sobota, 5. september 2009

Ancient


 Tokrat malce drugačna barvna shema. O mojih težavah z barvami sem že pisala. Ne morem ven iz rjave, zelene in seveda črno bele kombinacije. Tokrat pa me je zamikala postarana bakrena zapestnica. Patine nisem delala še nikoli, spomnim se le, ko mi je pred leti neka likovna učiteljica razlagala, iz katerih barv jo zmešaš. Seveda je ta engram prekril prah desetletja. V Artu so mi želeli prodati patino za pravega zelenega "volka", pa nekako nisem bila pripravljena dati 10evrov za nek poskus. Izbrala sem cenejšo varianto in kupila akrilno barvo odtenka žada. Kar nekaj poskusov je bilo treba, da je bil rezultat približno takšen, kot sem želela.

Sicer pa hvala vsem za vse spodbudne besede in misli. Večkrat jih preberem in priznam, da mi dajo veliko energije. Zato za danes moja današnja mantra:

"Moja najvišja prizadevanja so daleč v sončni svetlobi. Morda jih ne bom nikoli dosegla, a lahko se ozrem navzgor in vidim njihovo lepoto, verjamem vanje in jim skušam slediti."
(Louisa May Alcott)

Uživajte!

Maja

16 komentarjev:

  1. Tale barvna kombinacija pa mi že bolj diši, ima nekaj več življenja v sebi :) Lepa zapestnica je.
    Tudi meni je škoda samo za nek poskus zapraviti kup denarja.. če pa se izkaže, da bi šlo res bolje z originalom, pa že odprem denarnico :)
    Prav nič se ne vidi na fotografiji, da si ponaredila patino. Všeč :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Mislim, da je prav, da slediš svojemu poslanstvu in izbiraš barve, ki so ti všeč. Rezultat je tako vedno najbolši kar se da!!!! Zadnja tvoja kreacija mi je zelo všeč in izgleda res stara nekaj stoletij. WAU!
    Hvala za misel - dala mi je energijo!

    OdgovoriIzbriši
  3. Tale tvoj način postaranja je zelo zanimiv in si dobila krasen rezultat.
    Zapestnica pa (kot vsi tvoji izdelki) zelo, zelo lepa!

    OdgovoriIzbriši
  4. Prekrasno Maja!
    Meni vse te tvoje stvari izgledajo kot iz izložbe... sploh ne morem verjet, da jih sama delaš:)

    OdgovoriIzbriši
  5. Saj sem ti že večkrat povedala, pa ti bom še enkrat. Tu te vidim, to si ti! Ustvarjena za ustvarjanje! Karkoli pride izpod tvojih rok...neprecenljivo. Šparam, da ti bom nekoč... vse pokupila!

    OdgovoriIzbriši
  6. Zelo lepa zapestnica, kar ne morem se ja nagledati. Kot da bi jo našli med izgubljenim zakladom.

    OdgovoriIzbriši
  7. najprej sem samo odprla usta... A!!! spet neverjetnosti izpod tvojih rok... krasna je. original novejšega datuma:)))

    OdgovoriIzbriši
  8. Super lepo in fantastično"postarana", misel pa je res taka, da te napolni z energijo in ti vliva pogum za nove zmage.

    OdgovoriIzbriši
  9. Nič zato, če se vedno znova vračaš k tebi ljubim barvnim kombinacijam. So kljub temu ali pa prav zaradi tega tvoji izdelki vedno dih jemajoči. Pa še s tako lepimi besedami jih predstaviš, da je res užitek spremljati tvoj blog :)

    OdgovoriIzbriši
  10. O hudooooo! To je pa čist tako, kot da bi iz mojih etno-sanj ušlo.

    OdgovoriIzbriši
  11. Krasno patiniranje in spet super izdelek! Upam, da bom imela kdaj priliko videt tvoje umetnine v živo, ker so zagotovo še lepše.

    OdgovoriIzbriši
  12. Še ena čudovita zapestnica. Je res takšna, kot bi bila zelo stara. Enkraten učinek.

    OdgovoriIzbriši
  13. hello!! still a superb original work!!I like so much your way of engraving the objects!! how it is with or without textures, you are really gifted!! and the patina is quite selected to give this old aspect! still CHEER!!

    OdgovoriIzbriši
  14. ne zgleda ravno PAR stoletij stara, (ok. ok. mogoče ENO drobčkeno stoletje) ampak kot prefinjeno delo avantgardne umetnice s krasnim občutkom za barve.

    In barve so res dobre.

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.