petek, 17. december 2010

Sneg

Rada imam čas, ko sneži. Zdi se mi, da celo deželo prekrije navidezni mir. Zvoki so pridušeni, mehki, tišina je nalezljiva. Zabrišejo se meje med hribi, griči, dolinami, med cestami in travniki, vsa ostrina se zmehča, celo trni so prekriti in bodice skrijejo svojo ostrino. Zmehča se korak, upam, da tudi kakšna misel. Že kot otrok sem lahko ure in ure opazovala snežinke, to se ni spremenilo... daje mi občutek brezčasnosti... Še najraje pa sem stala na tleh in pogled upirala navpično v nebo nad sabo. Takrat sem imela občutek, da se dvigujem, dvigujem v neznane svetove, kjer me čakajo snežne vile, snežinke, ki sem jih čutila na obrazu so njihove solze. Ali pa sem snežinke lovila v dlan in opazovala njihovo lepoto... neponovljivost... enkratnost... Ali niso čudovite?

Še zadnji preoblečeni blokec, tokrat za moškega prejemnika... Ja, za ženske je lažje delati, priznam, pa vendar je bil tale lažji izziv, kot tiste viole!

Pojdite okušat mehkobo snega in radi se imejte!

Maja

17 komentarjev:

 1. Maja, skačem po stanovanju in pred hišo od veselja!!!! Jeeeee, sneg je tu in prav z užitkom sem prebrala tvoj post - kot da bi mi bil pisan na kožo!
  Čudovita barvna kombinacija in neverjetno elegantna izvedba! LIke!

  OdgovoriIzbriši
 2. Uvijek me oduševiš sa svojim radovima!
  Lp. i ugodan vikend.

  OdgovoriIzbriši
 3. Tvoje besede in tvoji izdelki mi vedno polepšajo dan oz. večer.
  Naj sneži. In uživaj! :)

  OdgovoriIzbriši
 4. Tudi meni se zdi, da sneg zabriše ostrino, da ustvari mehkobo, da nas zasanja.
  Tvoj izdelek je čudovit.
  Najlepši pa se mi vseeno zdi tvoj zaključek: RADI SE IMEJTE.Tako lepo "navodilo". Upoštevajmo ga!

  OdgovoriIzbriši
 5. Blokec je krasen, tvoje branje pa čudovito!
  Zasneženi pozdrav :-))

  OdgovoriIzbriši
 6. Kako lepo si ubesedila sneženje. Tudi jaz sem čisto nora na ta mir in tišino, ki jo prinese sneg na zemljo. Vsekakor bom ubogala tvoj nasvet. Ob enem pa tudi hvala za vse tvoje lepe besede, ki jih puščaš na mojem blogu. Se mi zdi, de me težko ganejo neke stvari, ampak ob vseh teh komentarjih, sem zelo ganjena. Hvala.

  Dobro si zadela ta blokec in mu dala pridih moškosti. To je vedno problematično. Ti pa verjamem, da je bilo lažje kot z vijolo :))))

  OdgovoriIzbriši
 7. Lepo si tole po "Moško uredila". Meni je strašno všeč ta kombinacija.
  Snega pa.... lepo si napisala, zabriše ostrine, prestavlja meje, prekrije lepo in grdo in ustvarja enotnost.

  OdgovoriIzbriši
 8. Lep preoblečen blokec je. Ja, za moške je včasih res težko delat, ko morajo bit dodatki drugačni. In čeprav v začetku zavijajo z očmi, potihem le priznajo, da imajo tudi sami radi kak tak ličen, samo za njih izdelan, kos :)
  Snežinke so pa čarobne. Sploh tele zadnje, puhkaste, bele. Vnesejo mir in tišino.

  OdgovoriIzbriši
 9. Res lep blokec!!Prav tak po moško!

  OdgovoriIzbriši
 10. Draga Maja, strinjam se s tabo, snežinke so res mojstrovina narave. Kako natančni in brezhibni vzorčki!!! Čarovnija... Moški projekt pa izpeljan odlično! Lepo te pozdravljam!

  OdgovoriIzbriši
 11. Maja, vedno me navdušiš s svojimi zapisi. Pa z izdelki seveda tudi. Blokec je krasen.

  OdgovoriIzbriši
 12. Tudi jaz vsako sneženje pričakujem kot otrok. Nepopisno lepo mi je, ko sneži in lahko bi to ure in ure opazovala. Ampak ponavadi mi dajo snežinke še večji zagon za delo, sploh ob zvokih božičnih pesmi Binga Crosbya ali Nata Kinga Colea. Obožujem ta čas kar žal mi je, da tako hitro mine ... Še sreča, da pride vsako leto znova!
  Darila za moške je pa res težko izdelat in če ti uspe, da so zadovoljni, je velik dosežek. Mislim, da tebi je.

  OdgovoriIzbriši
 13. Ja, res, zima brez snega je žalostna.

  Lepe besede, lep preoblečen blokec in zunaj lep dan. Uživaj! :)

  OdgovoriIzbriši
 14. Nekomu je skrb in jeza, meni v veselje in brezskrbnost. Sneg.
  Lastnica tvojega blokeca bi lahko bila brez pomislekov tudi ženska. Lepe barvne kombinacije, elegantno in popolno.
  Pozdrav in lep vikend.

  OdgovoriIzbriši
 15. Ja zopet ena prelepa ubeseditev in izdelek. Bravo, jaz ne vem če bi znala za moškega kaj narediti. Veš kaj mi je pa še kot pikica na i všeč na tej tvoji objavi.... slonček hihi, kako lušten je. Lepo se imej!

  OdgovoriIzbriši
 16. Mmmm, tudi meni je sneg všeč zaradi tistega, kar si napisala. Pa še tako lepo diši!
  Ja, sem se prisankala nazaj živa in zdrava - hvala za skrb! Šlo je bolj počasi, a hkrati sem bila hvaležna, da sem videla še svežo snežno idilo vse tja do juga Slovenije! Škoda, da sem vozila, če ne bi spet fotografirala v nedogled ;)!
  Tvoje darilo za moškega je čudovito! Zelo elegantno, v moških barvah in spet ravno prav elementov za popolno harmonijo. Jaz sem pri zbiranju idej za 'moška' darila zmeraj bolj na 'suhem'. Ideja, dve, tri, potem pa...???

  OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.