nedelja, 27. februar 2011

Want some ice cream?






Priznam, malo sem skrenila od začrtanih ciljev. Kupila sem tri barve, ki niso v skladu z mojim letošnjim sklepom, ampak sladoledi v afriških barvah pač niso ravno tako zelo njami. Ja, za ljubitelje čokolade in karamele, kaj pa ostali, ki imamo radi jagodo in limono, pa limeto in vanilijo?

In kateri okus je najljubši vam?

Tako zelo sem uživala, ko sem jih delala, da sem jih v slabih dveh urah pridelala kar sedemnajst! Skoraj bolje od Ljubljanskih mlekarn! Na koncu nisem mogla več, čeprav se mi pred očmi prikazuje še rumena vanilija, pa jagoda in čokolada, pa seveda zelena limeta... Iz njih bodo nastali obeski, nekaj pa bo magnetkov.

Kljub vsemu pa moram napisati to, kar se mi je med delom ves čas porajalo v glavi in med prsti seveda. Zanimivo, da je v svoji današnji objavi o enaki zadevi pisala Čarovnička. O kvaliteti Fima namreč. Sama od Fima uporabljam samo Classic, saj mi gre Soft s svojo gumilezing varianto močno na živce. A Fimo ni več to, kar je bila. Novembra sem si kupila zalogo rjave, ker sem kot vedno imela v glavi projekt, ki ga nisem spravila v življenje. Ko sem ga odprla včeraj, po dobrih štirih mesecih, nisem dobila voljne mase, pač pa žaganju podobno sranje, ki se mi je nadrobilo po celi sobi, da sem ga s copati raznašala po celi hiši! Bljak! Sama zelo rada delam s Premom. Iz Francije sem si že lani naročila ta velike bloke po 45 dkg. Včeraj sem ga privlekla izpod mize, kjer je bil na prezimovanju, odprt, nič zaščiten, tako lepo na svežem podmiznem zraku. Odrežem ga, spustim skozi mašino. Nobenega žaganja, krasna čista lepa plahta! Enako Sculpy. Tri leta odprt roza paketek, kvaliteta enaka kot pred tremi leti. Brez truda, brez zapacane mašine, brez žaganja po mizi in po tleh.
Za sladoledke pa sem za pokušnjo kupila Cernit. Nekako skeptična sem bila do njega, barve so se mi zdele kar nekaj, ampak za tele moje sladoledke kot nalašč! Kupila sem mint, oranžno (ki je veliko lepša kot Fimo) ter šampanjec barvo. Res je, da se je tudi Cernit drobil, če sem ga takoj spustila skozi valje, vendar je po nekaj trenutkih segrevanja med prsti postal bolj voljen (Fimo sploh ne) in se je lepo razvaljal. Navdušena sem bila tudi nad barvami, ki po pečenju dobijo globino, ne takšno kot transparentne barve, pa vendar večjo kot Fimo, ki je sploh nima. Naslednje navdušenje sem doživela pri brušenju. Ponavadi začnem z granulacijo 400 in stopnjujem finost do 1500. Pri Cerniti sem začela s 600 in že po parih potegih dobila neverjetno gladkost, tako da sem nato le nekajkrat potegnila še s 1000 in 1200. Gladkost, da jo je užitek prijeti v roke.

S čimo bom delala? Ne vem, najbrž bom vztrajala pri Classic Fimu, saj mi je naročanje velikih Premo paketov iz Francije kljub vsemu predrago, k Cernitu pa se gotovo še vrnem!

Imejte se radi, s Fimom ali brez!

Maja

34 komentarjev:

  1. Ja sam mislila da je to pravi sladoled kad ono...fantastično izgleda!!!
    Lijep pozdrav Majo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Čudoviti sladoledki.. bi kar vanilijo ali jagodo s čokoladnim oblivom :) še vedno imam najraje klasične variante. Le v Rustiki se vedno težko odločim, dostikrat kar glede na vreme. Poleti, ko je vroče, pašejo kiselkasti, sveži :)
    Jah, fimo..
    Žal nimam pametne ideje, s čem ga nadomestiti.

