sreda, 7. april 2010

Onkraj tišine

Ko sem pisala zadnjo objavo sem bila res v nekem čudnem razpoloženju. Ponavadi nisem tako črnogleda in negativna! Na splošno lahko rečem, da sem v življenju srečna. Po vseh viharjih, ki sem jih preživela, znam ceniti, kar imam!
Vsak dan se zahvalim, da moje življenje napolnjuje Tejev smeh. Vsakič, ko pogledam v njegove tople očke, se zavem, da mi je vsak dan z njim podarjen.
Vsak dan se zahvalim, da imam J. Končno sem našla vse, kar sem iskala, v eni osebi!
Vsak dan, ko se peljem domov po gorenjski avtocesti in za sabo pustim Ljubljano, ki me utesnjuje in dela živčno... vsakič, ko se pred mano odprejo Kamniške Alpe, se zahvalim, da sem doma tu, kjer sem.
Vsak dan, ko prestopim vrata doma, se zahvalim, da imam dom, v katerem se vsi dobro počutimo. Zahvalim se, da mi ni treba bežati. Bežati pred strahovi, pred realnostjo, pred samo sabo.
Zavedam se, da imam prav vse, kar potrebujem... še več! Hvaležna sem, ker nisem obremenjena z materialnim. S tem, koliko bi morala zaslužiti, kaj bi še želela imeti, kaj bi kupila. Naučila sem se živeti s tem, kar dobim in tako imam vedno dovolj!
Seveda pa so dnevi, ko bi si tudi jaz želela biti kdo drug... Mar temu sploh ubežimo? Pravzaprav: ali sploh želimo ubežati?

Imejte se radi!

Maja

22 komentarjev:

  1. Prav je , da si lahko želimo kaj več kaj drugega, je pa hudo, če se s tem obremenjujemo. najlepše je , če si lahko zadovoljen s svojim življenjem in vsem kar te obkroža. Tvoja posodica kaže, da ti gre dobro:):)Mi je zelo všeč!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ko v življenju dosežemo neko točko (se mi zdi, da je malo povezano z leti), znamo vedno bolj biti hvaležni za to, kar imamo. Želje pa so vedno bolj nematerialne, eterične, nekatere bolj, nekatere manj uresničljive...

    Tvoja posodica je krasna, spomnila pa me je, da me nekje na polici čakajo tri take okrogle pločevinaste :)

    OdgovoriIzbriši
  3. O, najlepše je to, da se že zdaj zavedaš kaj imaš in znaš to ceniti, ne šele, ko to izgubiš.
    Veškrat se spomnim enega maila HVALEŽNA...
    Med drugim piše:
    -hvaležna sem za parkirni prostor čisto na koncu parkinga, ker to pomeni, da imam avto in da lahko hodim do trgovine;
    -hvaležna sem za kupe perila, ki ga moram zlikati, ker to pomeni, da imam veliko za obleči...
    In ko se kdaj "smilim" sama sebi zaradi kakšne malenkosti, se spomnim tega ;)
    Res je, večkrat bi se morali zahvaliti za vse, kar imamo in ne vzeti vse za samoumevno.

    Posodica je pa čudovita.

    OdgovoriIzbriši
  4. Svi mi imamo nekada neka svoja čudna raspoloženja, ali prođe i idemo dalje.
    Kada je čovjek zdrav i kad ima svoje bližnje koji ga dobro razumiju to je pravo bogatstvo.
    Ti si jedna divna osoba koja nas kroz svoje postove vrlo često podsjetiš na životne vrijednosti.
    Hvala ti na tome!
    A ova posudica kao i sve do sada vrhunsko...Bravo Maja!!!

    OdgovoriIzbriši
  5. Trenutki samote ali kakorkoli jih poimenujemo se radi pritihotaijo, četudi smo zavestno in s srcem hvaležni...tudi jaz tuhtam, zakaj jih je potemtakem treba. A prav je, da smo prizanesljivi do sebe in si jih dovolimo. Gospa z nesizmerno tolino in modrostjo me je nekoč potolažila, da težke izgube, zgodbe,... vedno ostanejo del nas, četudi se z njimi naučimo živeti in jih ne občutimo vedno. Občasno pa oživijo v nas in tudi to si moramo dovoliti.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ljudje smo pač takšni, da vedno stremimo še k nečem. Poleg tega pa taki 'sprehodi', ko si zaželimo nekaj drugega oz. da bi bili drugačni so vedno dobrodošli, saj ko se vrnemo se še bolj zavedamo kaj smo in kaj želimo. Vedno je potrebno malo sanjariti. Če pa se hkrati dobro zavedaš, da ti je v življenju lepo, potem pa itak nimaš kaj. Pa še tako krasno se mi zdi, da se znaš za vse to zahvalit. Slabe trenutki pa pridejo ne glede na vse. Bodi kar si, ker si taka čudovita in ni dolgo ko mi je ta ista oseba rekla, da se moram cenit, ker sem nekaj posebnega in to sem si zapisala v svojo dušo, ker sem od te osebe končno to dejansko slišala :-))) Hvaležna sem ti zato :-)

