četrtek, 18. december 2008

Nekaj povsem drugega





Danes sem se močno razveselila maila iz Anglije, v katerem mi je prijateljica Helen sporočila, da se v Angliji prihodnje leto ponovno odvijajo Polymer clay play days. Lani sem skupaj s še dvema Slovenkama udeležila prvega evropskega Polymer clay carnevala. Odločitev, da grem, je bila povsem impulzivna, saj sem te stvari ponavadi z nevoščljivo distanco le opazovala na netu. Nekako se mi je zdelo, da si jaz tega pa res ne morem privoščiti! Ko sem ugotovila, da se to dogaja v Angliji, sem se začela kar tresti in ko mi je J. rekel: koza, kaj še čakaš, prijavi se, to je tvoje življenje, morda si nikoli več v življenju tega ne boš mogla privoščiti...sem se in odločitve nisem nikoli obžalovala. To je bilo zame gotovo eno najlepših doživetij! Toliko prijaznosti, altruizma, pripravljenosti deliti svoje znanje, ideje, informacije in usluge, še nisem nikoli srečala. Toliko delavnosti, smeha, zagnanosti res težko srečaš. Ko sva po koncu karnevala s Kristino v Angliji ostali še dva dni in si skupaj s Helen, ki je vso zadevo perfektno organizirala, privoščili še izlet v okolico, so že padale ideje za prihodnje leto. Ker se drugi karneval odvija oktobra v Franciji, je bilo jasno, da zaradi recesije inštruktorice iz Amerike ne bodo mogle dvakrat v Evropo, je pa Donna Kato, ki je Helenina dobra prijateljica (in gotovo ena najbolj zanimivih žensk, kar sem jih v življenju srečala) obljubila, da zagotovo pride - in tako tudi bo. Več o tem si lahko preberete na tem naslovu. Vse skupaj se odvija v majhni vasici Kimberly v bližini Nottinghama. Pravo angleško podeželje, s hišami iz rjave opeke, zelenimi vrtovi in malimi belimi "cottages", prijaznimi ljudmi in angleškim vremenom. Če bodo okoliščine mile...prepustimo se sanjam! Objavljam le nekaj (ne najboljših) posnetkov izdelkov, ki sem jih tam naredila. Nekateri v hladilniku še čakajo, da jih dokončam, največ pa jih čaka v glavi. Čaka na trenutek, ko bom imela toliko časa, da jih bom z užitkom ustvarila. Največja vrednost dogodka, pa ostaja v mojem srcu, ko ljudje, ki jih občuduješ v knjigah, postanejo liki v tvojem življenju. Ko ugotoviš, da so to izredno preproste ženske, z življenjem kot ti in jaz, ki so si upale živeti svoje sanje in sedaj dejansko delajo to, kar ljubijo. Ljubijo polymer clay, ljubijo ustvarjanje in ljubijo svoje znanje deliti z drugimi. Njihova energija je neverjetna in izredno nalezljiva. Ob njih ne čutiš utrujenosti, želiš si le, da dan ne bi imel zgolj 24 ur in da karneval ne bi trajal le tri dni...

Maja

7 komentarjev:

  1. Super izdelki Maja. sploh ta slonček mi je padelv v oko. :) Lepo doživetje si imela na tem karnevalu.
    Lp, Nataša.

    OdgovoriIzbriši
  2. Kake izdelke si naredila, kapo dol! Lp, Moni

    OdgovoriIzbriši
  3. Maja, končno si objavila tele krasote!!!
    Sem imela priložnost tole držat v rokah in priznam, da v 100 letih ne spravim skupaj kaj podobnega.
    krasno!!!

    OdgovoriIzbriši
  4. Sloooon! Ua. Mislim, čisto resno, no. Ua na 10 potenco. Slone pri slovonovih zbiramo. In ravno ta teden sem domislila, kako bomo montirali police zanje. Ker smo se že 2x selili in so ostali kar v škatlah, sploh ne vem, koliko jih je. Mislim, da smo že davno presegli št. 250.

    OdgovoriIzbriši
  5. Je moralo pa res biti superca, same fimovelikanke na kupu :) In izdelki so lepi!
    LP, tulpika

    OdgovoriIzbriši
  6. Super, da si pokazala še fimo izdelke...krasni so! Lepo je prebrati, da si se imale fajn na delavnici...bi se ti takoj pridružila:)no ja nikoli ne veš:)

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.