    OdgovoriIzbriši
  3. Aja, pa hvala za first-hand-experience za nas, ki (še) ne vidimo preko fimo plota ;)

    Zdaj grem pa še mal sladoledke gledat...

    OdgovoriIzbriši
  4. Ko sem zagledala sladoledke, je šinilo skozi mojo glavo, ej, ful nora, odštekana ideja. Za magnetke so super, da pa bi to nosila okoli vratu???? Zelo izvirno...Ti si za ustvarjanje takih drobnih idej, majhnih stvari, rojena!Rti

    OdgovoriIzbriši
  5. hmmmmmmmmmm njami ...:) ..
    pismu, jaz se tud držim Fima .. kot pijanes plota .. pa me že zelo jezi .. se bo treba opogumit in sprobat še kaj drugega .. a ne??!!
    sladoledki so pa njamiiiii .. kaj bi zdajle pasala ena čokolada z rumom pa tista pravavanilija .. pistacija ....... o krizaaaaaa

    OdgovoriIzbriši
  6. Njami, kakšni sladoledki. In kar 17 si jih pridelala. Super.
    Hm, meni so najbolj všeč kremasti okusi :) Ne kaj kiselkastega.
    Pa hvala za razpravo o različnih materialih. Mogoče mi bo kdaj prav prišla :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Ohoho, miniaturic si se lotila - njami :) Jaz izberem jogurt-jagoda :) Vedno in povsod. Dolgčas :) Ok, pri lučkah pa ostajam zvesta "Ježek" varianti:)

    Mogoče pa se zato jaz zadnje čase težko lotim polija, ker mi gre Fimo na težko izpod prstov? Ves prostor "poštemplam", vsak paketek je takoj trd in drobljiv ... kakšni prastari("od Boga pozabljeni" :)končki pa so še ok.

    Cernit poznam, mi je všeč, Fimo pa tudi sama raje kupujem Classic.

    OdgovoriIzbriši
  8. Joj, sem mislila, da je pravi,... sladoled mislim.Super dobro izgledajo!!!Pa tako lepih barv!
    Sama sem že nekaj delala tudi s cernitom in res so mi njegove barve bolj všeč, kot pri Fimu,... ostalo pa prepustim vam, ki to obvladate. Jaz res premalo to mečkam, je pa Cernit mehkejši in mi je zato bolj všeč, posebno, ko me bolijo roke:):):)

    OdgovoriIzbriši
  9. Na Fimo se prav nič ne spoznam, vem samo, da izgledajo zelo super.
    Bi izbrala čokoladni preliv in zeleno limeto:). Lp

    OdgovoriIzbriši
  10. Tapravi sladoledi, ki kar kličejo po poletju!

    Jaz bi zdajle z veseljem sedela na morju na terasi z vanilijevim sladoledom oblitim s čokolado v roki.

    Drugače pa imam s fimom podobne izkušnje. Ugotavljam pa, da je zaloga stara 2 leti veliko boljša. Si nas pa opogumila k preizkušanju Cernita.

    OdgovoriIzbriši
  11. Čist hudi!!!! Tale odgriznjena varianta mi je všeč, sem jo uporabila pri mojih piškotkih na novoletnih voščilnicah ;) Izberem čokolado s čokoladnim prelivom, vedno in povsod.
    Palčke so pa lesene, ane? Sej nisi tud teh delala?
    Kar se tiče raznih firm si me razsvetlila, jaz poznam sam fimo in za moje mečkanje pač gre...

    OdgovoriIzbriši
  12. Fima sem se jaz na hitro naveličala, me pa veseli, da si svoje izkušnje napisala za druge uporabnice. Sladoledki so pa njami! Čisto ta pravi. Sem najprej pomislila, pa kaj je s tabo punca, da vsakega samo malo odgrizneš in pustiš :-)

    OdgovoriIzbriši
  13. iii kako so carski, si bila pa pridna! V Lj. mlekarnah bi te z veseljem zaposlili :-))

    OdgovoriIzbriši
  14. njmi, kaj so cort...me prav zanima, kolikšni so v resnici?

