sreda, 18. avgust 2010

Podopustniška zmedenost

Zame je dopust, veliko bolj kot novo leto, čas novih sklepov. Trenutki, ko sem daleč od doma so priložnost, da pospravim "podstrešje" in razmišljam o načrtih. Denimo: pospravila in na novo bom organizirala svojo delovno sobo... ali pa... pospravila bom garderobo in resnično vrgla stran stvari, ki jih ne nosim več...ali pa... kupila si bom nov izparilnik in si vanj vsak večer pred spanjem kanila nekaj kapljic pomarančnega eteričnega olja, ki pomirja, ... da bom lažje zaspala... ali pa RES bom začela teči... Saj ni potrebno izgubljati besed o tem, koliko sklepov uresničim, je pa dober občutek, da imam pred sabo cilje in mi dopust da to, kar mi mora dati - energijo. Letos sem se predolgo ubadala s svojo depresijo... Procentualno gledano vse preveč dni... Ves čas je bilo gor in dol, gor in dol, dol, dol, dol... do kam? Volja, energija, cilji... ni jih bilo, niti enega od njih. Kdo bi si mislil, da me bodo spremembe tako vrgle iz krožnice, da sem se morala povsem na novo sestaviti in definirati. Vse: mojo samopodobo, samozavedanje, zavedanje o tem, kdo sem, kaj hočem, kaj me osrečuje. Mislim, da sem uspela... in veliko bolje se počutim. Hvala Hvar, hvala London, hvala Pašman... hvala vsem, ki ste bili z mano, za mano je spet čudovito poletje. Nabrala sem polno trenutkov, ki jim bom rekla kapsule proti depresiji.

Listka pa sta zgolj poskus fake žada. Moj prvi poskus še ene ponarejevalne tehnike. Ne vem še, za kaj ju bom uporabila. Morda bosta končala na knjigi... morda kot kazalki... kdo ve...

PS
Pospravila sem že en predal v garderobi in ena vrečkica že čaka za v Humano:)

Imejte se radi!

Maja


11 komentarjev:

  1. Pogrešala sem te in sem vesela, da si nazaj. Tudi sama že par mesecev pospravljam, poskušam razumeti, iti naprej... enkrat dol, drugič malo gor, pa spet dol.. ne vem, kdaj se bom pobrala, se pa bom. In tudi tebi želim, da z optimizmom zreš naprej in ugotoviš, kaj je tisto, kar je res pomembno, kar potrjuje, da si vredna, da si že ti sama dovolj.
    Koščka pa sta lepa, tvoja :) Obeska ali uhana?

    OdgovoriIzbriši
  2. Vesela sem, da si nazaj. Pašman preizkušno reši marsikatero težavo, ali pa vsaj napolni baterije za celo leto, ko smo na "celini" ( zato se drugo leto, če bo vse po sreči vrnemo tja že desetič). Jaz sem svojo garderbno sobo pospravljala celo poletje, groza me je edino misli, ko bo jesen in bo treba kaj z dolgimi rokavi oblečti :-)
    Prekrasna izdelka, jaz bi ju imela kot obesek za ogrlico!

    OdgovoriIzbriši
  3. Maja, lepo, da si preživela "koristen" dopust, ki je koristil tvoji duši. Si bila pa zelo pogrešana ;-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Dopust, počitek, kratek oddih ... Vedno bolj vidim, da potrebujem vsaki dve uri par minut počitka, vsak dan nekaj ur odmora, vsak teden dan "lenarjenja", vsaka dva meseca teden odklopa ... In potem gre vse lažje, bolj optimistično, kot namazano :)
    Vesela sem, ker si zopet "nazaj", z napolnjenimi baterijami.
    Tudi meni bi tista izdelka pasala na ogrlico. Čudovita sta!

    OdgovoriIzbriši
  5. Zdaj nas pretežno čaka še par dni ulaufavanja v vsakdanjo rutino, potem pa še šola - ampak če smo skupaj, si lahko pomagamo in smo močnejši.

    OdgovoriIzbriši
  6. Sklepi....Jaz imam veliko težav z njimi. Ne s sprejemanjem, z uresničevanjem. Predvsem s tistimi, ki se tičejo samo in res samo mene. Jap, očitno imamo še kar nekaj dela v tem življenju!
    Žadki so pa itak...saj sem ti povedala!

    OdgovoriIzbriši
  7. Ah, sklepi ... raje ne pomislim, kaj vse sem si že obljubila, pa je samo pri tem ostalo. Vidiš, teka bi se lahko lotili skupaj... vedno samo govorim, da zdaj pa bom čist zares se lotila ... potem pa 101 izgovor (tle sem res mojstrica, ti rečem :-)).

    Sicer pa fajn, da si se spočila in napolnila baterije. Ginko listki pa mi dišijo po obesku, ki te bo vedno spomnil na dopustniške sklepe :-)

    OdgovoriIzbriši
  8. dobrodošla nazaj!
    Očitno šolniki čas odmerjamo drugače...tudi sama trenutno delam inventuro pred "novim letom"- začetkom septembra.
    Listki so čudoviti! O sklepih in zarečenem kruhu pa raje ne bi:-)))

    OdgovoriIzbriši
  9. Dobrodošla nazaj. Sem te že pogrešala in sem šla enkrat zdajle vmes že pogledat, če nisem zgrešila kake tvoje objave...
    Res je, važno da imaš cilje. Začeti pa je treba pri malem.

    OdgovoriIzbriši
  10. Ja, knjiga NAČRT ZA SREČO je tudi mene navdušila, da kaj spremenim v svojem življenju. Tudi jaz se bom lotila pospravljanja in delanja prostora za nove stvari v življenju.

    OdgovoriIzbriši
  11. Tudi jaz sem te že pogrešala.
    Super, da si nazaj z napolnjenimi baterijami. :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.