četrtek, 17. september 2009

Različni izrazi ene same misli 2.





Quick tutorial:
I made a template for book plates out of cardstock. Using my Bind-it-all I punched holes in it. I rolled polymer clay through my pasta machine on No. 1 setting. I cut out covers with exact knife using template. I textured them with my Tribal Ancestory Stamp Sheet and added a head figure which I made using rubber mould. After baking, I colored plates with burnt umber oil paint and whipped them with wet tissues. I left them to dry for about 24 hours. Than I glued paper on the inside of the covers and completed the book with Bind-it-all machine!

Najprej hvala vsem, ki ste se prijavile na mojo delavnico, za izkazano zaupanje. To, da se je tako hitro napolnila, mi je dalo novega zagona! Uau!!
V življenju zelo močno verjamem, da se stvari vedno uredijo tako, da je prav. Včasih je tudi dobro počakati, da gre življenje svojo pot. "Go with the flow" je reklo, ki me je v življenju daleč pripeljalo. Tudi tokrat. Od moje "usodne" odločitve nisem prav dosti migala v smer za novo službo in lahko rečem, da je prišla sama. Verjela sem v življenje, verjela sem v prav in verjela sem v dobro in pozitivno. Obrestovalo se je!
Kate mi je takrat v komentarje zapisala, da ji je mož rekel, da je ob podobni odločitvi ratala spet človek. Ja, tudi meni je J. žaželel dobrodošlico nazaj med normalnimi in počasi se tudi že jaz začenjam tako počutiti. Občutim močno olajšanje, čeprav vem, da bodo trije meseci še zelo naporni in da bo kar nekaj časa trajalo, da si spet očistim sistem! Ampak Nietzsche je že vedel, ko je rekel, da "što ne ubije, jača"!

Kar pa se izdelka tiče: morda sem s to tehniko in motivom že dolgočasna, ampak to knjižico sem še morala narediti... Me je kar preganjala. Rezultat mi je všeč in žal... ni zadnja!

Verjemite vase in v svojo moč!

Maja

19 komentarjev:

  1. Čestitke za delavnico. Enkrat, ko boš bolj spočita še za take outsiderje kot sem sama. Glede izdelka pa...uvau...še deli take knjižice. Veš, koliko lepih misli, takih pozitivnih se lohk not napiše. Všeč mi je, da je počutje boljše. Dihi, dihi z mano!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Čudovita knjigica, čisto v tvojem duhu.
    Mi je kar malo žal, da se gremo med počitnicami potepat in ne morem prit :( Pa čeprav se potepanja veselim :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Samo to lahko napišem...čudovito!

    In veseli me, da se počutiš bolje in da to opazijo tudi drugi. Včasih ej potrebo prehodit toliko stopnic in vedno znova paziti kam stopiš.

    Upam, da je tvoj korak sedaj lažji.

    OdgovoriIzbriši
  4. Tale tvoja knjižica me na nekaj spominja: na nekaj dragocenega,ki je zame pravi zaklad!!!! Tale z afriškim pridihom pa je nekaj posebnega. Prav inovativna se mi zdi ta kombinacija afrika in beležnica.... Spoj nasprotij za pridih naravnega v vsakdanji organizaciji! Res nekaj novega!

    OdgovoriIzbriši
  5. Super lepa - kako moreš reči da si najbrž dolgočasna, ko je neprecenljivo, da si našla svoj čisto prepoznaven slog. Sem zelo vesela za službo in komaj čakam, da počvekamo še v živo.

    OdgovoriIzbriši
  6. Knjižica je čudovita! Upam, da boš prinesla kaj tudi na delavnico pokazat. Saj veš, da od blizu pofirbcamo, potipamo, ... ali pa izziv za naslednjo delavnico?

    Veseli pa me, da je počutje boljše.

    OdgovoriIzbriši
  7. Super knjižica!Čisto v tvojem slogu.Veliko uspehov z delavnicami. Sama sem se že zagrebla za eno, pa sem se premislila, ker na koncu piše, da je za bolj izkušene, potem pa to ni zame. Drugič:):)

    OdgovoriIzbriši
  8. Čestitke za delavnico!!!
    Mogoče se enkrat tudi sama malce bolj oprimem fima in pridem pokukat k tebi :)


    Knjigica je pa ... sem skoraj brez besed ... neverjetna!!!

    OdgovoriIzbriši
  9. Ohh
    my
    god!
    Če ne bi brala tega v postelji s prenosnikom v naročju, bi verjetno s stola padla. Noro, noro, noro všeč!

    OdgovoriIzbriši
  10. Prekrasen izdelek in dobro objava kot vedno. Pogumno naprej, za teboj je že vse znano, pred teboj pa ti želim odkrivanje čudovitih stvari - kakor jih mi na tvojem blogu :-)

    OdgovoriIzbriši
  11. Maja, res sem vesela zate. S svojo močjo daješ upanje in moč tudi drugim, ki si o taki odločitvi še ne upamo na glas govoriti. Izdelek pa .. nikakor ni dolgočasen, hočemo še ;)

    OdgovoriIzbriši
  12. Maja, this book is amazing! I don't even understand, how you made it :)) Is it carving? Or a stamp?

    OdgovoriIzbriši
  13. Maja. beležka je tvoja, čisto tvoja, prekrasna in veseli me, da se je začelo vrtet vse skupaj v pozitivno smer! Veselim se delavnice!

    OdgovoriIzbriši
  14. Its amazing Maja - sorry I spelt your name wrong before!

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.