nedelja, 13. februar 2011

Look who's back...poly is back


Letos me je poli manija zagrabila nekoliko prej kot druga leta. Sama nad sabo sem bila presenečena, kako sem si kar čez noč zaželela gnesti in oblikovati in kako so ideje kar kapljale v mojo beležko. Ponavadi je po zimskem spanju megla, tokrat je drugače. Res je, da me prsti sicer niso hoteli ubogati tako kot bi želea, ampak obesek naj bo le ogrevanje. Kar nekajkrat sem že premišljevala, kaj je pri ustvarjanju moja prva ljubezen: poli ali papir (sedaj veste od kod ime mojega bloga, če še niste)... Lahko rečem, da poli... Dobesedno obsede me, samo še gledam ali bi se dalo to narediti iz polija, iščem teksture, predmete za izsekavanje... inspiracije v naravi... Velikokrat se tudi ukvarjam z dvema skrajnostima: ali razmišljati v širino ali ostati zvest samemu sebi. Ko sem v času osebnega razsula spoznala J. in me je potegnil iz brezna obupa, je bila ena prvih stvari, ki me jih je naučil ta, da moram ostati zvesta sami sebi, pa naj bo to v načinu razmišljanja, ustvarjanja, čustvovanja. Če veš, kdo si, kaj si in kaj ti je všeč, si veliko trdnejši v svojih temeljih. Ja, in v teh okvirih zvestobe, lahko razširjaš svoje misli in ideje, jih bogatiš in dodeluješ. Vidi se, kdaj izdelek pride iz tebe, kdaj je del tebe, kdaj ga dihaš ti in kdaj on diha tebe... Ostajam torej pri zvestobi sami sebi: pri minimalizmu, ki me navdušuje na eni strani in afro etno stilu, ki je preprosto moj. Za letos torej dva sklepa:
1. ostajam pri zgoraj naštetem,
2. izziv: leto bom kupovala le belo, črno in čokoladno poli, vse ostale barve bom z inki namešala sama. Tako bom ostala zvesta sami sebi, a hkrati kukala ven iz škatle, Kompromis, ni kaj, življenje jih je polno...

Imejte se radi!

Maja

31 komentarjev:

  1. Prekrasan ogrlica!
    Veliki pozdrav i sretno Valentinovo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Pa res nisem vedela, od kod ime tvojega bloga. No, zdaj mi je jasno, popolnoma :)
    Se vidi, da ostajaš zvesta sama sebi in ustvariš to, kar si.
    Čudovit obesek in čakam nadaljevanje :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Vse, ki obvladate poli zares občudujem. Kaj takšnega sama ne bi bila sposobna narediti. Še plastelin mi je ob igrah s sinom povzročal težave, kaj več od rezljanja z odelčki žal nisem sposobna narediti. Tale tvoj obesek je krasen - mogoče ravno zaradi minimalizma, kot si rekla. Tvoje zapise in odkrivanja delčkov svoje duše pa vedno rada preberem in se iz njih (Tako kot iz Vladuškinih) tudi vedno kaj novega naučim. Hvala ti, da te lahko prebiram.

    OdgovoriIzbriši
  4. Enkratno je spet videti en tvoj poli izdelek. Zagotovo obvladaš zvestobo sama sebi - to se vidi na vseh tvojih izdelkih. Krasen obesek, čisto tvoj.

    OdgovoriIzbriši
  5. Krasen obesek! Mene navdušujete vse, ki znate naredit nekaj tako preprostega, pa vendar veličastnega ;)Čakamo še poly izdelkov!

    OdgovoriIzbriši
  6. Da...više puta sam se pitala što znači POLIPAP...Dakle tu smo misteriju otklonili...hhahaha..
    ali ima jedna misterija a to me najviše zanima kako uspijevaš u radovima sa crnom i bijelom uraditi ovako čisto...sve tako besprijekorno.
    Maja, tvoji radovi su zaista prepoznatljivi i između 1000 radova prepoznala bih tvojih ruku djelo.
    Veselim se tvojim radovima s polimerom..
    LP

    OdgovoriIzbriši
  7. Ko sem prebrala naslov, sem se najprej spomnila na Poly want's a cracker. :)

    Cudovit izdelek in cakam, da se uresnicijo tudi tisti, ki so zabelezeni v belezki.

    OdgovoriIzbriši
  8. Tale obesek je pa spet čisto tvoj! Zelo lep!!!
    To, da si zvesta sama sebi, mi je jasno od prvega dne, ko sem naletela na tvoj blog.In prav je tako, prav zato , te občudujem! Kaj pomeni naslov, sem pa zdajle zvedela:):):)

    OdgovoriIzbriši
  9. Pa saj tvoji izdeliki nosijo prav tvoj pečat, ker si zvesta sama sebi. In to mi je všeč. In zvesta si preizkušanju novih tehnik.

    Naj pri tem ostane.

    OdgovoriIzbriši
  10. Zelo lepa. Kljub "preprostosti" je nekaj čisto posebnega.

    OdgovoriIzbriši
  11. Zelo lep obesek, črnobela barva mi deluje prav elegantno!

