sreda, 13. maj 2009

Out of Africa

Ustvarjanje me spremlja že od malega. Spomnim se, ko mi je oče kupil mojo prvo ustvarjalno knjigo z naslovom Moj delovni kotiček avtorice Anke Luger Peroci. Morda se katera od vas spomni knjige. Dolge ure sem preživela ob občudovanju prisrčnih ilustracij in preprostih idej za takrat osnovnošolko. Tako sem si izdelala svojo prvo mapo s poklopci, preoblekla številne škatle, okrasila pisemski papir... Knjiga je še vedno na častnem mestu med številnimi ustvarjalnimi priročniki, ki sem si jih nabrala z leti. Kupovanje ustvarjalnih knjig in pripomočkov je postalo moja manija, ki se je z odkritjem bloganja "nekoliko" umirila. Sedaj sem se ujela v čudovit krog inspiracij, ki jih najdem z brskanjem po blogih. Ne želim krasti idej, se pa ob občudovanju izdelkov drugih v mojih možganih sproži miselni proces v katerem se rojevajo nove in nove inspiracije. Včasih prav "šumi" S tem, ko svoj izdelek obesim na svojo stran upam, da bom dala idejo nekomu drugemu, ki bo ustvaril nekaj novega, čudovitega, ki me bo ponovno navdihnilo in krog se bo sklenil. Zdi se mi, da sem tako z nevidnimi nitkami povezana z ljudmi po celem svetu, s katerimi si nesebično delimo ljubezen do ustvarjanja in navdihujemo drug drugega. Nekaj časa sem imela še slabo vest, ker toliko svojega prostega časa preživim na netu, sedaj pa sem prišla do sklepa, da je to ena od stvari, ki me v zadnjem času najbolj bogati in ob kateri rastem. Raste moja ustvarjalnost, raste moja domišlija, raste krog ljudi, ki jih "poznam" in ki so z mano pripravljeni deliti moje vzpone in padce. 
In prav ob tem razmišljanju mi je Alenka podarila tole nagrado:

Alenka, najlepša hvala, pa tudi za besede, s katerimi si jo pospremila!

Jaz bi jo kot vedno podarila vsem tistim, ki puščate komentarje pod moje objave in me s svojimi besedami nemalokrat dvignete do višin. Nekaj preprostih besed, napisanih iz srca, mi polepša dan. Nemalokrat se spomnim nanje, ko mi je težko. Komaj čakam, da se usedem pred računalnik in jih znova preberem! Hvala vsem! Nagrado pa podarjam:

Maja

9 komentarjev:

  1. :)
    Hvala Majo...
    Lepo iznenadjenje... zaista!

    (molim te javi mi koji ti je e-mail... ne vidim ovde na tvom blogu... posto zelim nesto da te pitam)...

    OdgovoriIzbriši
  2. Nisem umetniški tip, a občudujem vse tvoje nastale stvari, ki so tako polne energije. Hvala, ker nam jih podarjaš!

    OdgovoriIzbriši
  3. Divan je rad, milo mi je da si dobila poklon.

    OdgovoriIzbriši
  4. Se podpišem pod vse kar si tako lepo napisala, da sama ne bi mogla bolje. In hvala, da z nami deliš svoje umetnije in tako buriš našo domišljijo. Bodi lepo.

    OdgovoriIzbriši
  5. Itak nadlepo :)

    In pst, poglej na moj blog, tam te nekaj caka ;)

    LP, tulpika

    OdgovoriIzbriši
  6. Spet prekrasen zapis...in mene je izdelek spomnil na fiml Moja Africa
    :-)

    OdgovoriIzbriši
  7. Ponovno izvrsten zapis - popolnoma se strinjam z njim in vedno se slabo počutim kadar nekdo pretirano zapenja o avtorstvu. Navdihovanje eden od drugega je res krog, a pravo nasprotje začaranega kroga, ki vleče navzdol. Navdihovalski pa vleče naprej, v pozitivo.
    Hvala za nagrado - mi je polepšala dan.

    OdgovoriIzbriši
  8. Hvalaaaaaa!!!!!! Meni ti vedno popelješ na lepšo stran dneva in rada prebiram tvoj blog in občudujem tvojo domišljijo in kreativnost na delu. Hvala za nagradico in prisežem, da bom vedno tukaj brala tvoje vrstice!!!

    Ja, tudi jaz imam tisti priročnik moj delovni kotiček in ko sem prebrala to na tvojem blogu sem ga takoj šla iskati in....no, sem se počutila kot da bi bili povezani...Tudi jaz sem nareč enako čutila ob prebiranju te knjigice, ko sem bila še majhna.

    Thank you Maja ....za vse kar si!!!

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.