četrtek, 10. september 2009

Odločitve nas določajo

izrazi

Ta teden je bil gotovo čustveno eden bolj napornih tednov v mojem življenju. Dolgo časa sem premišljevala, razglabljala, oklevala, se odločila...in spet premislila. Prejšnji teden pa sem zbrala toliko poguma in dosegla končno odločitev. V torek sem jo povedala tudi na seji kolektiva. Odstopila sem s funkcije. Enostavno nisem zmogla več. Obremenitve so bile prehude, breme odgovornosti za vse, pretežko. Z vsako novo nalogo, ki sem jo dobila, sem čutila, kot da se pogrezam globje v beton. Ker sem po naravi perfekcionist, so me napake, ki sem jih začela delati, pestile do onemoglosti. Nespečnost je postala moje drugo ime, počasi sem postajala zadirčna čustvena razvalina. Tega pa ne želim. V osnovi sem pozitiven človek in taka želim ostati. Resno sem se vprašala do kam potiskati meje možnega, kaj žrtvovati in za kaj?

Iskreno so me ganile reakcije sodelavcev. Nisem pričakovala vse podpore, ki sem jo bila deležna. Nisem pričakovala iskrenega joka, pisem, misli in toplih želja. Vem, da nisem bila nikoli stereotipen šef, vendar mi je način, ki sem ga izbrala, vzel preveč energije, pojedel prevelik del mene. V življenju pride čas, ko se moramo odločiti, presekati in iti novo pot, saj je celo življenje le pot iskanja samega sebe.

Naj povzamem z besedami, ki mi jih je v pismu namenila sodelavka: Določamo se z odločitvami. Z njimi oživljamo in osmišljamo besede in sanje. Z njimi omogočimo, da tisto, kar smo, postane, kar želimo biti. 

Da pa je na svetu vedno vse v ravnotežju, je poskrbela Petra. Za pogum na svoji poti sem zadela njena simpatična ptička!! Že vem, katero steno bosta popestrila! Petra, HVALA!!

Bodite zvesti sami sebi!

Maja

20 komentarjev:

  1. Usoda ti pri tvoji odločitvi naklanja izdatno podporo - tudi tile ptički so prišli ravno v pravem trenutku in takoooo simpatični so - kot tvoj obesek oz facke na njem. Drži se in vse dobro.

    OdgovoriIzbriši
  2. Hello Maja.

    I came to visit you again.
    What a nice and original work you have here!! congratulations.

    Hugs

    OdgovoriIzbriši
  3. Fortuna audaces iuvat!!!! Bravo, sama si svoje sreče...Bravo! Nekako čutim, da lažje dihaš in všeč mi je tvoja zvestoba sami sebi!
    Obesek pa je nekaj posebnega, kot nekakšen amulet ali celo bocica za....

    OdgovoriIzbriši
  4. Občodujem tvoj pogum, da slediš sami sebi. Težko je, kadar vsi nekaj pričakujejo od tebe sam zase pa še pet minut nimaš v glavi ti pa tako in tako kipi in vre.
    Seveda moramo biti pozitivni in vse se na koncu uredi, da nam je lepo.
    Ptički pa naj ti pomagajo najti tisto pravo pot ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Drži se. Boš videla, zdaj bo šlo vse samo na bolje.
    Če se ti kdaj zalušta, pa lahko poskušaš še enkrat. Mogoče ti bo takrat bolj ležalo.
    Se mi pa zdi, da se mladi vsi podimo za nekim napredovanjem, pozicijo, uspehom.. sčasoma pa le ugotovimo, kaj je tisto, kar je res pomembno.
    Naj ti ne bo žal. Potegni največ iz zelooo pogumbe odločitve.

    OdgovoriIzbriši
  6. Čestitam Maja za to odločitev, za pogum, ki si ga zbrala, za odločitev, da ostaneš zvesta sama sebi. Verjamem, da ni bilo lahko narediti prvega koraka, a si ga naredila. Samo tako naprej.

