sreda, 1. april 2009

Bušmanska mama


Sem ugotovila, da sem bila v prejšnjem življenju gotovo kakšna afriška plemenska mama s kopico otrok. Bosa, s palico v roki in dvema kozama, da sem z mlekom nahranila kup otrok. Zato mi je to življenje namenilo le enega otroka in nobene koze. Za nostalgijo po prejšnjem življenju pa mi je podarilo obsesijo z afriškimi barvami, nakitom, dizajnom... Magnetizem je prevelik, zato sem že nehala sebe prepričevati, da mi bo kdaj všeč kaj drugega. Pa kaj. V življenju sem se naučila, da je pomembno biti zvest sam sebi!

Ko sem že omenila, da nimam nobene koze, moram poudariti, da se nimamo trnutno prav nobenega hišnega ljubljenčka. Smo imeli 95 rib, ki smo jih oddali v trajno rejo po tem, ko nam je spustil 250 litrski akvarij ravno takrat, ko smo bili na morju. Bilo je ravno teden dni po tistem, ko nam je neurje zalilo podstrešje in je teklo skozi vsa zaprta okna (rekla mama, smo bili na morju), tako da je bilo poletje v znamenju vode.

Da ne bom preveč dolgočasna. Zgornjo zapestnico sem naredila tako, da sem skozi mali Makinsov exstruder, za katerega ti res ni treba biti Martin Krpan iztisnila bež maso. Ker sem hotela, da je razpokana, sem jo narahlo razvlekla. Navila sem jo na polgrogle. Pečeno sem postarala z oljno barvo, v sredino pa sem nalepila gumbe.

Bodite torej zvesti sami sebi!

Maja

13 komentarjev:

  1. zelo lepo napisano, krasno narejeno.

    OdgovoriIzbriši
  2. O mama mia, tale kos nakita je pa čudovit! Lp, Moni

    OdgovoriIzbriši
  3. Čisto prehudo dobro za mojo dojemljivost. V ta kos sem se pa nesmrtno zaljubila.

    OdgovoriIzbriši
  4. Veš kaj, bušmanka, mogoče res ne obvladaš millefiorija tako kot jaz, ti gredo pa zato druge stvari takooooo dooobrooo od rok, da se mi včasih kar čeljust povesi od zdrave slovenske fovšarije. Ampak je res fino, da smo si tako različne, a ne? LPM

    OdgovoriIzbriši
  5. Uau... tole je pa res prava afriška umetnija. Ti si bila v prejšnjem življenju verjetno kakšna afriška diva, ki je vodila svoje pleme. Jaz sem pa v tem življenju velika oboževalka tvojih mojstrovin.

    OdgovoriIzbriši
  6. točno tako. pa kaj če je vse v nekem stilu! važno, da je tebi všeč in da bo nosljivo :)))

    meni je zelo všeč, čeprav nimam takega stila. mogoče na meni res ne bi izgledalo dobro, na tebi pa fenomenalno! ker znaš take stvari nositi.

    OdgovoriIzbriši
  7. A si sigurna, da ta ni prvoaprilska? Za bit resnična je kar preveč lepa. :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Krasno je, ko človek najde svoj stil, še krasnejše (khm) pa je, ko tak fajn stil deli z ostalimi.

    Enkratno!

    OdgovoriIzbriši
  9. S takim nakitom bi bila kvečjemu afriška kraljica!!! Hvala, ker poskrbiš vsak dan za naše oči ( ne vem kako ti to uspe....????????)

    OdgovoriIzbriši
  10. Jaz bi rekla, da si bila kakšna plemenska čarodejka, ti je mnogo tega ostalo- še vedno čaraš. Človek no vsaj jaz samo strmim.

    OdgovoriIzbriši
  11. Draga bušmanska mama, ti se kar drži svoje priljubljene teme :) Jo je luštno pogledat, še posebej zato, ker meni kaj takega ne pade niti na pamet, kaj šele, da bi naredila :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Uauuu Maja spet si naredila en prekrasen kos nakita. Da bi se spreminjala..ne prosim ne, tvoje stavritve so enostavno TVOJE :-)

    OdgovoriIzbriši
  13. Kdo ve, mogoče si v prejšnjem življenju kot afriška bušmanka naredila na tisoče ogrlic iz tistih njihovih pisanih bunkic. In ti zato sedaj PC tako paše.

    Zopet si me pustila z odprtimi usti. Čudovito.

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.