nedelja, 7. junij 2009

Trije dokončani izdelki


V včerajšnjem sivem popoldnevu mi je uspelo dokončati tri izdelke iz Anglije. Prva je ogrlica, ki smo jo delali pri Nataliji. Njene čudovite izdelke lahko najdete na Flickru ali na njeni strani Tatana. Moram reči, da sem kar ponosna na dokončano ogrlico, ker je v njej ogromno dela. Ko bom imela kaj časa, bom gotovo naredila še zapestnico. Beadse smo naredili tako, da smo spekli osnovno formo z žilami iz kačic, ki smo jo potem prevleli s tenko plastjo črne mase, ponovno spekli, nato pa še pobarvali z interferenčnimi barvami. Razen drobnih perlic, ki so nanizane okoli oranžnih perlic, je vse ročno izdelano.

Druga dva izdelka smo delali pri Sylvie. Kot vedno sem se odločila za temnem mrtve barve. Skinner mi ni in ni šel izpod "mašine", zato mi ga je dokončala skinner mojstrica Majda (pa tudi njo je malo zezal). Črna je na vsak način vsiljevala svojo pot v belo, prehod ni in ni postal enakomeren. Vdali sva se, ko sva nekako dosegli približen učinek. Se je pa pri brušenju pokazala nepopolnost, zato je izdelek rahlo lisast. 
Pot do njega je bila pa naslednja: najprej smo spekli črno osnovo. Nato smo jo prevlekli s skinnerjem in izrezali motiv. Zdi se m i, da sem si za drugič (prvič sem delala domine) izbrala nekoliko preveč ambiciozen vzorec, pa tudi skalpel ni bil dovolj oster. Kos smo nato spekli, pečenega pa zapolnili z mešanico liquid claya in črne mase in ponovno spekli. Doma sem vse skupaj še zbrusila. 
Sedaj moram dokončati še Donino zapestnico in nekako uporabiti množico beadsov, ki smo jih naredili pri Alison, pa me barvna kombinacija le teh ne potegne. 

Lepo nedeljo vam želim!

Maja

18 komentarjev:

  1. Tista dva črno bela obeska sta pa tako zelo huda, kot je huda njuna izdelava se mi zdi. Bolj malo ali bolje nič ne razumem od razlage, pa si mislim, da je zelo hudo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Se tudi jaz strinjam z Alenko :) Mi je komaj kaj razumljivo, kar pišeš :) Ampak tvoje izdelke vedno z veseljem pogledam in buljim v njih! Huuuudooo!

    OdgovoriIzbriši
  3. oranžna verižica uzgleda kot da bi bila kombinirana z ekstra velikimi kavnimi zrni. Do sem mi diši

    OdgovoriIzbriši
  4. Tvoji izdelki so mi vedno všeč, le barve so včasih čisto skregane z mojim okusom. Tele pa bi vse znala nosit :) Za tisto prvo bi si sicer morala kaj novega kupit ali pa zašit, ampak bi že.. saj ne bi bilo prvič :)Super izdelki so. Hvala za opis izdelave. Kaj podobnega tem drugim bi mogoče celo poskusila kdaj narest :)Komaj čakam, da pokažeš še ostale izdelke.
    Prav vidi se,kako zelo si uživala. Tak odklop mora prav dobro det za dušo :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Oranžna je svetovna. Vse pohvale.

    OdgovoriIzbriši
  6. zanimivo, da lahko narediš popolna dva tako različna izdelka. Tiste lise pa so mi všeč in zgledajo kot površina lune. Maja vedno večji car si!!!

    OdgovoriIzbriši
  7. Oboje mi je kul. Verižica mi je všeč, ker je naravna in zemeljskih barv. Črno-bela obeska krasna. Žal je, da se lise vidijo, ampak z aviona je vse super!Lep preostanek nedelje. Morda pa ravno zdaj kaj ustvarjaš, ker je tko čudno vreme, dež pa sonce...

    OdgovoriIzbriši
  8. Ja lepo, lepo. Barve so čisto ta prave, ja :) Navodila požiram, itak pa so mi v tem trenutku znanstvena fantastika, saj tako stvar vsekakor moraš videt 1:1.
    Z veseljem preberem, kako ste se imele fino in luštno je na tujih blogih videt znane face :)
    Čakam zapestnico ;)

    OdgovoriIzbriši
  9. Divni radovi... kao i do sada!
    Ne prestajes da me iznenadjujes idejama (i to genijalim)

    OdgovoriIzbriši
  10. 'Semena' so fenomenalna, navodila približek SF literature, čeprav se mi zdi, da celo neki razumem ... kaj so interferenčne barve pojma nimam ... Skratka, hudo!!

    OdgovoriIzbriši
  11. ooojej, kakšne lepote, pa sej ne morem verjet :) eni res obvladate. prava polimanija :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Kakšne novosti! Prva je videti taka, kot da si semena zanjo nabrala nekje v tropih. Črnobela pa ... čist moja. Zakon.

    OdgovoriIzbriši
  13. Uuuu razturaš, dobre kombinacije, vse bi lahko ponosila k svojim oblačilom. Pa kakšen fotosešen postopka tudi ne bi bil slab... bere se noro :-)

    OdgovoriIzbriši
  14. Še dobro da si priložila fotke, saj ta poli jezik ni za vsakogar. Moja asociacija je: Maja = mati narava. Zelo Lepo

    OdgovoriIzbriši
  15. Neverjetna semena.

    Ta poli oddih ti je res dobro del :)

    OdgovoriIzbriši
  16. Krasno! Mene sta predvsem navdušila črnobela izdelka. Prelepa sta!

    OdgovoriIzbriši
  17. Hudo dobro, oboje! ČB obesek še posebej, saj me že nekaj časa mika kaj vsaj približno poskusit...ko bom velika in bom Maja :)...p.s. Hvala za slončka:)

    OdgovoriIzbriši
  18. Maja, meni je tole totalana znanstvena fantastika. Sploh ne vem o čem govoriš. Pa če sem poštena mi je tudi vseeno, ker zgleda noro lepo. Itak pa je to izven moje lige in se lahko samo naslajam.

    Bodi lepo, Tanja

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.