sreda, 30. december 2009

Rehabilitacija



Hormoni so se uredili, glava je trezna. Funkcioniram že brez tega, da planem v jok ob vsaki malenkosti. Človek racionalno hitro predela stvari, čustveno traja malo dlje, praznina pač ostaja. Res je, narava že ve, zakaj. Močnejša je od nas, kljub vsem našim brcam. In tako je še vedno prav. Samo tisti srčni ZAKAJ še vedno kljuva in bije.

Da sem lahko prešla skozi najhujše imate poleg mojih najbližjih največ zaslug tudi ve, ki berete moje pisanje!! Vse, ki ste mi naklonile tople besede, misli, upanje, ste me dvignile z nevidnimi rokami. Vsakič, ko sem prebrala vaše besede, se je odluščil košček žalosti. Neverjetno je, kako se je energija z vseh koncev Slovenije stekala v eno samo točko. Kot da bi se ubesedil in udejanil smisel Božiča! Toliko topline, sočutja in razumevanja je v vas! Hvala vsem skupaj in vsaki izmed vas. Res, prav vsaka beseda je bila neprecenljiva.

Uspela sem celo dokončati darilce, ki je nedokončano čakalo na mizi. Ustvarjanje je delovna terapija in hvala bogu, da ga imamo. Misli se umirijo in zlijejo v to, kar hočemo ustvariti. Roke vodi neka druga glava, srce utripa po svoje.

Za konec še besede ene mojih najljubših avtoric:

Zakaj Nekoč je bilo
ne more biti več Zdaj,
mar peščeni čarovnik časa
ničesar ne vrne nazaj?
(Bina Štampe Žmavc)

Lepa zadnja dva dni v letu vam želim!

Maja

21 komentarjev:

  1. Lepo je prebrati, da je z vsakim dnem eno pikico lažje. Vem, da bo rehabilitacija dolga, vendar sem vesela, da imaš ob sebi osebe, ki ti te dneve lajšajo.

    Darilce je naravnost čudovito. Črno-bela kombinacija je vedno tako elegantna, zelo šik :)

    Drži se!

    OdgovoriIzbriši
  2. Mislim, da se mi je odvalil kamen od srca. Kako prijetno je brati tvoje besede v katerih se čuti moč, da si uspela vstati in stopiti naprej. Verjamem, da ti ni lahko in kot si napisala: 'Človek racionalno hitro predela stvari, čustveno traja malo dlje'. Res je lepo videti kako je delček nas dihal tudi za tebe, verjamem, da lahko govorim v imenu vseh nas. Še jaz sem brala vse tvoje komentarje in tudi meni je bilo toplo pri srcu ko sem videla, da ti vse želimo enako, da mislimo na tebe in te nekako poskušamo spodbujati. In če smo uspele pripomoči k temu, da si vstala, je naš trud 100x poplačan. Naj ti Novo leto da novih moči, da boš stopala z vse bolj trdnim korakom in še naprej ti želim, da bi se tvoja družina tako dobro razumela in bila tako trdna kot sedaj. Vse, vse dobro! In naj ti roke še naprej tako dobro služijo, kajti tvoji izdelki so naravnost čudoviti, brez izjeme.

    OdgovoriIzbriši
  3. Maja vesela sem zate in polepšala si mi dan, ko sem brala tvoje besede in videla, da se pobiraš s tal in malce lažje gledaš na dogodke pretekli dni. Želim ti vse najlepše in najboljše v prihajajočem letu! Sanjaj, ljubi, ustvarjaj, veseli se, joči,...vse je to del našega življenja. Glavo pokonci in gremo novim zmagam naproti! :)

    Darilce mi je zelo všeč in odlično si skombinirala črno-belo barvo. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Tudi jaz se veselim tvojih besed, ki si jih napisala. Res je, ustavarjanje je krasna terapija in izpod tvojih prstov prihajajo same lepe stvari, kot tale črno - bela kombinacija...prekrasno!
    Še dva dni starega leta...po novem letu pa vse boljše bo!

    OdgovoriIzbriši
  5. Bravo Maja! Zaista si me razveselila.Izbor rehabilitacije je zaista izvanredan. A tvoj rad kao i uvijek više nego fantastičan.
    Sve najbolje tebi i tvojoj obitelji u Novoj godini.
    LP
    Phoenix

    OdgovoriIzbriši
  6. Tako kot so napisale pred mano, lepo je brati, da si že na poti navzgor. In res, vsaka ti je po svoje podarila delček energije in ti si jo sprejela. Želim ti, da ti bo ustvarjalna terapija vedno bolj pomagala, saj so tvoji izdelki res pravi biseri in lepo je tukaj - "pri tebi" :)

    Črna res ni moja barva, samo včasih prekosim samo sebe in ta črnobela kombinacija je naravnost čudovita.

    OdgovoriIzbriši
  7. Maja, tole so dobre novice. Vem, ni lahko. Ni lahko s svetom deliti radosti, še težje žalosti. A ti si zmogla in zmoreš prav to. Zelo si pogumna, občudujem te!

