petek, 8. februar 2013

Big beads





Pred štirinajstimi dnevi sem se udeležila Renatine delavnice izdelovanja XL kroglic v Izdelovalnici
malih umetnin. Delavnica mi je dala ogromno zagona in ves prejšnji teden sem valjala, gladila in brusila. Ker se je besedi Danes pridružila še občasna dopolnitev "Malo drugače" sem izbrala zase nekoliko drugačno barvo in z njo uživala. In tu so - moje XL krogle. Še zdaleč ne tako lepe in popolne kot Renatine, a popolnoma nosljive in lahke! Ko sem delala posamezno kroglo, se mi je zdela lepa in okrogla, ko pa sem jo pogledala z druge perspektive, je bila popolnoma drugačna, jajčasta in pokvečena in gladila sem naprej. Tako je z vsemi rečmi na tem svetu - ko jih pogledaš z druge perspektive, se drugačne, morda ne tako grozne in ne tako zastrašujoče, drugič je spet drugače. Včasih je probleme, ki nas tarejo res potrebno pogledati z drugega zornega kota, takrat se odprejo popolnoma nove dimenzije!

Zadnji obesek je rezultat mojega gorenjskega duha in je nastal iz ostankov. Spet "malo drugače" kot sicer, brez načrta, kar tako spontano. Običajno si stvari v glavi do potankosti zamislim in sledim ideji kot slepa kura, tokrat sem sledila le prstom.

Imejte se radi!

Maja

25 komentarjev:

  1. oj, jaz se nebi branila nobenega izdelka, popolne krogle pa lahko naredi le Renata in tvoje so popolne take kot so... zeeelo všeč

    OdgovoriIzbriši
  2. Čudoviti izdelki, verjamem, da so popolni, kot so le lahko :) Tvoji vedno so. Lepo si skombinirala naučeno in tvoj stil. Upam, da te še nekaj časa drži tole :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Uhuhuh - to je pa bolj moja barvna kombinacija, kaj res vidim bordeau rdečo?! ;-D Čudovite in popolne so, tako kot ugotavljaš, gre največkrat zgolj za zorni kot in perspektivo.

    OdgovoriIzbriši
  4. ooo prava fantazija :-))
    Kako zelo je lep tvoj nakit; to prelivanje barv in na sredini za piko črna barva!
    Res vrhunsko izdelan nakit; vse pohvale :-))

    OdgovoriIzbriši
  5. Čudovit nakit, prav vsak kos je nekaj posebnega. Mi bo počasi še žal, da tudi sama nisem prišla na delavnico.

    OdgovoriIzbriši
  6. Odlično! Prekrasne so. In kako lahke. Ampak na tej strani mi je najbolj padel v oči "gorenjski" obesek. Zelo je lep.

    OdgovoriIzbriši
  7. Perfektne krogle! Pa zapestnica je čist wooow! In 'gorenjski' obesek tudi. Me veseli, da ti je delavnica dala polno zagona. Včasih rabimo le malo poli-družbe, da nas napolni z energijo :)

    Uživaj še naprej!

    OdgovoriIzbriši
  8. Vidiš, do kakšnega zanimivega spoznanja (oz. si se ponovno zavedla) so te privedle te krogle :) Včasih je potreben samo pogled z druge strani, pa so stvari lahko čisto drugačne.
    Krasen nakit in resnično si se potrudila - no, saj se pri vsem. Tisti gorenjski obesek pa je tudi meni padel v oči. Fenomenalen!

    OdgovoriIzbriši
  9. Po izdelkih sodeč ti je delavnica res ujela veter pod krila. Me veseli! Čudovito si izpeljala prav vse kose nakita. Padejo v oči in grejo do srca. Zelo so mi všeč.
    In tale "malo drugače" je zelo uporaben tudi zame. Prav tako kot "danes". Tako da hvala, ker spet deliš sebe z nami. LP:))

    OdgovoriIzbriši
  10. Noro lep nakit! Ko zagledam takšen nakit vem zakaj v mojih ustvarialnih zalogah ni niti koščka polimernih mas več, jaz lahko le opazujem in se čudim nad lepotami ki jih mojstrice izdelujete.

    OdgovoriIzbriši
  11. Prekrasne nakit, fajn je, če včasih izstopimo malo iz svojih okvirjev, delavnic.V družbi je vse lažje in res se pretaka ena čisto posebna energija.

    OdgovoriIzbriši
  12. Vaaav Maja!! Noro lepo!!! Zapestnica je top!! Big beadsi so top!!! ampak tale obesek!!! OMG kok je noro lep!!! Pridna si bla, zelooooo!!!

    OdgovoriIzbriši
  13. Čudovita, topla barvna kombinacija. Napakice verjetno vidiš samo, tole na sliki zgleda naravnost fantastično; prvo in drugo.
    Pogled na probleme z večih strani, je večkrat zelo koristen in se obnese. Zagotovo lahko potrdim iz lastnih izkušenj. Bodi lepo.

    OdgovoriIzbriši
  14. Čudovito, barvna kombinacija prav paše k temu vzorcu. Prelep nakit si izdelala.

    OdgovoriIzbriši
  15. Vedno znova me fascinirajo tvoji čudoviti izdelki. Ker sem sama nepoznavalka polija, mi je še toliko bolj noro opazovati kaj vse lahko nastane iz te mase s pomočjo umetniških prstov. Se močno strinjam s tvojo mislijo o gledanju problema z drugega zornega kota. Ko presežemo to raven in preskočimo to oviro, je vse mogoče, šele takrat se nam odpre pot do nepozabnega in nam najbolj koristnega.

    OdgovoriIzbriši
  16. Prekrasen nakit in tudi barve so waw! Super je slišati, da si dobila nov zagon :) Naj te nosi čim dlje.

    OdgovoriIzbriši
  17. Všeč mi je, da si šla nekoliko iz svojih okvirjev, pa vendar ohranila svoj stil. Zelo zelo lepo je vse, tudi ta zadnji obesek, ki si ga tako lepo prerezala in vendar med oba dela vključila še tiste tri rdeče kroglice. Kot da bi se oba dela razprla zato, da pokažeta nekaj lepega, kar ne bi bilo vidno, če bi ostala zaprta. Očitno sem tudi jaz ujela svoj zorni kot :)

    OdgovoriIzbriši
  18. Meni zgledajo popolne. Kombinacija barv pa me je čisto navdušila.

    OdgovoriIzbriši
  19. Čudovit nakit :-)
    Takoj ko sem ga videla, sem si rekla, to bi pa tudi jst imela - hihihi

    OdgovoriIzbriši
  20. Kako lep komplet! Barve so mi čudovite in vzorec mi je izjemno lep.

    OdgovoriIzbriši
  21. Krasen nakit. Nič se ne vidi, da bi bilo kaj neokroglo, meni zgleda perfect.

    OdgovoriIzbriši
  22. tudi meni se zdijo perfektni kosi nakita.
    tako perfektni,da bi celo nosila ( redko nosim nakit ;) )

    OdgovoriIzbriši
  23. Uf na tole lahko rečem pa samo uau. Prečudovito!

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.