četrtek, 30. april 2009

Disneyland

Po noči hude dileme je bil Tej zjutraj kot nov, zato smo se odločili, da se vseeno odpravimo na pot, oboroženi s Calpolom in podobno kramo. Kasneje se je izkazalo, da je šlo za hujšo obliko "rajzefibra" ali pa tipično psihosomatiko našega Teja.
Ker smo odhod odložili z nočnih ur na jutranje, smo morali pot prilagoditi, tako smo prvi dan odpeljali le do Legolenda, kjer smo preživeli čudovit vroč poletni popoldan, zjutraj pa smo se odpeljali naprej proti Parizu. 
Lahko rečem, da je Disneyland OGROMNA, do potankosti uigrana  mašinerija. Ob dveh in 15 minut smo se čekirali v hotelu, ob treh smo že bili v parku s kartami v rokah, voucherji za večerjo in vsem. Če plačaš polpenzion, dobiš voucherje, s katerimi si lahko izbereš ali boš jedel kosilo ali večerjo ter v kateri restavraciji boš jedel (v parku ali hotelu). Rezerviraš si uro in takrat to je-brez vrste!
Mislim, da edina skupinska fotka

Disneyland sestavljata dva parka: Disneyland park in Disney studios, poleg tega pa je v kompleksu še Disney village z lokali in trgovinami, hotelski kompleks, kjer je vsak hotel zgrajen v svojem stilu, golf, adrenalinski park in Outlet shopping village. Mene je ves čas matralo le to, koliko ljudi je tu zaposlenih in vem, da bom nekako zvrtala informacijo.
S kartami, ki smo jih dobili v paketu, smo se lahko po mili volji sprehajali iz enega parka v drugega.

Spali smo v Hotelu Chayenne, kjer je vse narejeno na tematiko divjega zahoda. Vsi zaposleni so oblečeni kot kavboji, hiše s sobami se imenujejo po junakih divjega zahoda, igra country glasba, še barski stoli imajo za sedala prava sedla! Ulica res izgleda kot kulisa iz kakšnega westerna. Celostna podoba štima!

Hiša, kjer je bila naša soba


Če se distanciraš od tega, da je Disney kič in je v tebi ostalo vsaj malo otroka, lahko v vsem tudi zelo uživaš. Veš, da greš zaradi otroka in skušaš gledati skozi njegove oči! Ne smeš razmišljati o gneči in o urah, ko čakaš na različne atrakcije, o vrsti, ko čakaš, da se otrok slika z junakom in od njega dobi obvezen avtogram, o tem, da vejo, da bodo otroci zbirali avtograme in da je cena avtogramskega booka zasoljena. Sicer pa se mi same cene v primerjavi z Gardalandom ali Legolandom niso zdele tako pretirane!

Medtem, ko se v parku zvrstijo vse pravljice, se v studiu zvrstijo filmi in sodobnejše risanke. Nekaj zadev je res enkratnih, naprimer šov s kaskaderji, vožnja skozi prizor, kjer uprizorijo potres, požar in še poplavo in seveda obvezen padec iz 13. nadstropja.

Kot sem že omenila se na slikanje z junaki čaka. Tale Pluton je bil pred hotelom, zato nanj nisva čakala več kot dve minuti.

Šoping arkade

Šoping je sestavni del ponudbe. Pogledaš levo - trgovine, pogledaš desno - trgovine. Ponudba je v vseh praktično enaka, le da se spreminjajo napisi in podobe na majicah (divji zahod, gusarji). Ampak sodobna potrošniška družba pade na vse Disney fore in seveda na veliko KUPUJE. Mislim, da je v parku ni bilo deklice, ki ne bi imela Minnie oblekice, Minnie škornčkov ali vsaj Minnie učesk z mašnico. Lahko rečem, da smo bili po mojem še najbolj šopingistično disciplinirani obiskovalci in smo nakupili le par "obveznih" malenkosti za Teja.
Tipična trgovina z Main streeta.
Dodatki za dom. Seveda v limeta barvi!

