sobota, 03. oktober 2009Včeraj sem se že zbudila tečna. Ne vem ali je to vpliv bližajoče se polne lune ali kakšno hormonsko neravnovesje, ampak prav vse mi je šlo na živce. Potem sem se še eno uro vozila v službo, ker ljudje v dežju vozijo kot da bi prvič sedli za volan, zamudila sem na kolegij, se zdrla na sodelavke, ker so med kolegijem klepetale, skratka popoln dan.
Med enourno vožnjo sem razpoloženju primerno sproducirala seznam stvari, ki me iritirajo, pa vem, da se zaradi njih ni vredno sekirati:
 • zamašen odtok v tušu,
 • prazen tulec od wc papirja (nove role ni niti v omari, se pravi, da je v kleti),
 • drobtine na pultu,
 • prazna škatla od piškotov, varno spravljena nazaj na svoje mesto v omari,
 • tetrapak mleka v hladilniku, v katerem je mleka ravno za dno pokrit,
 • šoferji, ki ti na avtocesti vozijo tik za ritjo,
 • da na Petrolu v kavomatu zmanjka mleka ravno v trenutku, ko si jaz zaželim kapučino,
 • reklame med filmom (če že uspem dočakati film, med reklamami obvezno zaspim),
 • da na J. bowling večer, ko bi lahko imela TV samo zase in si v miru ta nevemkolkičže pogledala nevemkateriže del Gilmoric, ne najdem pravega daljinca za TV. Prvi vir informacije - otrok - spi, drugi del informacije se ne javi na telefon! 
 • polivanje okoliških njiv in travnikov s "Creino", ko si zaželim spati v sveže prezračeni spalnici (saj razumem, da je treba nahranit prenaseljeno zemljo, ampak - VSAK DAN?!?)
 • da se sosed spravi žagati drva edini dan v tednu, ko bi lahko spala (ta je današnja)
(iz njih se da prav lepo razbrati potek mojega dneva:))

Lep dan!

Maja

13 komentarjev:

 1. Vidim, da tudi tebe daje tečnoba, kajti jaz sem zadnje dni tako sitna, da grem še sebi na živce. Saj bo minilo.
  Knjigica je pa prelepa, sem si jo večkrat od blizu pogledala, ker je tako kjutkana.

  OdgovoriIzbriši
 2. Hehe Maja, nič se sekirat!
  Včeraj sem imela tudi jaz tako zoprn in smotan dan. Čisto vse mi je šlo na živce, glava me je bolela, sama sem vse skupaj pripisala polni luni v nedeljo in pa spremembi vremena:)
  Mormo imeti kdaj kak slab dan, da potem znamo ceniti dobre!
  Glede prazne škatle od piškotov, varno spravljene nazaj na svoje mesto v omaro... Mislim, da so si vsi moški tako zelo podobni v nekaterih stvareh :)
  Želim ti lep sončen dan!
  Beležka je pa čudovita!

  OdgovoriIzbriši
 3. Super su ti ovi novi projekti... Samo tako i nastavi! :)

  OdgovoriIzbriši
 4. Ja prav imaš, zarad takih stvari se ni treba sekirat. Ampka zgleda, da je res "nekaj v zraku", se pridružujem tečnobi; ma ne glih tečnobi, dan je kr neki ...
  Ampak knjigice so pa vse po vrsti krasnee, saj veš, ne? ;)

  OdgovoriIzbriši
 5. No, najprje naj povem, da sem tudi jaz veliki fen Gilmoric in imam seveda vse DVD je (sicer posnete ;-)), da se jih lahko lotim gledat kadar mi zapase. Kot drugo, gnojenje travnikov in njiv, tole moram povedat, ker sem že tako jezna na te kmete. Pri nas namreč vedno ampak res VEDNO gnojijo na sončno soboto. Jaz bi kmetom, ki se ukvarjajo samo s kmetijstvom, prepovedala metanje gnoja ob sobotah in nedeljah. In potem ravno obesim perilo in ga lahko grem spet pobrat , hkrati pa pozabim na piknik. No, in tudi jaz imam soseda, ki zna žagat tudi v nedeljo ob 6 zjutraj. Očitno imava par skupnih stvari :-) Izdelek pa spet čudovit, Krasne so te platnice. Kar pa se tiče tečnobe, to je ženska stvar, brez nje ne gre, z njo pa še manj :-)

