sreda, 15. december 2010

The joy of giving






Rada imam obdarovanje, lagala bi, če bi rekla, da ne... Vendar ne tisto "nujno" obdarovanje, brez duše in polno materializma. Ne, rada imam darilca, zavita v pisan papir, z velikimi pentljami postavljena pod jelko. Rada razmišljam o tem, kaj komu podariti, da ga razveselim. Uživam v nasmeških na obrazih, ki jih lahko prikličem na ta način. Zdi se mi, da velika in megalomanska darila lahko marsikoga spravijo v zadrego, male pozornosti pa razveselijo. Pri nas imamo navado, da vsako malenkost zavijemo posebej, da je užitek odpiranja večji. Lani nama je uspelo, da sva Teja prepričala, da ni vseh daril odprl naenkrat, pač pa vsako uro enega (naj se ne sliši, da je bilo tega za nekaj 100 evrov, ... ne to so bile barvice, kakšen svinčnik, lepilo, pa knjiga). Ugotovil je, da je to veliko lepše, kot vse strgati naenkrat. Tako je celo uro skakal okoli jelke, razmišljal in izbiral, katero darilce bo odprl naslednje. Ob polni uri smo pozvonili z zvončkom in odpirali. Na koncu je ostalo še eno darilce, ki ga ob zvončku ni odprl. Vprašala sem ga, če je pozabil, pa se je le nasmehnil in rekel:"Ne, tega šparam za zvečer!" Bila sem srečna, kajti zdi se mi, da sem dosegla svoj namen. Tudi letos je njegovo pismo Božičku vsebovalo zanimiva darilca, ki bodo služila enaki proceduri. Npr.: Dragi Božiček, želim si spenjač in dva paketa sponk:) Se vidi, katere mame sin je!

Zgornje darilo je za mamo. Lahko ga objavim, kajti moja mama ne sledi medmrežnemu pisanju svoje hčere:) Ker je Tej njena obsesija, sem ji naredila mini album, sestavljen iz njegovih portretov, za vsaki mesec v letu enega. Vse skupaj pa sem spravila z pločevinasto škatlico iz domače zaloge, ki je prav tako dobila preobleko.

Radi se imejte!

Maja

31 komentarjev:

  1. To je res posebno darilo. Si kar predstavljam, da se usedeš na kavč, ogenj v kaminu plapola in uživaš ob odpiranju škatlice.

    OdgovoriIzbriši
  2. Prekrasan poklon,odlično, kreativno, maštovito!!!
    Veliki pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  3. Spet tako lepo, tako tvoje - pisanje in darilce. Super super super!

    OdgovoriIzbriši
  4. oooooooooo kok lepo .. občudujem tvoje izdelke .. v papirju si prav tako neverjetna, kot pri fimanju ..mamo bo razgnalo d sreče .. ane?!!

    OdgovoriIzbriši
  5. Čudovito darilce z mislijo na prejemnika. Tudi meni avtomatizmi, samo da je, ne ležijo :)
    Verjamem, da bo mama knjigice s fotografijami vnuka vesela.

    OdgovoriIzbriši
  6. Maja s svojimi toplimi besedami in krasnimi izdelki me vedno znova bogatiš.
    Ideja, da darila zaviješ vsako posebej, in jo postopoma odpira, je posnemanja vredna.

    OdgovoriIzbriši
  7. Ooo, kako le izdelek in krasen za spomin!

    OdgovoriIzbriši
  8. Kako luštno! Lepo pospravljeno v lično škatlico!To bo vesela!!!!

    OdgovoriIzbriši
  9. Ooo kako lepo in kako lepo dragoceno darilo bo dobila mama!
    Tudi pri nas je podobno, pri mojih starših, ko se vsi zberemo na božični večer, pod smrekico darila, ... :-))

    OdgovoriIzbriši
  10. Kakšna krasota!!!!! Tale škatlica ima zraven eno tono božičnega vzdušja - zaradi izgleda in vsebine - ideja pa je čudovita: vsi pomembni trenutki strnjeni na enem mestu. Maja, ti si prava scraparica!

    OdgovoriIzbriši
  11. Lepo darilo si pripravila. Zares. Všeč mi je tvoj način razmišljanja.Tole z majhnimi darili smo tudi mi uvedli pri babici. Zdaj vsi odpiramo in traja po 2 uri skupaj. Mama dobi v enem paketku tudi kuhalnico, ati pa kakšno gobico za umivanje posode:))).
    Imejte se skrajno lepo,ker je to čas uživanja v majhnih paketkih.
    Pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  12. Maja, pa če to ni lepo darilo...preprosto čudovito, polno duše, polno pozornosti, namena. Res odlična ideja in mojstrsko izvedena. Pa sem se tudi nasmejala ob zapisu; "se vidi kdo mu je mama - spenjač, dva paketa sponk", he...he...Ta je pa reees dobra! Tudi jaz že nekaj let pakiram vsako malenkost zase in potem je učinek zelo podoben temu pri vas. Lepo te pozdravljam!