Pliškoti, pliškoti, pliškoti...

No pa še dokaz, da nam je v primerjavi s stanjem vreme res dobro služilo ampak aprilskemu vremenu se seveda ni dalo izogniti.

Na poti domov pa sem prišla na račun še jaz. Ustavili smo se v Munchenu, v trgovini Stempeloase. Trgovina je sicer odprta le ob ponedeljkih in petkih ampak prijazna lastnica je ugodila moji želji in me čakala v trgovini v četrtek!

Lahko ugotovite, da me je ob vseh teh štampiljkah malo zaneslo! Renate je bila tako prijazna, da sem lahko poslikala trgovino in tudi vse izdelane voščilnice in škatlice, ki jih ima v trgovini. J. in Tej sta me zelo prijazno čakala zunaj kar celo uro in 20 minut!

Tole pa je moj nakup!

PS
Ker je današnji post že res dolg, bom o oblikah zapestnic in PC ekstruderju pisala v naslednjem postu (to se nanaša na vprašanja iz prejšnjih komentarjev).

Maja

15 komentarjev:

  1. Waw vi ste pa res uživali, še posebej ti na koncu potovanja. Blagotebi! Lp, Moni

    OdgovoriIzbriši
  2. You did it, you did it!!! In tako lepo si napisala in nas popeljala v vaš itinerar. Vem, da bo Teju ostal čudovit spomin.
    No vidiš: konec dober vse dobro!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Super da ste kljub slabim obetom izpeljali počitnice in se imeli lepo. V trgovino v Munchnu boš zdaj lahko pripeljala miže in še koga s sabo vzela ;-). Lep preostanek počitnic.

    OdgovoriIzbriši
  4. Bravo, vam je le uspelo iti. Super to je bilo doživetje za otroka, pa tudi ti si prišla na svoj račun. Se prav veselim za vas.

    OdgovoriIzbriši
  5. Jeee, uspelo vam je! Sem prav vesela za vse vas :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Krasen izlet ste imeli. Hvala za zanimivo fotoreportažo!
    Najbolj všeč mi je bil zadnji del - v nemški trgovini :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Me veseli, da planirani izlet ni odpadel. In da ste se imeli lepo.

    OdgovoriIzbriši
  8. Bravo! Prekrasna reportaža in še lepši nakup na koncu :-)

    OdgovoriIzbriši
  9. Me veseli, da vam je kljub slabim napovedim uspel super izlet in na kocu še poseben dodatek zate :).BTW, CD ne dela, pridem pa 1x k tebi pogledat :).

    OdgovoriIzbriši
  10. Hoj!Super fotkice in komentarji. Samo, da ste premagali Murphija, ki je bil že na delu. Več seveda ustno, kajne?
    Za piko na i na koncu pa seveda še nakup zate. Imaš zlata fanta!
    Se že veselim tvojih naslednjih ustvarjanj. Čaos.

    OdgovoriIzbriši
  11. Mal sem ti pa fouš :)))

    Pa ne samo Stempeloase :))

    OdgovoriIzbriši
  12. Ej! Sem pa res vesela, da vam je ratalo in da se vam prvomajski dopust ni sfižil. Verjame pa, da si v trgovinci uživala ko "bubrek u loju". LPM

    OdgovoriIzbriši
  13. Maja, ko sem videla tole objavo, je iz mene izbruhnilo "Uspelo jim je!!!" Vesela sem, kot bi bila jaz v DL. Noro dober!!! Si kar predstavljam Tejeve velike očke in nič sledu o vročini.

    Bodi lepo, Tanja

    OdgovoriIzbriši
  14. super, da vam je ratalo!!

    pa čist nor izlet:)))pa tvoj nakup...wiiii....men bi se v tisti trgovinici odpeljalo:)))

    OdgovoriIzbriši
  15. ooo, lepo je videt, da se je vse super odvilo. in kakšno veselje v tejevih očeh, sodeč po fotkah :)

    prav lepo ste se imeli.

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.