ponedeljek, 31. avgust 2009

Različni izrazi ene same misli

Poletje se poslavlja. Nikoli ne žalujem, ko se jesen prevesi v zimo, zima v pomlad, pomlad v poletje. Odhod poletja pa me vedno navda z žalostjo. Težko se ločim od dolgih dni, bleščave svetlobe, toplote. Bosih nog in svobode, ki jo nudi poletje. Poleti lažje diham. Kamorkoli pogledam je inspiracija. Kamorkoli pogledam, je polno življenja. Tudi če zaprem oči, ga slišim. Slišim plahutanje vran, ki v jati letijo čez vrt. Slišim čaplje, ki so prišle po svojo večerjo. In žabe, ki jim je uspelo uiti. Tudi, ko vdihnem, ga čutim. Vonj pokošene trave, praproti v gozdu, poletnih večerov.
Sivine mesecev, ki so pred nami, ne maram. Edini žarek upanja so sončni jesenski dnevi, ko javor zažari v vsej paleti svojih baru, pa buče z optimistično oranžnostjo. Morda pečen kostanj in listje pod nogami. Pa vseeno. Poletje je zmagovalec. Brez konkurence.
"There is a bittersweet time at summer's end. A long strand of pearly days that we never wish to let go!"

Uspešen začetek šole vsem: tistim v klopeh in tistim, ki se z njimi trudite. Naj šolsko leto ne bo preveč dolgo, predvsem pa ne preveč naporno!

Maja 

9 komentarjev:

  1. Se čisto strinjam s tabo, četudi ne bi znala tako lepo zapisati občutke, ko odhaja poletje.

    Ena svetla točka pa vendarle še obstaja: več časa za ustvarjanje.
    ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Pa saj ni tako hudo. Kaj pa lepe barve, pa šelestenje listja pod nogami, pa ni tako zelo vroče- te bo fimo še bolj ubogal:):):)Pa ni več toliko potepanja, smo rajši malo bolj doma, pa imamo več časa za ustvarjanje,pa še kaj bi se našlo:):):)Saj bo lepa jesen, pa upajmo , da tudi dolga:):):)

    OdgovoriIzbriši
  3. Maja, kako lepo si to napisala:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja, poletje je zmagovalec, čeprav imam po svoje rada tudi pomlad in jesen, pa zimo ... Je pa res, da se s poletjem poslavlja sončna počitniško-dopustniška brezskrbnost in prihaja jesen, polna takih in drugačnih obveznosti. Pa bomo zmogli tudi to, a ne!

    Šatulja je pa itak krasna!

    OdgovoriIzbriši
  5. Prekrasno si napisala in šatulja je spet nekaj posebnega. Jaz imam rada poletje nad vse, zimo zaradi dolgih večerov in božiča, pomladi zaradi prebujanja narave, mojih rož in grmičkov, jesen zaradi njenih barv, sploh zdaj, ko imamo gozd čisto blizu!

    OdgovoriIzbriši
  6. zelo se strinjam glede poletja. tudi jaz ga bom pogrešala. jesen se preveč vleče, zima pa še bolj. ko pride pomlad, se že počutim prebujeno. ko pa je tu poletje, pa kar žarim. a krogotok mora biti.

    OdgovoriIzbriši
  7. Namesto, da bi počela druge stvari, sem spet na tvojem blogu. Vedno kaj novega. Čez sonce in morje ga ni. A čas gre naprej in hočemo, nočemo mi z njim. Tudi tebi vse dobro in čimmanj stresno.

    OdgovoriIzbriši
  8. Ker vedno pogosteje in zelo rada pogledam tvoj blog, mislim , da zaslužiš nagradico, ki te čaka pri meni:)

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.