nedelja, 29. januar 2012

Pozabljena Afrika


S polnim nosem in obkrožena z robci sedim za računalnikom in se trudim iz te prehlajene glave spraviti nekaj besed, ki bi spremljale zapestnico, ki sem jo naredila že prejšnji teden, a ne gre in ne gre. Pa sem ravno v ponedeljek razmišljala, da mi bo morda letos uspelo zimo preživeti brez nadležnega prehlada... Kot kaže, sem si ga s pretiranim zadovoljstvom prav priklicala. Sedaj pa imam: godbo na pihala in solzavi film, vse v enem.

Nekako sem bila presenečena nad sabo, da sem v zadnjem času spet zaplavala v nakit in uspela v enem tednu spraviti skupaj kar nekaj kosov. Sicer brez pravega načrta in ideje v glavi, kar mi sicer ni podobno, pa kljub temu. Ponavadi se k nakitu spravim tako, da imam v glavi popolno vizijo, kaj želim ustvariti. Le redko kar nekaj packam z mislijo, da bo že kaj uspelo. Pri tej zapestnici je bilo drugače. Pri Eugeni Topini me je navdušila že lani, a sem tako padla v miniature, da sem jo pustila v zadnjem možganskem predalčku. Vsake toliko sem se spomnila nanjo in si obljubila, da enkrat jo bom pa res naredila... Enkrat pa res... Enkrat... In v nedeljo sem se odločila: DANES. Kar malce sem se namučila z njo, saj ni hotela izgledati tako, kot sem si zamislila, a to so le moji odtenki zahtevnosti...

Imejte se radi in naj vas danes ne odnese.

Maja

21 komentarjev:

 1. oj Maja .. najprej tole, pozdravi se čim prej .. klima za viruse pa je bila itak nad ugodna in tudi, če jih nebi klicala, bi prileteči sami. morda bo zdaj bolje, ko je hladneje.
  zapestnica pa je zakon in bi jo takoj zamenjala .. za enega mojih obeskov ..;) .. seveda, če bi mi bila prav...:))))))

  OdgovoriIzbriši
 2. Zapestnica je krasna in lepo, da te je spet zaneslo v nakit. Pa hitro se pozdravi!

  p.s. Res upam, da nas ne odpihne, ker prav pošastno brije burja.

  OdgovoriIzbriši
 3. Zelo lepa zapestnica in čimprejšnje okrevanje ti želim.

  OdgovoriIzbriši
 4. Sem si ravno pretekle dni mislila enako kot ti, da letos pa se še držim in še nisem bila prehlajena. Upam, da bo šlo tako naprej. Pozdravi se, ker ti prehladi so zelo nadležna stvar. Ravno toliko, da si človek ne vzame čas za počitek, čeprav bi ga potreboval. Zapestnica, oooo zapestnica, ta pa je čudovita. Ti drobceni delci jo tako čudovito zapolnijo. Krasen primerek.

  OdgovoriIzbriši
 5. Naj viruse čimprej odpihne stran :-))
  Zapestnica je čudovita!!!

  OdgovoriIzbriši
 6. Jaz sem letos spet padala iz enega prehlada v drugega, tako da vem, kako se počutiš. Malo boljše je, odkar sem po nasvetu kolegice že precej obupana začela jemati (drži se in ne past v nezavest) - ribje olje. Bljak, ampak počutim se pa boljše.

  Zapestnica je pa uauči!

  @Renata, hvala bogu za burjo, če bo pripihala še sem, bo vsaj kaj virusov odpihala!

  OdgovoriIzbriši
 7. Uaaaauuuu, tvoja mi je bolj všeč kot tista, po kateri si se zgledovala. Čisto zares, kot bi jo prinesla iz Afrike in je naravnost superca. Meni deluje, kot bi bila usnjena in všeč mi je, ker si jo fotografirala na kamnih.
  Pa hitro se pozdravi!!!

