ponedeljek, 21. december 2009

Igra življenja

Življenje je včasih res kruto. Poigra se z nami, ko to najmanj pričakujemo.
Našega malega bitjeca ni več.
Boli, tako zelo boli. Zdi se mi, kot da svojega življenja ne bi več živela jaz, ampak nekdo drug.
Pogosto sem se že spraševala, kaj sem naredila v življenju, da mi nalaga takšne preizkušnje. Katero lekcijo se še moram naučiti? Ali mi lahko kaj prihrani?
Boli, vedno bolj boli!!

Maja

40 komentarjev:

  1. Maja res je življenje kruto, bodi pogumna, vsaka slaba stvar je za nekaj dobra, imaš še življenje pred sabo, solze se bodo posušile, glej sončka, ki ju imaš ob sebi, pridejo še lepi dnevi, pomlad, novo leto in nova pričakovanja, sem v mislih s tabo
    ina

    OdgovoriIzbriši
  2. Maja...
    Nimam besed:(
    Ni fer. Res je življenje kruto, ampak vedno za dežjem posije sonce!
    Tudi zate bo posijalo sonce in vedi, da nisi sama. Obkrožena si z ogromno ljubezni, kar je privilegij!
    Drži se!

    OdgovoriIzbriši
  3. Maja, ne morem ti odvzeti bolečine in žalosti, lahko ti samo rečem, da mislim nate, da sem žalostna z vami in da vam želim veliko poguma in moči za nadaljevanje poti.
    Nataša

    OdgovoriIzbriši
  4. Četudi se ne poznava, sem se veselila tvoje sreče ob pričakovanju novega člana.Ko sem prebrala tvoje sporočilo, mi je prav težko leglo na dušo. Zelo mi je žal. Upam, da ti bo čas hitro tekel... ta je največji blažilec bolečine.

    OdgovoriIzbriši
  5. Smrt. Danes že drugič slišim to besedo. Boli ...
    Žalostna sem ob vsaki izgubi.
    Maja, hudo mi je, ker vašega otročička ni več med vami. Nimam besed. Mislim nate. V teh trenutkih ti želim ljudi, ob katerih boš dobivala moč, pogum, ljubezen, upanje in voljo za naprej.

    Helena

    OdgovoriIzbriši
  6. Draga Maja, žalostna sem z vami. Poznam bolečino ob izgubi drobnega bitjeca. Boli, predvsem molk boli, ker misliš, da so vsi pozabili na tvojega otroka... Želim ti bližine tebi ljubih s katerimi boste prebrodili to izgubo.
    Špela

    OdgovoriIzbriši
  7. Maja, sočustvujem s tabo, ker vem kako je to, saj sem bila sama pred tednom dni ponovno razočarana ob spozanju, da zopet ni nič. Bitko bijeva že sedem let. Tudi jaz pravim, zakaj toliko preizkušenj, zakaj toliko boja, naj se že vendar enkrat konča, naj se tudi nama že enkrat nasmehne sreča. A najin čas očitno še ni prišel in samo upava lahko, da nekega dne bo. Do takrat pa ... razvajam nečakinji.
    Maja, kljub vsemu, želim ti lepe praznike :-))

    OdgovoriIzbriši
  8. Draga Maja! Ne poznam te drugače, kot tako preko bloga. In kljub vsemu mi je pritekla solza po licu, ko sem prebrala tvojo današnjo objavo. Objemi svoja prečudovita sončka, naj te ogreje njuna neopisljiva ljubezen. Želim ti vse dobro in stisni zobe, da preživiš te hude trenutke, kajti imaš prečudovitega otroka, ki še vedno potrebuje svojo mamico. Vse mine, samo času je potrebno pustiti čas.
    Lp

    OdgovoriIzbriši
  9. Kar obnemela sem in otrpnila.
    Besed, ki bi ti zmanjšale, vsaj malo odvzele bolečino ...preprosto ni. Le čas je tisti, ki bo prinesel svoje. Banalno, pa vendar resnično, pa naj se sliši še tako kruto, nečloveško. Jočem s teboj nekje globoko v sebi, ker vem in poznam in sem občutila. Vse se zgodi z nekim razlogom, pa čeprav nam tujim in osovraženim, neljubim...tako zelo bolečim.

    V mislim s teboj. In vedi, da ne samo sedaj in ta trenutek.

    OdgovoriIzbriši
  10. Kako sem težko prebrala tole objavo. Bodi močna in pusti, da ti pomagajo.Družina, znanci, kdorkoli. Tako pravijo, da najlažje preneseš vse. Zdaj boli, vem, da je težko, čez čas bo manj bolelo , nikoli pa ne bo čisto nehalo. Tvoja družina ti stoji ob strani in to je vredno več kot vse na svetu. Držite se.

