nedelja, 27. junij 2010

O knjigah...


Priznam, vedno uživam v branju vaših komentarjev, ampak ob branju komentarjev pod zadnjo objavo sem uživala še posebej! Prav ob vsakem naslovu, ki ste ga predlagale sem se nasmehnila. Pa pojdimo lepo po vrsti: Marlo Morgan sem pred leti "požrla", pa še vedno ne vem ali je fikcija ali resnica... Sem pa doumela intuicijo in znanje prejšnjih rodov.
Beležnica je na kupu za poletje, Preprosto bogastvo moja biblija za down days, Svetlo modra "must" za vsako žensko, ki noče kar tako brez zveze bloditi skozi življenje, Izgubljeno vrtnico mi je priporočila mama. Oskar in gospa v rožnatem... ah, saj sem že enkrat priznala, da rada jokam in Oskar me je s svojo pozitivnostjo pripravil do joka. Pa Marija Jurič Zagorka - še dobro, da je pisala "na metre", kot je rekla moja teta knjižničarka. Pomagala mi je, da sem v osmem razredu pozabila na čas...
Harryja Potterja je moja otroška stran duše "pojedla" na dušek. Še vedno si znam v živo predstavljati miške, ki so v trgovini s čarovniškimi pripomočki na pultu skakale gumitvist! Kakšen detajl, kakšna prefinjena duhovitost! A si jih predstavljate, kako s cvelečimi glasovi skačejo: Usa, usa, usa sa, Pipi duga čarapa... NORO! Tudi meni filmi niso všeč - 500 strani pač ne moreš stlačiti v dve uri filma, enako kot z DaVincijevo šifro in Angeli in demoni! Knjiga njam, film buu. Mi knjižni moli imamo v glavi svoje podobe in jaz jih ne dovolim zamenjati za Hollywoodske ponaredke!

Ostale naslove sem si pridno zabeležila in bom ves teden morila knjižničarke, da mi jih rezervirajo! Če pa se katera spomni še kakšne prezrte knjige, naj ne okleva in jo hitro pripiše!

Tako kot vedno, se je tudi tokrat jasno pokazalo, da se energije privlačijo in da se ljudje lahko začutimo tudi na daljavo! Hvala vam!

Imejte se radi!

Maja

18 komentarjev:

  1. spet krasni začarančki iz polija... poletje si ujela v njih.

    OdgovoriIzbriši
  2. Prekrasno, uvijek me oduševe tvoji radovi Majo!:)
    Pusa

    OdgovoriIzbriši
  3. Super ogrlici!!!Taki tople barve!

    OdgovoriIzbriši
  4. Bom kar tukaj napisala svoje predloge:

    April (Mira Mihelič)
    Rajnki Matija Paskal (Luigi Pirandello)
    1895, potres (Jani Virk)
    Fahrenheit 451 (Ray Bradbury)
    Mrtvaška ladja (Bruno Traven)

    Pa še in še, ampak te so mi prve prišle na misel - vse so mi bile ZELO všeč.

    In spet: čudoviti izdelki! :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Uf, te tvoje verižice so tako fantastične, da bi jih lahko kar gledala in gledala, seveda ni potrebno povdarjati, da so v meni ljubih barvah ;) Mislim, da sem tudi jaz prišla preko tebe do nekaj dobrih knjig in si jih moram napisat na en listek, da si jih sposodim preden grem na morje. No, do takrat bom še malo počakala.

    OdgovoriIzbriši
  6. Maja, vesela sem tvoje prejšnje objave od katerih komentarjev bom tudi jaz kaj odnesla. Žal pa imamo v Kranju tako slabo knjižnico, da (s slabo vestjo) pri znam, da nisem včlanjena v nobeno knjižnico. Sem se že hotal vpisati v LJ, pa mi zelo dobra priajteljica dela potuho in mi nosi knjige, ki jih dam na seznam. Tokrat bo cel kup novih. Komaj čajam dopust. Letos ga bom žal preživela doma, zato ga bom popestrila z dobrimi knjigami. Trenutno pa berem tretjo knjigo vegentarianskih vampirjev (v angleščini) in moram priznati, da so me kar malo obsedli. Vedno pa želim najprej prebrati knjigo in šele nato si ogledam film. Se še ni zgodilo, da bi mi bil film bolj všeč kot knjiga.

    uf sem se razpisala!!! ;-)
    Bodi lepo, Tanja

    OdgovoriIzbriši
  7. Spet si zelo dobro napisala in tvoje branje je prav vsakič zanimivo :-))
    Ogrlici pa sta fenomenalni in barve ne bi mogle biti boljše!!!