  OdgovoriIzbriši
 8. Super je! Zelo mi je všeč! Drobni koščki, vsak drgačen, lepo skombinirani. Super!
  Pozdravi se čimprej in se okrepi, ker prave zime še ni bilo in ko bo prišla, moraš bit zdrava in odporna:):)

  OdgovoriIzbriši
 9. Letošnja zima je tudi do mene zelo prijazna, upam, da če se bom slučajno prehladila, da ne bo pote vse na 3 tretjo potenco. :( Hitro se pozdravi!

  Zapestnica je čudovita!

  OdgovoriIzbriši
 10. najprej ti želim neboleče in hitro okrevanje.
  in zapestnica ( kot zelo slabi uporabnici nakita) je pa ful huda!!!
  to bo si pa znala dat na zapestje ;)

  OdgovoriIzbriši
 11. No ja, če že moraš bit bolna, se vsaj za tole lepotičko to splača. Upam, da se čimprej pozdraviš. In potem še vedno najdeš čas za nakit. Tvoje izdelke je vedno veselje pogledat.

  OdgovoriIzbriši
 12. Zelo mi je všeč. Vsi tisti lepi kvadratki... Želim, ti, da bi se kmalu dobro počutila.

  OdgovoriIzbriši
 13. Ejej, upam, da boš lahko kmalu pospravila robčke. Nič kaj prijetna stvar.
  Zapestnica - čudovita!

  OdgovoriIzbriši
 14. Lepa zapestnica :) prav kliče po zapestju :)

  Jaz tudi upam, da letošnje leto mine brez kakšnih hujših virusov :)
  Lansko leto, ko je šel M. v šolo, smo se skupaj odločili, da jemo za zajtrk med in toplo mleko. Lani se je obrestovalo - M. je imel v celi zimi en teden suh kašelj, J. pa 1x vnete oči.
  Razen kapljic za oči, lani pri nas ni bilo antibiotikov :)))

  Upam, da nismo imeli le srečo, temveč da med res pomaga, ker tudi to zimo ni bil še nihče prehlajen :) ....... trkaaaammmmm ...... :))))

  OdgovoriIzbriši
 15. O, Afrike pa se ne pozabi kar tako, a ne ;)))) Krasna zapestnica je, robčke in prehlad pa čimprej stran, z virusi vred ;)

  OdgovoriIzbriši
 16. Tvoji odtenki zahtevnosti so zelo prefinjeni saj je zapestnica čudovita in nihče razen tvoj odtenek ne opazi nič drugega kot prefinjen izdlek. Najbrž nisem edina, ki si ga predstavlja na svoji roki, ne da bi zaprla oči.

  Pa hitro preženi ta nadležni prehlad.

  OdgovoriIzbriši
 17. Prekrasna zapestnica, čimprej se pozdravi, da bo šlo ustvarjanje e lažje od rok!

  OdgovoriIzbriši
 18. Iiiiii, kok je lepa, lepa...Čisto tvoja....vesela sem, da te je spet zaneslo v nakit:)
  Smrk, smrk...naj čimprej mine...kot vidim se ne bom preveč hvalila, da se ne nalezem...fajn bodi in brez misli ustvarjaj, ker izdelki so čudoviti, pip

  OdgovoriIzbriši
 19. Ufffffffffffff... v srce mi je sedla. Z direktno. Afrika pač :)

  Čim prej se pocajtaj.

  OdgovoriIzbriši
 20. Ojla, Maja, ti znaš še prehlad zabavno opisati:)) ; čimprej se dobro pozdravi.
  Zapestnica pa je svet zase. Polna nekih podrobnosti in čudovitih detajlov ter odtenkov. Neizmeren užitek mora biti tebe opazovati ob delu. Ko moj mali angelček malce odraste se definitivno prijavim na čisto tvojo delavnico.:)))
  Lepo te pozdravljam:))
  P.S. Te čudovite kamne vsake toliko daš na ogled ob izdelku. Prav take imam tudi sama in takoj imam ob njih sliko Tistega čistega morja, ki jih je oblizovalo...Hvala.

  OdgovoriIzbriši
 21. Prekrasna je in škoda bi bilo da bi nakit opustila. Kosi ki jih narediš so res lepi.

  OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.