sreda, 16. junij 2010

Vrnitev odpisanih

... ali o krizah takšnih in drugačnih...

Letošnje leto je zame čas inventur... Predvsem tistih "podstrešnih". Odločila sem se, da si vzamem čas. Čas, da sem in ne da delam. Čas, da sem resnično s Tejem, čas, da spoznam, kaj hočem. Prepogosto se tisto, kar je nujno, prerine v ospredje mojega dne. Vse, kar je pomembnega pa v naglici poteptam in grem mimo. Odločila sem se, da temu ne bo tako. Odločila sem se vbiti si v glavo, da ni nič narobe, če se vsedem na teraso in preprosto diham in opazujem nebo nad sabo... Da ni nič narobe, če se mi po kotih nabira prah... Da ni nič narobe, če so kupi perila malo večji... Ampak mi ne gre in ne gre. Kljub mojim sklepom, so padci v veliki D hudi. J. je moja nihanja označil kot "krizo srednjih let". PA JA!! Kaj sploh so srednja leta? Meni do njih še manjka...

Kljub vsemu sem nekaj ustvarjala. Brez prave iskrice sicer in brez pretirane inovativnosti, še vedno v razmišljanju in iskanju nečesa novega, še ne narejenega. Eden izmed poskusov je lučka. Njen vzorec se je začel kot poskus ogrlice in končal na poli pokopališču, z J. idejo pa zaradi lepe prosojnosti končal kot lučka.

Imejte se radi!

Maja

18 komentarjev:

  1. Dobrodošla nazaj ;)

    Am... a je lučka v celoti narejena iz fimo mase? Videti je že tako in je naravnost čudovita!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. ojla, sem se že spraševala kje si, lepo da si nazaj
    in lučka ... z veseljem bi jo postavila ob mojo posteljo

    OdgovoriIzbriši
  3. Lepa lučka!

    P.s.: srednja leta so vedno tista,ki so šele pred nami! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. iiii lučka je fenomenalna, tudi jaz bi jo takoj imela na polički ob postelji; uf res je čudotita, kar ne morem se je nagredat :-))
    Drugače pa, dobrodošla in ja nič ni narobe, če si vzameš trenutke brezdelja, to počnem tudi jaz, saj sem po horoskopu prava riba, sanjava :-)) In nič ni narobe, če je kje v kotu prah, kajti jaz prisegam na to, da sužnja svoje hiše ne bom. Imam lepo, a vsakega praha pa res ne pobrišem takoj. Tudi ti bodi lepo :-))

    OdgovoriIzbriši
  5. How sweet. Is it a candle holder?

    OdgovoriIzbriši
  6. Super, da si nazaj. Lučka je krasna - naj ti razsvetljuje poletne večere. Treninga v posedanju na terasi in globokem dihanju pa ni nikoli preveč.Tako smo vpete v dirko, da nam gre relaksiranje in sprejemanje zelo počasi od rok. Kriza srednjih let? Duuuuh... pri taki mladenki. Pač pa saj veš - Life is a piece of shit if you look at it. Pa tudi Life goes on. Če si zdaj bolj v dolini "down", pomeni da že začenjaš pot navzgor v "up".

    OdgovoriIzbriši
  7. Vidim tvojo objavo in v hipu na glas: ne morem verjet :) Sem zelo zelo vesela, da si se oglasila. Ti si samo privošči čas zase in za tvoje bližnje. Uživaj v vsakem trenutku in naj ti bo lepo. Lučka je fantastična.

    P.S. Vročina ni za ustvarjanje jaz sem že cel mesec vlečem med naročili in izzivi :), drugače bi tudi moj blog sameval in bi z deci vina in dorbo knjigo sedala na balkonu :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Welcome! Kar pusto je bilo brez tvojih oglašanj, a se povsem strinjam s tabo. Naučiti se je potrebno biti kdaj sam s sabo, ne delati nič. Ali se posvetiti tistim, najdražjim. Ampak vidim, da ti je ta čas prinesel novo mojstrovino. Res je lepa, ta tvoja lučka, topla, preprosta, kot si ti sama. Bodi fajn!

    OdgovoriIzbriši
  9. Tudi meni je bilo že dolgčas po tvojih objavah. Drugače pa tudi jaz zvečer bolj lenarim kot ustvarjam. In se dobro počutim, ker nimam slabe vesti, da bi morala početi kaj drugega. In tako je prav.

    Slika lučke je lepa. Še lepša je najbrž ob večeru, ko v njej gori svečka

    OdgovoriIzbriši
  10. Lepa lučka!
    Tudi meni ne gre pa ne gre. Pa vse me sesuje.A pravijo srednja leta?Prav imaš ja pajade:):):):)
    Včasih pač tako je:):)

    OdgovoriIzbriši
  11. Včasih res paše samo biti. To sem tudi sama okusila. In če se še tako priganjaš, ne gre drugače. Pa kaj potem, red je treba narediti tudi v glavi, ne samo po stanovanju. ;)
    Nič se ne priganjaj, nič slabe vesti, vse je tako, kot mora biti, vse je z nekim razlogom. Poslušaj se in sledi svojemu srcu.

    Lučka pa je tako popolna!

    OdgovoriIzbriši
  12. :) sem te pogrešala.


    Lepo lučko si naredila. Najprej sem bila prepričana, da je spodaj transparentni papir, ker sem imela podoben vzorec barv, vendar se na večji slikici lepo vidi, da je poli :) super :)

    OdgovoriIzbriši
  13. O Maja, pogrešala sem te in mislila nate. In vedela sem, da se boš spet oglasila s kakšno krasoto. Še naprej se ravnaj po srcu in uživaj, kolikor se da, skupaj s tvojimi dragimi.

    OdgovoriIzbriši
  14. Maja, dobrodošla nazaj. A pa še tako lep izdelek. Sanjsko!

    OdgovoriIzbriši
  15. prav nič ni, kar bi smelo biti večje od nas v nas. zato - nebo je zato, da si privoščiš njegovo modrino in trave zato, da te žgačkajo po podplatih. razumljivo je, da nihaš, ko iščeš svojo svobodo ali pravico do nje, smo le preveč ujeti v obveznosti... se vsem dogaja. a trma je lepa čednost in tu se definitivno splača :)

    lučka je pa fenomenalna. uau!

    OdgovoriIzbriši
  16. Včasih pridejo trenutki, ko je potrebno, da svojo pozornost spremenimo na druge reči. Uživaj, napolni si baterije in počni tisto kar te veseli in kar v danem trenutku čutiš.

    Lepo, da si zopet med nami. Lučka je čudovita.

    OdgovoriIzbriši
  17. Dobrodošla nazaj! Pa saj te nismo še odpisale, a ne ... le pogrešale :-) In čeprav praviš, da je nastala brez prave iskrice, je lučka kljub temu krasna.

    Prah pa ... brez skrbi, če ga ne pobrišeš danes, bo tam tudi jutri in pojutrišnjem ... dragocenih trenutkov, ki jih imamo samo zase ali za svoje drage ... ne, teh pa ne bo in je prav, da se tega končno zavedamo in jih užijemo (itak še premalo).

    OdgovoriIzbriši
  18. Lepo te je brati in gledati tvoje mojstrovine. Mislim, da bo tale lučka dajala lepo svetlobo, ko boš v poletnih večerih sama s sabo in s svojimi sedela na terasi, s kakšno dobro pijačo v rokah ... :)
    Sama sem bila kar podobna tebi, kar se tiče nenehnega dela, čiščenja ... Pa me ležernosti, počivanja in kar je še takega, uči kar moj dragi. Mu gre dobro :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.