nedelja, 27. december 2009

Kako? Zakaj?

Kako močno lahko boli praznina!
Kako dolge in grozljive so lahko noči! In kako pošastne so takrat slike!
Kako težko je ne delati načrtov in živeti samo za jutri!
Kako močna je J. rama!
Kako dolg in hladen je lahko dan, zaprt v praznino srca in temo duše!
In kako neskončno lažje se je izgubiti v množici kot biti sam s seboj! Samo gledati, poslušati in se truditi, da ne bi čutil!
Kako hudo je, ko umre bitje v tebi! In ker z njim umrejeo vsi novonastali načrti.
Kako nečloveški je lahko nekdo, ki mi vzame Teja v trenutku, ko ga najbolj potrebujem! Ne zaradi ljubezni, ne zaradi čustev. Zgolj zaradi principa. Ker nekje tako piše...

Kako težka so vprašanja, ki ne najdejo odgovorov!

J. HVALA, ker si!! Brez tebe ne bi zmogla! Hvala za vse drobne svečke, ki si jih prižgal okoli hiše! Hvala za najljubšo čokolado v omari in sir v hladilniku! Hvala za darila, ki si jih zavil in postavil pod jelko namesto mene! Hvala za tvojo roko, ki me je tako močno stiskala, da ne bi padla. Hvala, ker se lahko skrijem v tvojem objemu!

Maja

18 komentarjev:

  1. Maja, jočem s tabo in te občudujem, ker zmoreš vso to grozno izraziti z besedami.

    OdgovoriIzbriši
  2. Srce se mi trga, ko berem tvoje besede, in istočasno sem pomirjena in vesela, ko vidim, da imaš nekoga ob sebi. Držite se, mislim na vas.

    OdgovoriIzbriši
  3. Maja res mi je hudo brati tvoje objave.Mislim, da je dobro zate, da izliješ svojo bolečino na papir oz. na računalnik.Ti kar povej kaj ti leži na duši, mogoče bo malo, vsaj malo lažje.Vesela sem, da imaš močno oporo na katero se lahko zaneseš.Z mislimi sem pogosto z vami.

    OdgovoriIzbriši
  4. Maja, življenje te res preizkuša na vsakem koraku. Ni pravično, a to te bo naredilo močnejšo. Vesela sem, da imaš ob sebi nekoga, ki ti trdno stoji ob strani in ti nudi ramo.

    OdgovoriIzbriši
  5. si predstavljam, da ti je grozno..dobro, da imaš nekoga, ki ti stoji ob strani...bodi močna

    OdgovoriIzbriši
  6. Maja, verjamem, da ti je res hudo in razumem, da bi ti vsaj Tejeva družba pomagala, da bi se malo zamotila. Upam, da kmalu začne manj boleti, pozabiš pa tega tako ne nikoli.
    Upam, da sčasoma zbereš dovolj poguma za nov poskus in se vam pridruži nov družinski član.

    OdgovoriIzbriši
  7. Mi je hudo, ko to berem. Drži se in pusti tvojim, da ti pomagajo in da ti stojijo ob strani. Jokaj, jezi se,... kar pač potrebuješ. Je pa dobro, da o tem pišeš in da ne zadržuješ v sebi.

    OdgovoriIzbriši
  8. Vem, da ti z besedami ne morem prinesti olajšanja. Zato pa mislim nate in ti pošiljam dobre misli. Počasi bo šlo na bolje, zagotovo.

    OdgovoriIzbriši
  9. Maja hvala, ker vse to deliš z nami in upam, da si vsaj malo olajšaš dušo! Vesela sem, da si to kar si in da imaš J. in Teja!
    Drži se! Objem!

    OdgovoriIzbriši
  10. Maja, držim pesti zate, odgovori bodo morda prišli kasneje, morda nikoli. V teh težkih dneh se z vso težo bolečine opri na ljubeče rame, pa bo tudi čas naredil svoje..
    S tabo smo!

    OdgovoriIzbriši
  11. Občudujem te, da zmoreš svojo bolečino izraziti v besedah.Predvsem pa to, da se nisi zaprla vase in sprejmeš pomoč.
    Mislim nate!

    OdgovoriIzbriši
  12. Ko reka vali kamen,ga obrusi, ga drobi, a uničiti ga ne more. Isto dela življenje za nami. A z vsako preizkušnjo smo močnejši. Zdrži! V mislih sem s tabo.

    OdgovoriIzbriši
  13. Draga moja!
    Kako te razumem, kako razumem tvojo bolečino! Takrat, pred skoraj 10-imi leti, si me le tiho objela! Trenutno te fizično ne morem objeti, lahko pa te objemajo moje tople misli.
    In draga Maja! Bolečine žal ne bodo minile, le čas bo počasi, res počasi pomagal! In dobro je, da imaš J. in T., ki sta ti ob strani.
    Rada te imam!
    Vida T. V. - Pitka*

    OdgovoriIzbriši
  14. Maja, držim pesti, da boš imela v novem letu čim več dobrih in veselih trenutkov in bo s tem bolečina znosnejša.

    OdgovoriIzbriši
  15. Ravnokar sem prebrala tvoje zadnje poste... spreletel me je srh, boli, žalost, solze v očeh.

    Žal vam bolečine ne morem zmanjšati ali odvzeti mi je pa v tolažbo da imaš ob sebi ljudi ki te imajo nadvse radi in ti bodo stali ob strani.

    Res mi je žal. Objem!

    OdgovoriIzbriši
  16. ajojoj. Odprem po dolgem času blog da bom videla kak izdelek potem pa šok, post za postom. Zakaj? Ne vem.Pravijo da se vsaka stvar v življenju zgodi z razlogom, tudi tega zakaj, ne vem? Življenje nas preizkuša.
    Maja jočem s teboj, hudo mi je. Potreben bo čas....... Pošiljam ti VELIK OBJEM

    OdgovoriIzbriši
  17. S solzami v očeh brala...v dvoje je vedno lažje... in šele ob takih trenutkih spoznaš, koga imaš pravzaprav ob sebi...vsakdanjik včasih to zakrije!Objem!

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.