sreda, 27. februar 2013

Echo of the past







Odmev preteklosti. V vseh pogledih. V skledah se namreč skrivajo delčki vseh mojih zadnjih ustvarjalnih podvigov. Preteklosti torej. Zakaj? Ker sem ju naredila iz vseh poli ostankov, ki so se že toliko časa nabirali v kozarcu, da se ga ni več dalo zapreti. Pozabljeni, zdrobljeni, uničeni koščki... neustrezne barve... bela, na katero so se ujele smeti... Delčki, ki so čakali, da vseeno ugledajo svoj smiel v kakšnem kosu. In so ga. Tako sem spremenila Preteklost v Danes ter ostala zvesta sama sebi. Svojim sklepom in svoji ljubezni do antičnega, postaranega, do poli, ki nikakor ne zgleda kot poli.
Dva kosa, ki me bosta vedno spomnila na čudovito popoldne, ki sva ga s Tejem preživela v ateljeju. On ob papirju, jaz ob poli, oba ob glasbi, ki sva si jo po glasbenih željah izmenično predvajala z YouTuba. Spet Preteklost, ki se je srečevala s Sedanjostjo. Vse niti lahko prepletemo, če le želimo. Če le hočemo Videti...

Imejte se radi!

Maja

19 komentarjev:

  1. Če ne bi bilo tvojega zapisa, bi prisegla, da sta to dve krasni muzejski repliki.

    OdgovoriIzbriši
  2. Jaz pa bi rekla, da si ju ravnokar prinesla s potepanja po Afriki. Noro fajn.

    OdgovoriIzbriši
  3. Prisežem, da sem točno take videla v British Museumu. Neverjetna izdelka, pa še tako močno sporočilo nosita. Tvoje patine so pravi čira čara, bi prepričala poznavalca, da je original. Ne boš verjela, da sem točno danes gruntala, kaj naj s svojim Fimo-kaka. Jap, po dveh letih izdelujem prve kose nakita...ha, ha, pa tudi jaz imam izdelovalko blizu, ki krasi lonček za svojo sobo, samo da midve poslušava radio. Uživaj(ta) še veliko takih dni.

    OdgovoriIzbriši
  4. Krasno si obdelala preteklost v sedanjost in pri tem sta nastali dve krasni umetnini.

    OdgovoriIzbriši
  5. Krasna izdelka, ki niti slučajno ne dajeta vtisa, da bi bila narejena iz poli ostankov.

    OdgovoriIzbriši
  6. Brez problema bi oba izdelka lahko prodala kot starinska antična primerka :)
    Ne morem verjeti, kaj si naredila iz poli ostankov!!! Ta zelenkasta patina je noro dobra in vdihne izdelkoma pridih žlahtne preteklosti.

    OdgovoriIzbriši
  7. Se strinjam s predhodnicami, niti pod razno se ne vidi, da bi bilo narejeno iz ostankov. Pravi unikati v tvojem čudovitem stilu.

    OdgovoriIzbriši
  8. Uhhh.. saj vem, da rada delaš izdelke s starinskim videzom.. ampak prva reakcija je bila: iz katere grobnice je le tole privlekla :) Malce sem izbirala, kaj je tvoj izdelek in kaj dekoracija.
    Super si uporabila ostanke in prav gotovo s tem vzpodbudila marsikatero od nas k razmisleku o naših zalogah ostankov :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Vau, tole znajo pa le mojstrice!
    Tudi približno si ne znam predstavljati kako ti to uspe :-))
    Čudovito "sedanjost" si ustvarila!

    OdgovoriIzbriši
  10. Res neverjetno kaj ti narediš iz polija... Se povsem strinjam s predhodnicami.
    In taki doživeti trenutki z otrokom se vtisnejo daleč v polje človeka in za vedno živijo z njim. Neprecenljivi so! LP:)

    OdgovoriIzbriši
  11. Joj, neverjetno, kaj si ustvarila! Tako kot je zapisala Sonja, sem se tudi jaz tokrat sprasevala, kaj je izdelek in kaj dekoracija. Bi rekla, da je to kaka stara situla, ampak ne ... ti gres tako cudo izdelat iz ostankov polija. Si pa tudi meni dala navdih, kam s tistimi grdimi ostanki. Ce pride ven kaj uporabnega pa bomo videla. Nisem vesca tega, ampak vsaj rekla bom lahko, da sem vsaj poskusila, preden jih bom zabrisala v kos.

    OdgovoriIzbriši
  12. Wow, prekrasno! Misli so mi uhajale v muzej, tako kot Kristini :) Super vzorci in fantastična patina. Mislim, da bi po fotkah še poznavalci imeli težavo ugotoviti, ali je prava ali ne.

    OdgovoriIzbriši
  13. Prekrasno ♥. Vedno znova sem presenečena in navdušena nad tvojimi izdelki. Lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vuav! Skledi sta prekrasni!Na sliki res delujeta kot pozdrav iz preteklosti. Komaj čakam, da ju vidim v živo.

      Izbriši
  14. Tvoj zapis me vedno tako prevzame in zbudi, da pozabim pogledati še enkrat izdelek. Zagotovo pa vsakič komaj čakam tvojo novo objavo.

    OdgovoriIzbriši
  15. Ostala brez besed. Najprej zaradi izdelka (res si prava čarodejka) in potem še zaradi zapisa in močnega sporočila, ki si ga tako lepo vpletla v svoj izdelek. Takšni trenutki in nato predmeti so najdragocenejši. ČUDOVITO!

    OdgovoriIzbriši
  16. Vau, za tole pa samo en velik poklon in kdo bi si mislil, da lahko iz vseh mogočih ostankov nastane kaj tako čudovitega. Resnično dokaz, kako lahko iz navidez nepomembnega ustvarimo nekaj čudovitega.

    OdgovoriIzbriši
  17. Jaz sem ostala brez besed...noro lepa "starina" in čas preživet z mladeničem - neprecenljivo!

    OdgovoriIzbriši
  18. Maja, vedno znova ostanem brez besed ob tvojih izdelkih in besedah - poli pri tebi res nikoli ni poli.

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.