ponedeljek, 29. junij 2009

Time wasn't on my side

Martin Kojc pravi, da ker se vse na svetu ravna po določenih zakonih in je s tem podrejeno modremu načrtu stvarstva, je tudi naše življenje podvrženo dogajanju, ki mu ne moremo ubežati. Tako ne morem ubežati koncu šolskega leta in vsej noriji, ki ga prinaša. Rezultat tega je bil nekakšen "ustvarjalni mrk", v katerem je prav na hitrico kot poskus millefiorija nastala zgornja roža in seveda zapestnica, ki so moja letošnja obsesija. Kar težko si že v glavi zamislim ogrlico ali obesek, zapestnice pa so tam. Vedno. Takšne in drugačne.

Včeraj pa sem na hitrico začela izdelovati novo linijo magnetkov, saj sem jih želela podariti Majdi, Kristini in Darji na našem včerajšnjem srečanju, ki so postala vsakomesečni "mus". Moram povedati, da me vsa tri dekleta vedno napolnijo. Z energijo, pozitivnostjo, ustvarjalnostjo in preprosto s tem, ker so! Včeraj smo bile pri Kristini! Enkrat sem že omenila, da je njena knjižnica raj za vsakega ustvarjalca. Človek se sicer ustavi v "prvi sobi", kjer ima svojo ogromno ustvarjalno mizo (zelo urejeno!!), ki se šibi pod čudovitimi izdelki v nastajanju! In potem kot v kakšni pravljici iz "prve"sobe vodijo vrata v "drugo" sobo. V tej sobi pa je raj, kjer bi jaz lahko mirno preživela svoje počitnice. Knjižne omare, od vrha do tal založene z knjigami. You name it-she's got it!!! Polymer clay, čestitkarstvo, scrapbooking, slikarstvo, slikanje na svilo, perlice, pa tudi vrtnarstvo in seveda romani!! Domov sem se vrnila oborožena za poletje: 5 romanov, 4 knjige o polymer clayu in 4 Polymer Cafe-ji, ki jih še nisem pregledala!! Prava poletna poslastica, ki bo sicer še nekaj dni počakala.

Moji novi čajniki, oziroma tisti poskusi, ki bodo ostali doma!

Tako - kratko oglašanje na hitrico, preden spet ne odbrzim po preddopustniških opravkih (zobozdravnik, frizer...saj poznate).

Lep "novembersko junijski" dan!

Maja

8 komentarjev:

  1. :) zanimivi čajnimi.

    Na prvi slikici je pa obesek, kaj ne? hmmm... zelo všečno :) pa zapestnica tudi :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Lep obesek. Tudi zapestnica je lepa , ampak obesek mi je pa res , kaj čem rečt..... Kako ti rata, da bela tako, nežno, v meglici, preide v črno. Sploh ni prehodov je tako kot bi splavala. Joj ,kako jaz to napišem, ampak tako gledam in razumem tvoje mega izdelke.

    OdgovoriIzbriši
  3. Zapestnice so res na pohodu, še ena dobra. Rožica je pa sploh prima, pa črni čajniki so tudi funky.

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala vsem. Alenka, tej tehniki prehodov ali mešanja barv se reče skinner blend. Avtorica je Judith Skinner, ki je s tem naredila revolucijo pri oblikovanju polimerne gline.

    OdgovoriIzbriši
  5. Čajniki so mi blazno všeč :) Tvoje rožice itak, ampak čajniki so mega.

    OdgovoriIzbriši
  6. Tista roža mi je tako fantastična, da sploh nimam besed:-) Vedno znova občudujem tvoje izdelke. Tile čajniki so pa tudi nekaj zame, z veseljem bi jih razstavila.

    OdgovoriIzbriši
  7. Po čajnikih se vidi da si še čisto pod vtisom Anglije. S takimi vzorci bi si tudi jaz želela imeti poslikan pravi 3D čajnik. Potem bi te lahko povabila na dober dišeči čaj iz lepegalepega čajnika.

    Lepo

    OdgovoriIzbriši
  8. Bas je slatko, mnogo mi se svidja!

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.