ponedeljek, 13. junij 2011

Long time no see




1. Fotoaparat je šel z J. nekam... in tam tudi ostal... Moja trotelica je bolj ali manj le za v torbico, za tiste ta hitre fotke drobnih trenutkov, za katere hočeš, da bi tako ali drugače ostali.

2. Poletno vreme in vonj po travi, cipresah, svobodi in uživanju me je vlekel ven... in tam tudi zadržal... od prvih žarkov pa vse do kresničk... Obdržal me je v mreži s knjigo v roki ali zgolj s sanjarjenjem med trepalnicami...

Vsake toliko je vest malce potrkala... najprej potiho, botem z bolj glasnim "nok, nok, zanemarjaš kotiček, ki ti je zelo pomemben (beri blog) in ljudi, ki ti preko njega enako veliko pomenijo (beri: vas)"... Malce sem zamižala, stisnila zobe, se popraskala po čelu... in hitela negovat tisti lenobni kotiček duše, ki ga zanemarjam čez leto...

3. Plevel je postal moj vsakodnevni terapevt. Ugotovila sem, da zna precej dobro poslušati in tako kot papir, prenese vse moje izlive. Vse se pomeniva in čudovito me zna pomiriti. Moja trata sicer nikoli ne bo angleška, je pa zato moja duša veliko bolj "negovana"...

4. Bila sem OK v. d. žene in pod streho spravila J.ovo 40 letnico. Kdo bi si mislil, da se lahko moški te številke tako otepa! Kljub prvotnim izlivom v stilu tega hudiča pa že ne bom praznoval... pa zakaj bi človek okroglo moral praznovati, kdo si je to izmislil... rad bi samo mir..., je zabava dobro uspela, prav tako igrica Lepo je biti 40, pa brez polovičke prosim.

Uspela sem mu celo speči torto... ta "miceno" seveda, prava je bila seveda mamina Saherica...
In eno Majdi ..., pa je zaradi pobeglega fotoaparata prehitro romala k njej...
In šarlotko za mamo, ki praznuje danes...
Dvojčkov pri nas namreč nikoli ne zmanjka:)

Imejte se radi!

Maja

30 komentarjev:

  1. Super si to napisala in treba je negovati tudi ta lenobni del duše. Paše, zelo zelo. Pa kaj če travica ne bo nikoli angleška, zato pa je notranje veselje toliko večje. Uživaj še naprej, nas pa le tu in tam razvajaj s takimi čudoviti miniaturami ob katerih se mi kar sline cedijo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Maja,

    ravno danes sem pomislila nate - kaj dogaja, da ni nič glasu od tebe. Očitno si mi brala misli.

    Ravnokar mi je padel cukr in tista tortica s 4 svečkami bi mi prav sedla. Le veliko ne bi imela od nje ;-)

    Bodi lepo, Tanja

    OdgovoriIzbriši
  3. Si pa mojstrica v izdelovanju tortic in negovanju duše :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja, negovati lenobni del duše - kako lepo si to opisala. Tudi to je včasih nujno potrebno in res paše. Tortice pa cukri na pravem mestu.

    OdgovoriIzbriši
  5. O pozdravljena Maja, sem že nekajkrat hotela napisati par vrstic na tvoj blog, da te že prav pogrešam, a sem nekako vedela, da delaš pač tisto, kar je v tem trenutku najbolj prav. In si to lepo potrdila v svojem zapisu.

    Zato me je danes prav lepo razveselil tvoj glas na blogu in objava, ki spet nudi občudovanje in občudovanje...mi sploh ni jasno kako lahko narediš tako pristne plasti jagod, pa banan, kolikokrat premečeš barve fima, da potem nastane taka, ki po peki nastane točno taka kot je sadež v resnici...
    No in ti baby piškoti, s sladkorjem posuti, kako in kaj nič jasno, ti res čaraš...
    Pa še perfektna glazura čez torto in originalna struktura biskvita torte, tudi nič jasno...
    Velike projekte imaš pod streho, tudi tisti s plevelom je še kako pomemben, le da se eni tega zavedajo, drugi ne. Lepo bodi in čimprej pokaži spet kaj neverjetnega. LP:)

    OdgovoriIzbriši
  6. Hola Maja!!
    Ya veo que te has aficionado a hacer miniaturas también :-) las haces muy muy bien!

    Un beso desde Barcelona!!!

    OdgovoriIzbriši
  7. preporedko, čisto preporedko vse odmislimo...

    sicer pa sem - spet, ja - dejala, ko sem pogledala slikco: pa neeee, ni TEGA šla delat... ja pa si. neverjetno in noro do kraja - v vseh pozitivnih smislih te besede :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Sploh ne vem kaj naj napišem. Da si mojstrica fima itak že veš. Vedno, ko gledam tvoje tortice mi ni nič jasno kako sploh to zmoreš. Skratka, prosim te, da nas še naprej razvajaš s svojimi sladkostmi pa čeprav samo na slikah.
    Fino je, da znaš in zmoreš razvajati tudi lenobni del duše, ker to rabimo in tako paše....:):)

    OdgovoriIzbriši
  9. Šarlotka je fenomenalna. Tortica z mini napisom "love" pa tudi.