    OdgovoriIzbriši
  7. Čestitam za pogum za ta korak. Prepričana sem, da boš zdaj zjutraj bolj z veseljem vstala in šla v službo. Veliko več kot položaj, status, denar ..., je vredno zadovoljstvo in mir, ko opravljaš neko delo (v službi). Do penzije je še daleč :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Čestitke za pogum in za poslušanje same sebe!
    Tudi jaz ugotavljam, da moramo slediti sebi in opazovati, kaj čutimo... Čim je odpor, se ne smemo siliti. Te pa zelo štekam. Veliko prespanih noči in pozitivne energije ti želim!!!
    Obesek pa je itak super!

    OdgovoriIzbriši
  9. m vesla zate, da si se tako odločila, ker sem že pred časom začutila, da bo to zate najbolje. Bravo! Upam, da boš zdaj našla kaj časa za kakšen čvek :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Držim pesti, da ti bo zdaj vse bolj prav.

    OdgovoriIzbriši
  11. Želim ti,da še naprej slediš sama sebi in se imaš rada. Tako bosta srečna tudi tvoja sončka in krog bo sklenjen. Je pa vedno potreben čas za odločitve, da dozori odločitev in ti z njo. Bodi kot ptička...svobodna in HVALA TI za VSE!!!

    OdgovoriIzbriši
  12. Maja moja braaaaavoooooo. Zelo sem vesela zate. Rada te imam!

    Uživaj življenje ki sledi!

    OdgovoriIzbriši
  13. Iz tvojih besed se je čutilo, da nekaj ne štima. Za tako odločitev je bilo potrebno ogromno poguma. Ljudje večinoma težko delamo obračune in si odkrito priznamo, kaj želimo, kaj zmoremo in kaj smo pripravljeni za to žrtvovati... Maja, čestitam ti za pogum, da ostajaš zvesta sama sebi. Želim ti vse dobro!

    OdgovoriIzbriši
  14. Spoštovanja vredna odločitev. To dejansko zmorejo samo najboljši in najmočnejši. Kajti samo taki ljudje si lahko priznajo svoje slabosti, se jih odgovorno lotijo in stremijo k boljšemu, pa čeprav včasih za kakšno ceno, ki jo morajo pri tem plačat. Veliko dobrega ti želim v naprej, še veliko poguma in predvsem veliko nasmejanih dni.

    OdgovoriIzbriši
  15. Maja,

    že pred časom se imela, globoko v sebi, občutek, da ti ni v redu. Vesela sem, da si pokazala svojo moč. Sedaj čutim, da si v redu. Naj tako ostane. BRAVO!

    Bodi lepo, Tanja

    OdgovoriIzbriši
  16. Maja, ČESTITAM, da si zmogla ta korak. In še pravi čas. Zdaj pa bodo vrata tvoje ustvarjalnosti široko odprta.

    Darja

    OdgovoriIzbriši
  17. BRAVO!
    Čestitam za pogum in ti želim vse dobro za naprej.

    moi

    OdgovoriIzbriši
  18. Bravo Maja, težka odločitev, a človek 1x začuti in preseka...včasih takoj, včasih traja malo dlje. Uživaj v življenju in ostani takšna kot si! Zmeraj rada preberem tvoja sporočila!

    OdgovoriIzbriši
  19. Sprejela si svojo odločitev-to je najbolj važno. Sedaj pa kar pogumno naprej, pred teboj je novo obdobje. Seveda, najprej se fejst naspi, ostalo samo pride. Lp!

    OdgovoriIzbriši
  20. Ob tvojem zapisu se nehote spomnim besed mojega moža, ki jih je vsakemu povedal pred dobrimi tremi meseci: "Odkar je dala moja odpoved, je ratala spet človek. In vesel sem, da je spet normalna." Čeprav mislimo, da se do domačih obnašamo normalno, zgleda nimamo pojma, kako jih v resnici dušimo. In vsake take odločitve niso dobre samo za nas, posameznike ampak za vse vpletene.
    Morda te v tem trenutku še predobro razumem in ti želim, da se ti v naprej stvari postavijo na svoje mesto. Vsekakor sem prepričana, da je bila tvoja odločitev pretehtana do podrobnosti v bližnji preteklosti zato je vsekakor na mestu. Bravo za odločitev, ni lahko in veliko, veliko sreče v naprej!

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.