sobota, 18. april 2009

Animal prints part 1


Še vedno si nisem sčistila sistema po dogodkih prejšnjega tedna, pa se že ukvarjam z "domačo nalogo" za izobraževanje, ki me čaka v ponedeljek in torek. V bistvu sem nekako po naklučju padla v projekt osebne kariere. Sploh ne tako zgrešena zadeva. O karieri sem vedno razmišljala kot o nečem, kar pritiče japjem, zataknilo pa se je, ko sem se bila prisiljena ukvarjati z lastno kariero. S teoretičnega vidika je kariera lahko vertikalna: danes sem referent, čez pet let bom direktor - torej po klinčkih lepo navzgor. Ko ti klinčkov zmanjka ali pa po njih ne želiš več lesti, ker si s položajem zadovoljen, ti ostaja horizontalna kariera. Torej danes sem tajnica, čez pet let bom še boljša tajnica (primeri so izmišljeni). 
Moja domača naloga pa je, da lepo jasno napišem, kje se vidim čez pet let in kaj bom naredila, da bom do tja prišla. No, in tu se mi je lepo fino zataknilo. A bom čez pet let še vedno tako lepo nesrečno nezadovoljna ali pa bom zbrala dovolj poguma in vrgla v smeti vse, kar sem gradila v petnajstih letih službe in začela početi to, kar me veseli in v čemer uživam. Ko sem po zlomu v decembru doma okoli ovinkov namigovala na to, da bom dala odpoved, sicer me bojo lahko prišli obiskovat le v norišnico, sem od mame dobila: a si nora, zdaj je recesija, ne moreš zdaj brez službe; J. je rekel: odloči se sama, lajf je tvoj... Hja, lajf je res moj, ampak jaz sem reva... 
Kaj naj torej napišem: da moj položaj sucks in da bom tlačanila samo še 3 leta in 4 mesece, kolikor me še veže pogodba, potem pa vse skupaj poslala v tri rozaste in to še tam javno povem pred stotimi ljudmi, ki so vsi tako zadovoljni in ambiciozni? Kaj naj napišem: kaj bi resnično rada, kaj je možno ali kaj realno? Big trilema!!!
No, vmes med tem strašnim gruntanjem, kaj bom sama s seboj, sem naredila še en afriški komplet. Tokrat je nastal brez pravega načrta, v bistvu samo z mečkanjem, ki je zaposlil moje prste, saj je glava polna drugih misli. Najprej sem naredila samo zapestnico, ker pa je ostalo še nekaj klobase, sem naredila še tri tubice in tri kroglice. Ogrlica takole sicer ne zgleda ne vem kaj, moram pa reči, da za vratom je pa prav kul. 
No sedaj pa grem urejat svoj "listovnik" kakor moramo po novem reči portfoliu! Listovnik- saj cenim slovenščino, ampak listovnik mi pa ne sede.

Lep preostanek sobote vam želim,
Maja

15 komentarjev:

  1. O tale nakit lahko samo opazujem, mislim da kaj takega pa jaz neznam naresti! Čudovito je! lp, moni

    OdgovoriIzbriši
  2. Čudovit nakit!Upam, da ti je razbistril misli, oz. te je njegova ozdelava pomirila. Samo kaj, ko si potem spet vržen v kruto realnost... Včasih si želim spremembe,še posebej , ko pride teden, ko smo zaradi recesije doma.. Se sprašujem, ali ni mogoče to ne "znak", za spremembe..Uf sem zatežila....želim ti da bi počela tisto, kar si želiš in te današnje stanje ne bi več utesnjevalo :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Tvoje "mečkanje" je obrodilo lep izdelek. Bi kar šla na kak safari. Pošiljam ti pozitivno energijo in mislim, da že veš, kaj bi bilo najbolj prav, po kateri poti boš slej ko prej šla, kje sije sonce in je redko mrak. Veliko stvari si že dala skozi in vsekakor nisi REVA!!! Verjamem vate!Think pozitiv!

    OdgovoriIzbriši
  4. Zanimiv kompletek je nastal. Je fajn, da lahko na nek način odklopiš v stresnih trenutkih.

    Sedaj mi pa prosim ne zameri, ampak zmotilo me je to, da prehodi med rezinami niso lepo zadelani. Pri tebi vedno občudujem izpiljeno končno podobo izdelkov ... saj verjetno se zato tukaj pozna, da z mislimi nisi bila čisto zraven.

    Še enkrat poudarjam, prosim ne zameri, ampak nisem mogla enostavno samo napisati, da je vse čudovito.

    Držim pesti, da boš zbrala pogum in se v svoji karieri odločila za zase najboljšo pot.