    Tole je res lepo nadaljevanje tvojih miniatur, me prav zanima, kaj bo prišlo izpod tvojih prstov naslednjič.

    OdgovoriIzbriši
  10. aaaaa kako je to lepo; pa to je popoln original!
    Fimo Carica :-))

    OdgovoriIzbriši
  11. Joj Maja, a veš da sem te pogrešala, no tvoje izdelke tudi :) Res sem nestrpno pričakovala tvojo objavo, in tu je :) super! Sem prav vesela, da si se nam malo oglasila, čeprav tudi paše odklop od računalnika in kdaj vsaka po malo zanemarja svoj ljubi kotiček ;) Imamo pa potem več zagona za naprej. Tortici pa sta prav obe prečudoviti, bom imela spet kaj za občudovat :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Sem imela že malo črnih misli, a si me potolažila. Naj ti ne bo žal nobenega trenutka, ko si negovala svojo dušo. To še kako prav pride. Mogoče si nam ravno zaradi tega zopet postregla z drobnimi sladkostmi. Krasne so.

    OdgovoriIzbriši
  13. Ajme divni su ti tvoji mali slatkiši! Izgledaju tako vjerno, stvarno ti dođe da pojedeš taj komadić torte :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Nobenih zamer ni, če so te zeleni kotički vrta zadržali med seboj. Le težko čakamo tvoje zapise in prelestne izdelke.
    Pozdravčki iz slovenskih logov

    OdgovoriIzbriši
  15. Hoj, hoj, tudi malce odmora dobro dene...naš dvojček je imel tudi okroglo obletnico, ki je ta vikend za nami. Bilo je zelo prijetno, držte se:)

    OdgovoriIzbriši
  16. :) v filmu Plots with a view mali Willie reče, da je lahko vsaka plevel roža in da ni nikoli prepozno za kar koli ... kadar koli.

    OdgovoriIzbriši
  17. Lepo te je brati - se vidi, da si ponegovala svojo dušo.
    Izdelki pa prekrasno popolni!
    Škoda za fotoaparat. Jaz sem tako privezana nanj, da če bi šel 'v franže', bi bilo tako kot da sem izgubila del sebe.

    OdgovoriIzbriši
  18. Pa joj, kake lepe tortice spet. :)

    OdgovoriIzbriši
  19. Zemlja potegne vase vse tegobe in skrbi ;) In plevel je ravno pravšnji za to, da se znesemo nad njim ;)
    Super za vse tortice in čestitke za uspelo zabavo ;)

    OdgovoriIzbriši
  20. Vuav! Kakšna dobra šarlota. Pa torta za J.ja je tudi enkratna.

    Kar se tiče ustvarjanja, te pa dobro razumem. Tudi jaz sem v lenobni fazi. Najpomembneje pa je, da na dušo nisi pozabila

    OdgovoriIzbriši
  21. Navdušila si me s svojimi malimi stvaritvami...res te zasvojijo in vedno znova in znova presenečaš s svojimi izdelki...fenomenalna tortica in šarlota...mhmhm

    OdgovoriIzbriši
  22. Ja včasih je pač tako da se prioritete malce zamenjajo, pa s tem ni popolnoma nič narobe. Vsaka stvar je pač za nekaj dobra! Tortica je pa cute,.. kot vedno.

    OdgovoriIzbriši
  23. Prekrasno!!! Šarlota zgleda tako sočna z jagodami in rezinami banane, da bi kar ugriznila vanjo. Pa še piškotek na sredini ... aaaah. In tortica ... mega res, mislim mini :-) In še zaslužena pohvala od Noelie, ki tudi dela neverjetne miniature.

    OdgovoriIzbriši
  24. Da prvi put svraćam kod tebe verovatno bih pomislila da je ovo poslastičarski blog i da se tu prave neke prelepe poslastice...Gledam ove tvoje tortice i uzdišem : ))...

    OdgovoriIzbriši
  25. pofotkam in dam na blog. obljuuuubiiiiim. Ker je res tako lepa in slastno izgleda. Je bila že v enih ustih....

    OdgovoriIzbriši
  26. Vedno te je luštno brat :) in videt izdelke, čeprav skoraj ne verjamem, da so res tako zelo miceni.

    OdgovoriIzbriši
  27. Njami za slaščice:)

    Lepo te je brat.

    OdgovoriIzbriši
  28. JAz bi jih kar pobasla vse v usta te tvoje tortice. Pa kar ne morem verjeti, da niso prave!!!!!!! Ti še prekosiš z vsako novo slaščico!!!

    OdgovoriIzbriši
  29. Ker je razlog tvoje odsotnosti vse tisto, kar si napisala, sem si kar oddahnila. Če boš še večkrat "manjkala" z bloga zaradi takih opravil, ti čisto privoščim.
    Tele miniaturice so zopet fenomenalne in bi rekla, da so čisto prave slaščice, normalne velikosti, če ne bi bilo zraven ojrčka :)

    OdgovoriIzbriši
  30. Riquísima !!! Parece real, me encanta !!!

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.