petek, 24. julij 2009

Postdopustniška depresija...


Dopust je mimo. Hvar je bil kot vedno čudovit. Čudovit s kristalno čistim morjem. Sončnim vremenom. Dalmatinsko glasbo. Z dišečim zrakom, v katerem se mešajo arome sivke, rožmarina, žajblja in borovcev. Najlepši je v zgodnjem jutranjem soncu, ko je morje mirno, kopalci še spijo. Takrat je najlepše odplavati iz zaliva in občudovati masiv hribov in vrh Sv. Nikolaja, ki se dviga za vasjo in v vodo meče sence. Bogenviljie s svojo rožnato barvo silijo iz zelenja in mi samo v tem primeru priljubijo magenta barvo. Tega pogleda se ne morem naveličati! Kot se ne morem naveličati Hvara. 


In potem konec. Ne samo konec dopusta, še kup drugih neljubih stvari. Gnojno vneto uho, ki grozi, da mi bo razneslo glavo. Le kako... le kje... le kdaj. Načrtovani Amsterdam odložen due to a heavy pain... Tej na desetdnevnih počitnicah. Hiša prazna in tiha. Pusto! Tisti del mojega srca, ki je ob Tejevem rojstvu zapustil svoje izvirno mesto, je ovit z vrvjo in stiska. Močno. Pogrešam vriskanje, pluskanje vode in nenehne mami, mami, mami... Odštevam dneve, ure... In se počutim mračno... Kljub soncu, vročini in temu, da sta Krvavec in Velika planina kot na dlani ko pogledam skozi okno...

Tudi ogrlica je mračna. Težka. Srednjeveška. Za spremembo... Nič poletna. Nič lahkotna. To še pride...

Maja

Naknadno popravljam objavo:

Iz depresije me je v trenutku dvignila Jana. V časovni mrzlici sem spregledala njeno objavo 21. junija in ko sem se danes sprehodila do nje, so me od vesedlja v trenutku oblile solze. Ugotovila sem, da za depresijo ni ne prostora, ne časa, ne smisla, če obstajajo ljudje, kot je Jana! 
Kar sami poglejte, kakšno presenečenje mi je pripravila!!

Jana-HVALA, KER SI!!!

10 komentarjev:

  1. Vse bo mimo....tudi to in za tem bodo nastopili novi trenutki, ki bodo izbrisali vso grenkbo! Mimogrede pa pokukaj še tukaj:
    http://preprostobogastvo.blogspot.com/2009/06/layout-owner-wanted.html

    OdgovoriIzbriši
  2. Sem danes tudi sama v depresiji, tako da ti lahko le to rečem v tolažbo.....da nisi edina.

    In mračnost tje ali sem.....verižica je pa vseeno lepa, krasotica.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ogrlica je res mračna, ampak čudovita. In nič ne moti, da ni poletna. Si jo brez težav prestavljam na kako belo laneno tuniko :)
    Mene v službi tako zasujejo z delom, ko se vrnem, da takoj pozabim na dopust..

    OdgovoriIzbriši
  4. Postdopustniška depresija?Jaz sem že teden dni v službi in sem že pozabila, kaj je to dopust!Saj bo minilo. Vse bo spet prišlo na svoje, potem se boš pa spet lahko veselila dopustu, ko pač pride čas za to:):):)Verižica, mračna ali ne -FANTASTIČNA!

    OdgovoriIzbriši
  5. Oglica je mnogo zanimljivo uradjena!
    :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Zato pa imamo prijatelje, ki nas ob takšnih trenutkih malo pretresejo in postavijo na realna tla. Depresija je huda reč in verjamem ti, da niso lahke.... Preprosto osatneš brez moči in nimaš volje niti migniti.... Ampak ti kar pogumno naprej, še bo dopustniških dni in še bo kričanja in vriskanja... in verjamem, da bo še lepih ogrlic kot je tale - mračna gor ali dol, meni je všeč. Lp!

    OdgovoriIzbriši
  7. Maja,

    jaz še nimam otrok, vendar si znam predstavljati kako je če nekoga enostavno ni. Ampak sej bo. Kmalu. Potem bo še toliko lepše. Do takrat pa zdrži in si vzemi trenutke smo zase. Tudi to včasih prija.

    Lepo, da si spet nazaj. Jaz sem te vesela.

    Bodi lepo, Tanja

    OdgovoriIzbriši
  8. Me prav veseli, da si naknadno dopisala par stavkov, jih je bilo prav luštno prebrati, zato se kar drži nihivega namena.

    OdgovoriIzbriši
  9. vem, kako zna razžirati tale postdopustniška depresija... sem se pred parimi uricami vrnila domov :( tako da še prav dobro verjamem.

    ampak itak nekaj more miniti, da pride še slajše. da čakamo kot majhni otroci...

    ogrlica je prekrasna. in btw tudi meni je hvar prečudovit.

    OdgovoriIzbriši
  10. vem, kako zna razžirati tale postdopustniška depresija... sem se pred parimi uricami vrnila domov :( tako da še prav dobro verjamem.

    ampak itak nekaj more miniti, da pride še slajše. da čakamo kot majhni otroci...

    ogrlica je prekrasna. in btw tudi meni je hvar prečudovit.

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.