    OdgovoriIzbriši
  11. Ne morem verjet, ampak res, ne morem verjet. Kar zmrazilo me je ob tvojih besedah. Zelo mi je žal. Vem, da te nobena besedea sedaj ne tolaži in nobeno dejanje te ne pomiri. Drži se in v mislih ti pošiljam tolažbe.

    OdgovoriIzbriši
  12. Maja, ob takih trenutjih ni pravih besed. Le iskren, močen objem ti lahko dam. Tokrat le virtualni, vendar nič bolj iskren. V mislih sem pri tebi.

    Maja, žal mi je!

    OdgovoriIzbriši
  13. Tudi jaz sem kar obnemela...nimam besed, s cmokom v grlu...bodi močna zase in tvoje...

    OdgovoriIzbriši
  14. Tako zelo mi je žal..
    Le zakaj nam življenje jemlje, kar si najbolj želimo?

    OdgovoriIzbriši
  15. Maja, žal mi je. Čeprav se poznava le virtualno, me je tvoja izguba prav pretresla. Žal mi je, zelo. Upam, da najdeš tolažbo in mir. Mislim nate, na vas.

    OdgovoriIzbriši
  16. Draga Maja, ne morem doumeti tvojega sporočila, srh me spreletava ... spomnim se tvojih žarečih oči, ko si na delavnici povedala novico.

    Zelo, zelo hudo mi je zate, za vas. Vem, da ti ne moremo odvzeti bolečine, lahko smo le v mislih s tabo ... Bodi močna!

    OdgovoriIzbriši
  17. Čeprav se ne poznava, me je današnja novica zelo razžalostila. Nimam besed, še vedno ne morem verjeti napisanemu. Maja, menda čas prinese svoje, srčno upam, da tudi tvoja bolečina sčasoma zgubi moč. Odide pa ne nikoli. To, vem.

    Drži se. Objem tebi in tvojim.

    OdgovoriIzbriši
  18. Tudi jaz ne morem doumeti kar praviš. Kar stisnilo me je pri srcu. V mislih sem z vami.

    OdgovoriIzbriši
  19. Grozljiva in kruta preizkušnja te je spet doletela. Ni razloga, ni razlage, samo velika črna luknja žalosti in bolečine. Žalostna sem s tabo, ne morem dojeti. En dan naenkrat, pa bo nekako šlo in nekega dne bo spet posijalo sonce.

    OdgovoriIzbriši
  20. ;(

    ne vem kaj naj napišem...samo drži se. mi smo tukaj s tabo.

    OdgovoriIzbriši
  21. Maja, ko bo najbolj hudo, se ozri v zvezdno nebo. Tvoja pikica je še vedno s tabo.

    OdgovoriIzbriši
  22. Maja, zelo mi je hudo, ko sem zdaj to prebrala!
    Resnično sem se veselila s teboj!
    Ampak ravno danes sem slišala tole: "Ni mavrice brez dežja!"
    Pogumno naprej!

    OdgovoriIzbriši
  23. S takšnim pričakovanjem vedno odprem tvoj blog. Tudi tokrat. In ta objava me je zadela v dno duše. Sočustvujem s tabo, s tvojimi, Držite se. Mi smo z vami.

    OdgovoriIzbriši
  24. Življenje je včasih res kruto in nepredvidljivo. Zelo mi je žal, saj sem se preko bloga veselila s tabo. Saj bo, ker si močna ti bo tudi to uspelo preboleti. Naj te spremlja ljubezen bližnjih v teh težkih dnevih.

    OdgovoriIzbriši
  25. Ojej Maja :(
    Žal mi je za tvojo izgubo.
    Le zakaj se življenje tako kruto igra z nami???
    Bodi močna!
    V mislih sem s teboj!

    OdgovoriIzbriši
  26. maja, drži se. Vse hudo enkrat mine, sama vem kakšno bolečino čutiš, ker sem jo večkrat čutila tudi jaz in vem da tolažbe ni, pomaga le čas. A za vsakega posije sonce, tudi zame j po letih in se mi zdaj veselo smeje iz posteljice.
    Bodi močna in vse dobro...
    Tjassy

    OdgovoriIzbriši
  27. Vem, da te nobena beseda v tem trenutku ne more potolažit, izguba otroka je grozna stvar. Čeprav ga ni več, ga boš vedno nosila v srcu. Ob tebi smo.