    OdgovoriIzbriši
  7. Če bi pa še tvoj izdelek pokomentirala, pa bi bilo še boljše :-) Filozofiram, najpomembnejše pa pozabim :-) Ampak tu ni filozofije, je preprosto VŠEČ mi je in to zelo. Postavila bi ga na poličko in vanj šepetala male skrivnosti, ki jih ne bi pustila na plano...ali pa morda kdaj kakšno, da se uresniči :-)

    OdgovoriIzbriši
  8. Uf kako dolgo te že nisem brala in sem morala nazaj pogledati objavo. Hvaležna si lahko tudi za to, da znaš svoje razpoloženje tako dobro ubesediti. Sometimes I'm up, sometimes I'm down... in pri tebi vedno prevlada "up", toplina, vedrina, prizemljenost. Škatlica je pa krasna.

    OdgovoriIzbriši
  9. Oooo, kako lepa posodica!

    Ne vem zakaj, ampak imam občutek, da je to pomlad razpoloženje vseh na nekem preizkusu. Ampak enkrat mora biti bolje, sem trdno prepričana :)

    OdgovoriIzbriši
  10. To je Maja, ki jo poznam. Res se lahko veselimo za mnoge stvari v življenju. Sploh pa tega, da lahko ustvarjamo.

    Zelo lepa posodica za dobre misli.

    OdgovoriIzbriši
  11. :) saj veš ... dokler imamo sanje, je lepa prihodnost.

    OdgovoriIzbriši
  12. Krasna škatlica, zelo mi je všeč :-)) Drugače pa, ja na žalost imamo tudi slabe dni, saj drugače bi bilo pa verjetno preveč kičasto :-)) in ko pride lep, krasen dan, smo vsi veseli kaj imamo, če le vsaj toliko lepo živimo. Ja, kaj dosti se res ni zapritoževati v teh časih. Lepo bodite :-))

    OdgovoriIzbriši
  13. Ko človek spozna, da ima v žiljenju vse kar potrebuje, je po mojem mnenju dosegel svoj življenski cilj. Lahko se umiri in uživa življenje. Vsekakor pa pridejo tudi sivi dnevi, ki pa so samo zato, da nas spomnijo, da je življenje lepo, ne pa kičasto.

    Bodi lepo, Tanja

    OdgovoriIzbriši
  14. Mhmhm šatuljica vseh dobrih želja.Krasna je! In ja, včasih se je potrebno spomnit vseh teh drobnih reči, ki nam pomenijo OGROMNO!

    OdgovoriIzbriši
  15. uh, oči so kar poletele iz jamic:-))) kako lepo!

    OdgovoriIzbriši
  16. o razpoloženju pa...kot da bi brala moje misli - letos je neka čudna klima

    OdgovoriIzbriši
  17. Danes sije sonce!!! Lepo je!
    Inspiracija deluje in končni videz nagrajuje. Vse nas!

    OdgovoriIzbriši
  18. Koliko pripomore k razpoloženju sonček... Posodica kjut...Naj bo sonček večino časa v nas samih...vsakdanjik naša čustva zakrije, pa še kaj;)Nekam si potonila, pridi kaj na površje!

    OdgovoriIzbriši
  19. Ah, ta naša nihanja :) Če bi bilo vse in vedno ravno, bi bil dolgčas, mi pa ne bi znali ceniti drobne stvari in dogodke. Maja, hvala za tvojo iskrenost. Tudi zaradi tega tako rada pridem k tebi na obisk.
    Šatuljica je krasna, ne, prekrasna!

    OdgovoriIzbriši
  20. S temi besedami si nam pa dala misliti, tako lepo si jih zapisala.. vsak je našel kaj, kar se ga je dotaknilo... hvala ti, ker si.. topel pozdravček

    ps. tud posodico sem opazila, ki je prekrasna...

    OdgovoriIzbriši
  21. Meni se zdi, da se vedno premalokrat zahvalim / zahvaljujem za vse, kar imam, doživim, vidim, izkusim. Rada bi gojila to vznesenost, ko se z dušo in telesom zahvaljujem, rada bi to vznesenost podarjala naprej...
    Hvala za opomin.

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.