    OdgovoriIzbriši
  15. Sladoledke sem že nekje videla, sam tvoji so za pojest dobri ;)

    OdgovoriIzbriši
  16. Kot bili pravi!
    Pa kako ti tako lepo uspeva z takšnimi lepimi linijami.... kot bi bili iz tekočega traku?
    Fimo že dolgo nisem mečkala, ne kupila. Le rdečo in zeleno za novo leto.Imam pa jaz raje soft, saj so moje roke tako bolj na varnem.
    In ideja kot obesek..... meni se zdi fenomenalna.

    OdgovoriIzbriši
  17. joj, pa kaj si ti nor, pa daj kak je lušno. Si kar mislim, da nisi mogla nehat delat. Krasne barvne kombinacije si izbrala. Zakon!

    OdgovoriIzbriši
  18. mmmm, sem kar lačna postala :)
    tile sladoledki izgledajo-super, super!!! fimo pa še nisem poiskusila :(

    OdgovoriIzbriši
  19. mmmm... deluje vrlooo ukusno :)
    super izgleda, sve pohvale :)

    OdgovoriIzbriši
  20. Ti pa kar hop čez pomlad v poletje, kaj? Cartkani na deseto potenco :)

    OdgovoriIzbriši
  21. Tale sladoled izgleda tako zelo resnično. Res natančna izdelava, samo še dišati bi moral, pa bi ga prec pojedla. Čokoladnega prosim.

    OdgovoriIzbriši
  22. Veš kaj, sem samo slikce videla in sem mislila, da je pravi sladoled. Mmmmm. saj palčka je lesena, ne? nnisi šla tudi tega iz fima delat? sicer pa nimam pojma o fimu, imela sem ga v rokah pred leti in nisem več prišla do njega.:) Ni moj medij. :)))

    OdgovoriIzbriši
  23. Njamsi izgledajo res kot tapravi. Krasno, kar vidim kako bi roke kar same šle na hladilnik, če bi bil gor pritrjen takšen magnetek :-)

    OdgovoriIzbriši
  24. Sedajle bi mi pa pasal en pravi osežujoči sladoled v družbi dobre knjige - pa naj se svet ustavi.

    Se mi pa zdi, da je tale tvoj sladoled zelo majhen. Imam prav?

    Bodi lepo, Tanja

    OdgovoriIzbriši
  25. neee, hvala, ne bi sladoleda... res ne :)
    cernit je meni zakon... s fimom pa mi res nekaj ni bilo prav... drobljiv, ja, ves smotan... sem pa mislila, da sem ga narobe hranila :)

    OdgovoriIzbriši
  26. Krasni sladoledki. Mogoče pa bi ta teden lahko tudi sama kaj napacala skupaj, ker je mladič na počitnicah.

    OdgovoriIzbriši
  27. Mmmm, se mi je zdajle zluštalo ene lučke - čokoladne.
    Spet so ti uspeli - tokrat taki zabavni izdelki.

    OdgovoriIzbriši
  28. (...še vedno imam odprta usta...)
    mmmmmmmmmmmm bi kar ugriznila

    OdgovoriIzbriši
  29. Super ideja. Sprva sem resno mislila, da so to prave lučke, ker tako dobro izgledajo:)

    OdgovoriIzbriši
  30. JOj, kar sline so se mi pocedile!!!! Waw, waw, waw!!! Tako so šikani in resnično...kar ugriznila bi v njih!!!

    OdgovoriIzbriši
  31. Pa saj ne morem verjet, luuuuuuučččke, noro lepe, čist kot taprave :).
    Tudi v moji škatli se skrivajo še zaloge Fima. Ne dolgo nazaj, sem hotela narediti ene uhančke , saj fim je doma, eno nedeljsko popoldne, pa bom imela uhančke. A glej ga zlomka, fimo je bil zanič, nikakor ga nisem mogla pregnesti, prosila sem moža naj ga zgnete, pa ni šlo, je ostal trd in neprožen. Samo za preč vržt :(.

    OdgovoriIzbriši
  32. Mhm, za pojest so luštne. Si me pa sedaj kar malo potolažila s to fimo informacijo. Zadnjič sem se ga po dolgem času lotila in se mi je tudi tako drobilo, da sem že skoraj prišla do odločitve da mi fimo pač ne leži in da se ga v bodoče ne bom več lotevala. No mogoče še ni za obupat.

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.