  OdgovoriIzbriši
 6. Glavno, da je ta dan mimo in je bilo danes s tvojim počutjem sigurno bolje.Luna,luna...lunatiki.
  Tvoji novi izdelki so pa res luštni. Kaj takega pa res ne vidiš vsak dan. Vsak delček je narejen iz duše, se vidi! Torej na bolj sončne dni, čeprav tudi taki morajo biti...Pa če še danes ni bilo sončka pri tebi, pa stavim, da jutri bo.

  OdgovoriIzbriši
 7. Naša dva tud mislita, da WC papir na praznih rolcah nazaj 'zraste', pa škatle se tud čudežno napolnijo in v hladilniku imamo eno kravo skrito, da tetrapak polni ... ja, ja ... samo še svizec nam manjka. Aja, sej to sem menda jaz :-)

  Knjigica je pa krasna! Če iz tečnobe take stvari produciraš, pol že ne škodi :-)

  OdgovoriIzbriši
 8. Včeraj smo se zgleda vsi zbudili tečni :)) Jaz sem kar pobegnila iz službe, takoj ko sem lahko.. ko so se začeli tečni maili valit v poštni predal.
  Doma pa sem se lepo skrila pod kovter, sem pač prehlajena :))
  Tvoj pristop je dosti boljši, naredit takole lepo knjigico :)
  Lepa je.

  OdgovoriIzbriši
 9. najprej pohvale za knjigico....kjut je!!
  kar se pa tiče seznama sem pa tudi jaz našla nekaj zadevici ki so me in me še jezijo...wc papir recimo-prazna rolica na stojalu, še ena prazna na pralnem stroju, polna pa v ribiški mreži nad wc školjko do kamor se, če sediš na njej ne moreš stegnit :)
  in kadar so "tatečni" dnevi se raje umaknem da ne gnojim slabe volje še po drugih :)

  OdgovoriIzbriši
 10. Thank-you Maja for your visit and your gentle commentar!!!
  Nice works and nice blog you have!!!
  See you soon, Cathy

  OdgovoriIzbriši
 11. Ne glede na vse so tvoje beležnice takšne, da spravijo vsakega v dobro voljo!!! Tosti srček pa je še pika na I!
  V žiljenju nas res spremlajo nevšečne stvari, ampak tu smo, da se borimo, dokler le moremo.....

  OdgovoriIzbriši
 12. O pišuka Maja - kot da bi opisovala moj dan! Z manjšimi spremembami seveda - nimam soseda, ki žaga drva, ampak sosedove otroke, ki zelo zgodaj vstanejo in gredo s starši po žemljice. Prav vsako soboto vam znam povedati katere bodo kupili.

  Sem se prav nasmejala, čeprav vem, da namen objave ni bil, da druge nasmejiš, ampak, da se ti skašljaš. Upam, da ti je odleglo.

  Bodi lepo.

  P.S.
  Aja - glede bležke sem pa brez besed. Ena prav taka bi bila dobrodošla za moje nore ideje ko stojim v brez razloga stoječi koloni. Kdaj jih začneš prodajati? Jo že lahko naročim?

  OdgovoriIzbriši
 13. Jaz sem se včeraj zbudila zelo tečna, ampak je mojemu nekako uspelo pregnati vse tečne oblake iz moje glave. :)

  Naj bo nakit, knjigice, živalice ... tebi ta poly res leži. Vse prav z veseljem pogledam, ker je narejeno z obilico ljubezni vse tako popolno.

  OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.