ponedeljek, 4. maj 2009

Raku


Zadnje čase misli in ideje v moji glavi preskakujejo z neverjetno hitrostjo. Kar bojim se pogledati v kakšno knjigo, ker vem, da me bo zamikala nova tehnika in bom prejšnji izdelek spet pustila nedokončan. Ko se usedem k mizi pa izpod rok nič takega kot bi želela. Niso vsi poskusi uspešni in veliko jih konča na "poli pokopališču" v škatli pod mizo.

Trenutno me zanimajo "ponarejevalne" tehnike. Na vsak način bi rada iz polija izdelala nakit ali predmete, za katere se ne da takoj reči, da so iz polija. Poskusila sem že les, patinirano kovino, usneje... Danes je tu keramika. Ker je to moj prvi poskus, ni tako zelo prepričljiva, kaj se zdi pa vam, se odločite sami.

Majda in Kristina, moji sopotnici v Angliji sta za big swap izdelali že vse perle (65), jaz pa kot vedno ostajam le pri prototipih. Moram izkoristiti teden, ko vreme ne bo tako vroče in se poli pod prsti ne bo tako packala, zato kakšen nov kos nakita morda čez konec tedna. 

Lep večer,
Maja

15 komentarjev:

  1. Oj! Moram reči, da ti gre "ponarejanje" čisto dobro od rok. Ko prideš do ponarejanja denarja, povej! Po poli-ponaredkih sodeč ne bo nihče ugotovil, da ni pravi! Sicer pa, ti vsaj probavaš. Jaz pa sem se zataknila pri millefioriju. Perle pa ima narejene, ja! LPM

    OdgovoriIzbriši
  2. Ma ženska ti si neverjetna. Vsakič znova presenetiš. Včasih nimam niti časa se usest pred "škatlo", ti pa že z novim izdelkom prideš na plan. Ta je spet za mojo dušico, ker sem zadnje čase nekam "črna". Kakšen ponaredek, to je stvaritev. Res lepo!!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Predzadnja in tale objava pričata o tvojem očitnem napredku....

    OdgovoriIzbriši
  4. Enkraten raku ti je uspel. Z veseljem bi ga nosila. Moje perle za v Anglijo pa - no ja, so narejene, pa vedno manj so mi všeč. Če bom zbrala energijo, bom kar nove naredila. Ti pa kar še poizkušaj - nemara ti res uspe tudi s funti - potem bomo oropale hobby craft, pa uno štacuno na avtobusni postaji. ;-)

    OdgovoriIzbriši
  5. Super je! Mene je prepričala. :)
    Lp, Nataša.

    OdgovoriIzbriši
  6. Jaz bi imela kar vse te tvoje zapestnice. Fantastične so! Vsako posebej vzdihajoče občudujem in komaj čakam na nove.

    OdgovoriIzbriši
  7. Ooooohhhhh, krasna je!!! To je vse, kar sem sposobna spravit iz sebe. Super raku ti je ratal. Te pa čisto razumem glede preskušanja različnih tehnik - tudi mene je knjiga D. Kato Creative surface effect čist prevzela in je zadnje tedne obvezno večerno branje.

    OdgovoriIzbriši
  8. Ojej, kako je spet to lepo! Poklon!

    OdgovoriIzbriši
  9. Prima raku!

    :)) sem se pa nasmejala ob poli pokopališču pod mizo .... vsa moja poli je tam :)))))))

    OdgovoriIzbriši
  10. Mene je tudi prepričala.
    Čudovita je in vedno tako lepe fotografije.

    OdgovoriIzbriši
  11. pa še nasvet za perle - prototipe lepo spravi v škatlico in jih poswapaj skupaj s titsimo, za katere boš mislila da so perfect! Saj veš, da stvar ni v tem, da so perfektne. Kot pravi Helen:"It's all about funn!" So, have funn bejb!

    OdgovoriIzbriši
  12. A greste zopet na kakšno delavnico v UK? Mal me firbec matra. :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Ja, gremo na Polymer play days 28. maja. Spet tri dni delavnic z mojstricami, med drugim spet Donno Kato, ki je itak čarovnica. Ampak taka lepa, nežna, zabavna... Takšni so tudi njeni izdelki!

    OdgovoriIzbriši
  14. Zame je to višja matematika. Nikoli dosegljivo...
    Hvala, da deliš to z nami, da lahko jaz vsaj vzdihujem ob tvojim izdelkih:)

    OdgovoriIzbriši
  15. wow, fouš! Sploh nisem vedela, da kaj takšnega obstaja.
    Že kar vidim, kolk se boste imele fajn, zraven pa še ustvarjale.
    Glej, da vse podokumentiraš. :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.