    In kot si sama že ugotovila ... 'ustvarjanje je delovna terapija in hvala bogu, da ga imamo. Misli se umirijo in zlijejo v to, kar hočemo ustvariti. Roke vodi neka druga glava, srce utripa po svoje' ...

    OdgovoriIzbriši
  8. Korak za korakom, dan za dnem; na koncu vedno posije sonce. Veseli me, da je delček enega toplega žarka že pokukal nazaj v tvoje življenje. Držim pesti, da bo kmalu prišel trenutek, ko ne bo več tako težko zjutraj vstati in bo lažje preživeti dan.

    Ustvarjalna terapija je res nekaj pozitivnega in izpod tvojih rok vedno znova prihajajo prekrasne mojstrovine.

    OdgovoriIzbriši
  9. Zopet si lepo napisala in veseli me, da ti je bolje. Tudi ti preživi zadnja dneva kar se da lepo. Čuvaj se in bodi močna še naprej :-))

    OdgovoriIzbriši
  10. Počasi kuka sonce izza oblakov in na nebu se svetlikajo zvezde, ena še prav posebna...Vse dobro...Saj veš...

    OdgovoriIzbriši
  11. Kako žal mi je, da ne znam zavrteti časa nazaj in spremeniti dogodkov.. pa vendar, je, kot je. Veseli me, da tudi iz komentarjev črpaš moč za korak naprej. Vem, da je grozno težko, vendar zaupam vate. Nasloni se na domače, napolni baterije z ustvarjanjem, pomaga :) Me pa bomo še naprej v mislih s tabo in ti stale ob strani, pa čeprav zgolj na netu.

    OdgovoriIzbriši
  12. Vem, da ti je še težko, ampak vem tudi, da si močna.Kanček žalosti ostane za vedno.Lepo, da si našla uteho v ustvarjanju. To je poleg mojih najljubših, vedno tisto, kar me ven potegne in mi vlije nove energije!Zgleda, da tudi tebi. Vse dobro in lepše v novem letu!
    Knjigica je pa res lepa!

    OdgovoriIzbriši
  13. Maja, hvala za zaupanje. Da z nami deliš svojo noč, trnje, temna brezna. In da imaš v teh težkih dnevih ob sebi tiste, ki ti dajejo čutiti, da nisi sama, Tiste, ki so nežni in ti lajšajo trpljenje.
    S svojimi besedami si odpirala tudi naša srca za sočutje.

    Lepo je prebrati, da se pobiraš. Da greš dalje kljub bolečini.

    Knjigica je krasna!

    OdgovoriIzbriši
  14. Marsikaj mi je ob branju tvojega posta padlo na pamet, a ne samo meni. So že druge napisale :)
    Maja: vsak zakaj ima svoj zato, tudi če ga ta trenutek ne razumeš in ga mogoče nikoli ne boš.
    Še naprej bodi tako pozitivna in sprejemaj vso pozitivno energijo od nas, ki ti jo skušamo nuditi. Tudi tebi čimveč srčnega miru in ljubezni!

    OdgovoriIzbriši
  15. Naj ti tvoja rehabilitacija še naprej dobro služi. Težko je zakorakati naprej in pozabiti na strahote, ki so se ti zgodile. Mislim nate in sem zelo vesela, da ti je posijalo vsaj malo sončka skozi črne oblake. Prčkanje z rokami in ustvarjanje je pa najlepše zdravilo za dušo. Naj ti še naprej pomaga v težkih trenutkih. Predvsem pa tvoja dva fanta in njuna ljubezen.

    OdgovoriIzbriši
  16. O, zdaj sem pa res vesela! Samo, da si boljše ... kar se vidi že v tvojem novem izdelku!
    Res neverjetno, koliko lahko pripomoremo samo z eno besedo.
    Meni je enkrat prihod novega leta v podobnem trenutku zelo pomagal, sem lažje na novo zaživela ... zato pa naj tudi tebi in tvoji družini novo leto zasije še jasneje!

    OdgovoriIzbriši
  17. Spoprijeti in predelati čustva je vsekakor teže, kakor racionalno predelati dogodke. Veseli me, da smo ti bile vsaj v virtualno pomoč. In prav imaš, ustvarjanje je naša delovna terapija, skozi katero izrazimo delčke sebe, jih prelijemo na papir, jih lahko pogledamo od daleč in jih ovrednotimo. Potem je lažje.

    OdgovoriIzbriši
  18. Maja, tudi mene veseli, da predeluješ, da se stvari premikajo, da ne obstaneš utopljena v svoji žalosti. Ustvarjanje je enkraten način rehabilitacije, saj je naše telo edino orodje, ki ga imamo za izražanje naše duše, tega se ne da ločit. In izpod tvojih rok prihajajo čudovita, navdihujoča sporočila, izrazi..
    Drži se, procesiraj dalje, dobro ti gre! Pa še naše oči pridejo na svoj račun:)

    OdgovoriIzbriši
  19. Vesela sem zate, da ti je bolje. Vsak dan bo prinesel kanček nove lahkotnosti in prav je tako. Mislim nate.

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.