    OdgovoriIzbriši
  8. Hoj Majči!
    Zelo zelo lepa ogrlica! Vidim, da se ti je ustvarjalni navdih zopet vrnil! In to zelo uspešno- veš kaj bo šele po počitnicah, ko boš spočita!!:)
    Tole napisano o energijah se definitivno strinjam.
    Še en moj predlog za knjigo, ki je bila meni super- Martin Kojc- Učbenik življenja!
    Pusa:)

    OdgovoriIzbriši
  9. Oho, zdaj moram it pa vse komentarje na prejšnjem postu prebrat. Da vidim, če sem še kaj zamudila. A zgodovinske romane tudi bereš? Cesarstvo zmajev sem tudi jaz delala ;) Pa Mesto padajočih angelov, ki se v Benetkah dogaja. Če si že sposojaš v knjižnici, pol dobim jaz več knjižničnega nadomestila, hihi ;)

    OdgovoriIzbriši
  10. Lep izdelek, luštni kolobarčki.
    Ja, res je fajn,ko ugotoviš,da obstaja še ena podobna glava na svetu.:)
    Uživaj.

    OdgovoriIzbriši
  11. Med vsemi prejšnjimi in temi komentarji sem si tudi jaz na seznam "moram še" dopisala nekaj knjig :)
    Ogrlica pa je kot vedno - fantastična.

    OdgovoriIzbriši
  12. Blog je zaživel v tvojih barvah. Krasno!

    Včeraj sem se spomnila še ene knjige za na morje: JEJ, MOLI (ali bolje USTVARJAJ), LJUBI! In to je vse kar rabimo v življenju.

    OdgovoriIzbriši
  13. Lepi in sončni ogrlici!

    Knjige si že nabrala, a ne. Jaz bom na dopustu dala možgane na off ob lahkotnem prebiranju Jane Green.

    OdgovoriIzbriši
  14. Prekrasen nakit, sončnih toplih barv!

    OdgovoriIzbriši
  15. Maja, čisto po pravici povedano, je bila moja zadnja odrasla knjiga prebrana med Jakobovo nosečnostjo - Pekič, Steklina. Sicer je zanimiva, vendar mnogo preveč balasta, ki z zgodbo nima niti malo veze.

    Zadnje štiri leta in pol sem bolj na otroški literaturi :)))))))))) pa strokovni :)))


    Super ogrlici. Všeč so mi tvoje tople rjave barve ♥ ♥ ♥

    OdgovoriIzbriši
  16. Res taprava ogrlica za k tisti torbici!
    Uživaj počitnice in si pošteno napolni baterije!

    Če ti bo ostalo še kaj prostora v kovčku, pa lahko priporočim karkoli od Sophie Kinsella - Shopaholic serijo sigurno poznaš (NOČEM iti gledat filma!), sicer je pa zelo zabavna tudi "Undomesticated Goddess", pa tudi "Can you keep a secret", kot nalašč za na plažo---

    Sama sem se za Sophie zapela pred dvema letoma, ko sem si tazadnjo iz serije, Shopaholic and baby, kupila ravno za odhod v porodnišnico pred dvema letoma. Namesto da bi v redkih trenutkih oddiha spala, sem hrustala knjigo in jo požrla do odhoda domov...

    OdgovoriIzbriši
  17. Super pa lepo beri.
    Nakit je pa čudovit.

    OdgovoriIzbriši
  18. Luštna ogrlica, barve so mi seveda strašno všeč, čisto moje :).

    Za knjige pa... imam jaz tudi spisek, tak zeloooo dolg in z njim zadnje čase gnjavim knjižnjičarke :)
    Se že kar veselim dopusta, ko bo več časa za branje!

    Uživaj v poletju :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.