    OdgovoriIzbriši
  12. Maja, zelo se strinjam z zapisanim, res se vidi, kdaj izdelek pride iz tebe, kdaj je del tebe, kdaj ga dihaš ti in kdaj on diha tebe... Ko sem pred cca letom in pol odkrila ta spletni ustvarjalni svet, kljub temu, da že vrsto let ustvarjam predvsem čestitke, se mi je zdelo, da bom kar počila od neznanega, novega, toliko vsega, tehnik, načinov, materialov. A če si zvest sebi, kaj kmalu spet tečeš v svoji reki, potegne te to, kar si...
    No zdaj vem tudi, od kod ime tvojega bloga, izvirno ni kaj...
    Hvala tudi za komentar na mojem blogu, ne poznam te risanke, si mi pa dala dobro idejo, prepričana sem, da je dobra, če je na vaju s Tejem tako učinkovala. Čimprej se pozdravite in mirno nočko:))

    OdgovoriIzbriši
  13. Zelo lepo si ubesedila svoje čutenje in doživljanje. Bi si veljalo občasno sposoditi kakšen tvoj stavek za na steno :).
    pozdravček♥

    OdgovoriIzbriši
  14. O hvala Maja, zdaj, ko si mi še dodatno obrazložila, me je še bolj potegnilo, ob branju me je spreletavalo, to je to, kar sem tudi jaz želela sporočiti skozi čestitko, ker se trenutno prebijam skozi situacije, v katerih mi ta duh vetra v laseh, oz. spomin naj, pomaga... Hvala, ga bova tudi z mojim "čmrljem" v kratkem pogledala. LP:)

    OdgovoriIzbriši
  15. oh, čudovit obesek!

    Zvestoba sebi je krasna reč... če je človek pripravljen upoštevati, da se nenehno spreminjamo, pa sploh :)

    OdgovoriIzbriši
  16. Waw ne vem sicer kako ti rata pri packanju s črno in belo ohranit tako belino, ampak očitno se da ... pa naj se vse tiste tvoje poli ideje iz beležke preselijo na tale tvoj blog ...

    OdgovoriIzbriši
  17. evo, res me zeza bloger .. ne vidim slike .. pa še komentar mi ni hotelo objavit ... sem cenzurirana hahhaha
    bom jutri v službi pofirbcala :)) sploh pa ne dvomim v kvaliteto ;)

    OdgovoriIzbriši
  18. Všeč mi je tvoje razmišljanje in všeč mi je, da si zvesta sami sebi, ker posnemanje drugih ne prinese zadovoljstva, najlepše je iskati svojo pot, čeprav je mnogokrat zelo ovinkasta.

    OdgovoriIzbriši
  19. Lepo, čistih linij...
    Sem se že spraševala, kdaj bo Maja spet gnetla.
    Meni je všeč tvoj stil. Zelo. Včasih prav nestrpno pričakujem, kaj nam boš novega pokazala.

    OdgovoriIzbriši
  20. Obesek je super! Črno bela je itak večna. Všeč mi je, da si delala obesek v plasteh in tako še poudarila ta kontrast. Res super. Zdaj pa samo še čakam nadaljevanje iz tvoje beležnice poli-idej.

    OdgovoriIzbriši
  21. Juhu, Maja is back. Tako polna energije si, vsaj tako je čutiti, mislim, da ti je poli dal krila in to me zelo zelo veseli. In tako rada pogledam tvoje krasne poli izdelke. Se pa strinjam, ostani zvesta sebi, taka si najboljša. Lep dan.

    OdgovoriIzbriši
  22. Čudovit je, glih za na kakšno koncertno črnino ;)
    Komaj čakam, da vidim, kaj boš naeksperimentirala!

    OdgovoriIzbriši
  23. Prekrasno, da se je ustvarjalna poli-muza vrnila. Obesek je... čisto tvoj, ja lepo je biti zvest. Čakamo nadaljevanje...

    OdgovoriIzbriši
  24. Ha, naslov objave se sliši kot kakšen naslov filma! :)

    Ja, fino si to napisala in komaj že čakam tvojih novih izdelkov, ki bodo nastali, pa če bodo etno-zemeljskih barv ali pa črnobeli; oboje je zelo po mojem okusu. Tudi ta. :)

    OdgovoriIzbriši
  25. Če sem iskrena, moram priznati, da sem pogrešala tvoje poli nepoli izdelke. Neštetokrat sem tvoj blog pokazala osebam, katerim nisem mogla z besedami opisati tvojo spretnost na tem področju. In sedaj so nazaj! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  26. Lušten obesek. Meni tudi s predogrevanjem ne bi uspelo narediti kaj podobnega... mi pa poly leži v predalu že nekaj časa, ker sem hotela delati gumbe... a se ta reč pokvari?

    OdgovoriIzbriši
  27. To! Ostani zvesta sebi. Krasen sklep.
    Obesek pa elegantno preprost.

    OdgovoriIzbriši
  28. Hvala vsem za pohvale! Mi dajo ogromno energije za naprej!
    Anja: fimo zna po določenem času postati zelo lomljiva in jo je težko gnesti. V bistve se posuši, čeprav je še originalno zapakirana.

    OdgovoriIzbriši
  29. Čudovit obesek, mislim, da mu ta belina zelo paše :-))

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.