dalo v enem postu malo razložit, kaj pa kako? Ko sem prišla do Winsor Newtonovim terpentina, sem pa sploh na široko očke odprla. Jaz imam tudi suhe barvice Faber Castell in me strašansko zanima, kako bi jih človek zamazal. Za zdaj barvam z vodenkami (tistimi, ki zgledajo bolj kot oljne vodenke, ampak to niso, ne znam povedat), mi kar ustrezajo, ampak bi rada preizkusila še kaj :)
    Bye, Kitty

    OdgovoriIzbriši
  2. kako všeč mi je ideja s pripopanim receptom :))

    OdgovoriIzbriši
  3. Ideja ni moja, sem jo prekopirala od nekod, pa ne vem več od kje. Sem jo samo spravila v slovenščino. Nočem se kititi s tujim perjem!!

    OdgovoriIzbriši
  4. Maja :) hvala, da si tole tehniko objavila na tvojem blogecu :)

    Tudi jaz imam Faber Castellijeve barvice, ki jih uporabljam za pavs, pa terpentin imam od oljnih barv (sicer smrdi :( vendar delat se pa da).

    Aplikator je pa papirnati?
    Tisto ki izgleda kot nekakšen svinčnik? Uporablja pa se pri risanju za senčenje? Imam pravega v mislih ali je kaj drugega?

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja, to so takšni papirnati "blenderji", ne vem, kako se jim pravilno reče, ki so ošiljeni na obeh straneh in obstajajo v različnih debelinah. Trenutno jih imajo tudi v Artu v City parku, Lj. Cena kar ugodna, manj kot 2€.

    OdgovoriIzbriši
  6. :) Sem si kasneje še podrobneje ogledala slikice in so res ti papirnati blenderji tam.
    Jaz sem pred ohoho leti kupila v Prometeju za senčenje pri risanju, pa ga nisem niti veliko uporabljala, ker je bil takooooooo drag :( Sem rekla, da ga imam raje v kovčku, kot pa da se nanj navadim in zaradi tega nadalje kupujem drage pripomočke - kot da so dobri svinčniki poceni :(

    Očitno pa je čas znižal cene nekaterim pripomočkom :) ali pa konkurenca :)))

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.