    OdgovoriIzbriši
  5. Hej bejba! Tile živalski so prav živalsko dobri, kakor vse, kar narediš. Kar pa se kariere tiče....pocinglaj. Jaz sem za kavo in spodoben babji čvek. Drži se! M

    OdgovoriIzbriši
  6. Lušten živalski kompletek. Še sreča, da imamo ustvarjanje, ki vsaj malo polepša to kruto realnost. Mislim, da to mnoge drži na površini, ker sicer bi včasih človek vse vrgel v "luft".

    OdgovoriIzbriši
  7. Lepo, zapestnica mi je pa hudo nora!
    Mečkanje pod prsti pomaga, preizkušeno! No, če ne drugega, ker nastanejo izdelki :) Škoda pa je, ker vidim, da nas je vse preveč, ki zadnje čase mečkamo s tem namenom (ma ne, saj vem, da ne samo zato :) ).

    OdgovoriIzbriši
  8. Imaš talent in bistro glavo. IMaš eno življenje in nobene meje. Imaš svobodo in vizijo. Štartaj. Preizkusi se. Otresi se vsega kar ne rabiš. Bodi pripravljena na poraze in na neodobravanja. Stisni zobe, ko je treba, a bodi vedno v sebi prepričana, da delaš prav. Otresi se družbe in začuti tvojo celico, ki je najpomembnejša. S podporo bližnjega človeka pa je vse lažje. Si enkratna, redka ( ne vem zakaj, ampak tako čutim) in to izkoristi!!
    BTW: tvoji izdelki me vsakokrat presenetijo in nosijo v sebi alkimijo, ravnovesje kontrastov. Tvoje ideje so originalne in kar kličejo, da bii okrasile naša telesa.

    OdgovoriIzbriši
  9. Maja, tole s kariero...
    ...res upam, da boš ugotovila kaj HOČEŠ delat, ker delat zaradi kreditov in položnic res sucks.

    Je pa res, da se počutiš kot tepec s certifikatom, ko po petnajstih letih tezgarjenja menjaš in se znajdeš (spet)na začetku in imaš za konkurente (spet) poblaznele absolvente in moraš (spet) vse od začetka ...

    OdgovoriIzbriši
  10. Deluje kao da je jedostavno za napraviti, a daje vrlo efektan izgled.

    Pozdrav,
    B.

    OdgovoriIzbriši
  11. Glede službe pa takole - ti sama veš kaj je najboljše zate - prišel bo trenutek, ko se boš morala odločiti. Očitno ga do sedaj še ni bilo in ko bo prišel boš vedela, da je ta pravi in takrat boš sprejela odločitev ter pretrgala te moreče službene vezi. Mečkanje pa ti dobro gre od rok. Delaš fantastične izdelke - meni so zelo, zelo všeč. Enkratna si, zato kar pogumno naprej. Verjamem, da bo bolje, verjemi tudi ti pa boš videla da bo vse OK. Lp!

    OdgovoriIzbriši
  12. Nakit je kot vedno zanimiv, čeprav take sorte, da ne bi vedela, kaj počet z njim :) Pa ga vseeno z veseljem pogledam.
    Glede kariere pa so ti že druge napisale.. predvsem se včasih splača vsest v kot in premislit, kaj bi rada ti sama, ne kaj drugi pričakujejo od tebe.
    Ta hip tudi mene mika, da bi šla počet nekaj čisto drugega, kar sem si želela pred 20 leti. Pa takrat zaradi različnih razlogov nisem mogla. Danes pa vem, da bi šlo. Predvsem pa bi pri tem drugem področju lahko naredila veliko več dobrega kot pri tem, kar danes počnem.

    OdgovoriIzbriši
  13. Čeprav glava ni sodelovala pri izdelavi, je rezultat vseeno lep.

    Ne bom ti dajala nasvetov, kaj naredi iz svojega življenja, vem pa, da so to težke odločitve.

    OdgovoriIzbriši
  14. Te čisto razumem. Tudi jaz imam dneve, ko enostavno ne vem, če je to pot po kateri želim hoditi vse življenje, in če imam sploh "jajca" da kaj naredim glede tega. Vem pa, da se v življenju vse zgodi z razlogom, in če ti je namenjeno kaj drugega, se ti bo zgodilo, samo pravi čas mora priti.
    Ravno včeraj sem na internetu naletela na enega modela, ki je rekel, da če se nečesa bojiš, je to znak, da to moraš storiti. Najprej pa se vprašaj, kaj je tisto najhujše kar se lahko v tem primeru zgodi.
    Še dobro da imaš fimo.:) Super si naredila.
    Lp, Nataša.

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.