    OdgovoriIzbriši
  28. Draga Maja. Čeprav se poznava samo virtualno, sem se iskreno veselila s teboj in se veselila vsake tvoje nove objave. Res mi je žal, ni pravično. Včasih res ne moremo zastopiti zakaj, vem, sem bila tam... Objemi svoja sončka, močno ju objemi, to vsaj malo pomaga ... in čas.

    OdgovoriIzbriši
  29. Vem, da ni mogoče reči nič, kar bi zdaj zmanjšalo bolečino, a midva misliva nate in pošiljava vsem trem topel objem ...

    OdgovoriIzbriši
  30. Joj...kako sam tužna.Jako mi je žao zbog tvog gubitka.
    Draga Maja, znam da je bol prevelika ali stisni zube i budi jaka mamica svom sinu kojeg već imaš.Mislim na tebe i želim ti svako dobro tebi i tvojoj obitelji.
    LP
    Phoenix

    OdgovoriIzbriši
  31. Življenje nas resnično znova in znova preseneča in nas postavlja pred njegovo naravo: včasih mirno ali celo osupljivo lepo, drugič pa kruto in neizprosno. Tudi sama se nikakor ne morem navaditi, da moram vzeti cel paket in se ne morem izogniti slabemu.....
    Maja, v takih trenutkih ti lahko rečem le, da te mora voditi tvoj instinkt in moraš usmeriti misli in dejanja v tvojo družino, ki je neprecenljiva in ima visoko vrednost ne glede na vse, kar te je preizkusilo.
    Rada bi ti pomagala in upam, da bo tvoje sonce spet močno žarelo. Drži stisnjene zobe in jih pokaži življenu, kadar pridejo težki časi! Jaz držim zate!!!!!!!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  32. žal mi je :( naj ti bo čisto majceno v tolažbo to, koliko virtualnih prijateljic misli nate. drži se!

    OdgovoriIzbriši
  33. Celo življenje smo na preizkušnji. Mnogokrat tudi boleči in takrat se res sprašujemo zakaj jaz, zakaj se to dogaja ravno nam... Na to nimam odgovora. Letos sem izgubila dve zelo ljubi osebi...In rabila sem čas. Čas, da sem umirila bolečino in dojela da nista več fizično med nami. Sta pa vseeno z menoj. Vsaka je v meni pustila del svoje energije, volje, topline, moči in z menoj nadaljujeta. Maja,joči in razjoči a ne pozabi, da imaš poleg dva prekrasna sončka in še vedno upanje in čas za novega.

    OdgovoriIzbriši
  34. Kot strela z jasnega...Nedoumljivo. Koliko lepih zapisanih misli...zate, naj te božajo in ti pomagajo prebroditi te težke trenutke.Vem, da bo prišel čas, mora priti...čas, ki ti bo le prinesel tisto, kar si tako želiš. Le pogumno! Saj veš, kot že tolikokrat - S TEBOJ SEM!

    OdgovoriIzbriši
  35. Grozna preizkušnja, drži se in bodi močna!

    OdgovoriIzbriši
  36. Majči,.....življenje ima z nami včasih nerazumljiva pota. Ko najmanj pričakujemo, nas najbolj preseneti. Vedi, da je na koncu tunela svetloba, da pa prehodiš do nje je potreben čas. Oprimi se tistega kar imaš in ti je drago! V mislih sem s tabo, z vami!
    Petja

    OdgovoriIzbriši
  37. Maja... že dva dni hodim sem in še vedno ne najdem besed... ni odgovorov, ker so vprašanja prekruta.
    mislim nate.

    OdgovoriIzbriši
  38. Merry Christmas and Happy New Year! XO
    Nina

    OdgovoriIzbriši
  39. Oh. Sem šla dvakrat brat. Besede so bile preveč krute, da bi jih dojela...
    Tako zelo hudo mi je. Tudi jaz, kot vse soustvarjalke, ki so napisale besede pred mano, sem se veselila s tabo in ti privoščila. Kar žarela si.
    In je res hudo, ko se življenje tako poigra z nami. Pred tednom dni sem izvedela podobno za prijateljico :S

    Verjamem, da zelo boli in da tolažba ne pomaga. A vseeno... z mislimi smo ob tebi!

    OdgovoriIzbriši
  40. Draga Maja! Na nebu je zasijala nova zvezdica, ki morda nekje nekomu prinaša upanje...
    Zelo mi je hudo, a vem, da tudi zate sije zvezdica.
    Poišči moč v svojih ljubljenih in prijateljih.
    Breda

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.