    OdgovoriIzbriši
  13. kakšno čarobno, edinstveno in čudovito darilo, da ne rečem ideja. Čestitke za idejo, izvedbo in vso zgodbico zraven! unique!

    OdgovoriIzbriši
  14. Čudovito darilo, takšno ki bi moralo biti v reklami za Master card- neprecenjivo.

    Tudi sama imam raje nekaj skromnega danega iz srca kot pa nekaj dragega in velikega ki nima osebnosti =)

    OdgovoriIzbriši
  15. Taka darila imajo dušo in jih človek ne pospravi kar nekam v kot, temveč dobijo svoje posebno mesto.

    OdgovoriIzbriši
  16. Uf, že vidim orošeno oko prejemnice tega krasnega darilca ... Super!

    p.s. Tudi mi imamo v navadi, da se vsako malenkostno darilce posebej zavije, čeprav je npr. samo čokoladica ... Tega me je navadila že moja mama. Je sicer precej nočnega dela z zavijanjem, je pa potem toliko bolj luštno :-)

    OdgovoriIzbriši
  17. Super darilce! Najbrž bo potočena kakšna solzica veselja, pa saj je tudi to namen obdarovanja.
    Je pa taktika z odpiranjem darilc odlična. Veselje se podaljša in sam dogodek najbrž dlje časa ostane v spominu!

    OdgovoriIzbriši
  18. Krasno to z darili. Tudi jaz sem čisto nora na mala darila in da je teh več in prav zato temu sledim tudi pri obdarovanju in delam majhne paketke in jih dam v enega večjega. Pa predvsem gledam, da so darila praktična. Krasno, da je Teja tako prevzela igra in da zna ceniti ta drobna darilca. Mini album je zelo lep in verjamem, da bo babica navdušena.

    OdgovoriIzbriši
  19. Prekrasna ideja tole z vsako stvarjo posebej zavito. Bomo tudi mi stestirali. Darilo za mamo je pa seveda prečudovito - toplo, dodalno, popolno!

    OdgovoriIzbriši
  20. Tako zelo simpatično - taka darilca so čisto po mojem okusu! Osebna, z zgodbicami v ozadju, včasih hudomušna in po možnosti doma narejena. :)

    Srečno novo leto! :)

    OdgovoriIzbriši
  21. Krasno darilo za mamo, po moje si boljšega ne bi mogla zamisliti.

    OdgovoriIzbriši
  22. Maja tole mi je zelooo všeč. Krasno narejeno. A veš da bom poskusila ščarati nekaj podobnga za našo babi.
    Pridna si. Lp

    OdgovoriIzbriši
  23. Samo strmim in občudujem. Čudovito darilo. Najlepša so vedno tista darila, ki jih narediš sam, ker je v izdelavo vloženega veliko truda. Resnično lepo darilo, čestitke.

    OdgovoriIzbriši
  24. Uvau! Trajen spominček, prikupno, domiselno. Tudi sama se veselim, ko samo opazujem otroške očke, ki zarijo od radovednosti in veselja. Res lepo!

    OdgovoriIzbriši
  25. Darilo z dušo. Tudi sama imam taka najraje. Babi pa bo zagotovo jokala.
    Hvala ti za tvoje zapise, mene bogatijo - vsak posebej, pa čeprav se redko oglasim, te zelo, zelo rada prebiram.

    OdgovoriIzbriši
  26. Zelo lepo in posebno srčno darilo.
    Babica bo presrečna, vem,ker sem tudi sama babica :)). Lp

    OdgovoriIzbriši
  27. Majhna, a z dušo izbrana darila imajo lahko res velik učinek. Verjamem, da bo babi zelo vesela darilca z vnučkom - originalna ideja!
    Počasno odvijanje daril ima tudi svoj čar, pa še stopnjuje napetost in vznemirjenje. Želim vam vznemirljiv družinski večer ob jelki in veliko smeha!

    OdgovoriIzbriši
  28. Maja, pripravila si čudovito darilo. Tudi sama rada obdarujem, vendar pa prevečkrat pozabljam, da je lahko zelo lepo darilo, ki je brezplačno in dela čudeže, iskren nasmeh. Upam, da bom v novem letu delila več nasmehov.

    Naj bo tvoj dan poln brezplačih daril. :-)

    OdgovoriIzbriši
  29. Hoj Maja! Da se še jaz pofočkam na tvojem blogecu in ti pokomentiram tvoje prekrasne ustvarjarije!
    Krasne ideje imaš in super jih realiziraš!
    In odpiranje daril vsako uro... Domiselno do konca!!! ;)

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.