četrtek, 20. oktober 2011

Inspired by Smurfs...


Najprej sem mislila, da bom te male hiške za fotografiranje postavila med hribčke mahu, pa so mi obveznosti delovnega tedna preprečile sprehod v gozd. Tako so v skladu z današnjim dnem, svojo kuliso našle med belimi hribčki... iz pecilnega praška seveda...

Tiste, ki me poznate že malo dlje, veste, da te želodove kapice že dolgo burijo mojo domišljijo. Tokratna ideja se je utrnila med gledanjem filma Smrkci. Ne morem reči, da me je film ravno navdušil, me je pa zato vas teh malih modrih bitij popolnoma navdihnila. Vem, da v mojih hišicah niti mali, za jabolko veliki Smrkci ne bi mogli najti svojega doma, ampak nihče ne ve, morda se kje, v kakšnem začaranem gozdu skrivajo kakšna še manjša, še drobcenejša, še bolj pravljična bitja... Kdo ve, morda nas obiščejo in takrat jim bom nudila zavetje:)


Pa da ne boste mislili, da so vse moje miniature le nekoristni lovilci prahu... Res je, da jih ustvarjam iz užitka in zaradi užitka,... zato da preizkušam svoje meje, ... ampak prav vsaki lahko najdem koristni namen. Stekleničke s piškotki in micene hišice se lahko v trenutku spremenijo...

... v knjižna kazala in tako postanejo drobno darilo...

Imejte se radi!

Maja

22 komentarjev:

 1. jej jej jej, kako so lušne in dodelane v nulo. Noro, noro. Tako zelo so mi všeč in krasno kazalo so.

  OdgovoriIzbriši
 2. Čisto počasi sem se premikala po strani navzdol, ker sem vedela, da se nekje skriva še slika s kovencem, ki bo razkrila pravo velikost hišk. Resnično so smrkastične!

  OdgovoriIzbriši
 3. ooooooooooooooookok so hude ... ooooooooooo .. tko kjut reči pa že dolgo nisem vidla ... super so .. glih za na ključe .. torbiso .. joj, kaj vem, za uhane... :))))

  OdgovoriIzbriši
 4. Le kako ti uspe??? Takšne miniaturce zahtevajo ogromno potrpežljivosti, dobre oči, neverjetne roke ... Zgleda, da imaš vsega tega v izobilju, da lahko narediš te male čudeže.

  OdgovoriIzbriši
 5. Prekrasne u preslatke kućice si napravila sve pohvale!

  Lijep pozdrav:)

  OdgovoriIzbriši
 6. Smrkastično!
  Zelo kjuti so tele mini hiške in kako dodelane. Noro.

  OdgovoriIzbriši
 7. Ajej, perfekcionistka Maja,
  veš te hišice so pa tako lepe, da se jih ne morem nagledat!
  Vsakič ko vidim pri tebi nekaj novega, me prime da bi začela mečkati fimo, ampak ..., bom kar raje gledala tvoje izdelke :-))
  Hiške so res smrkastične!

  OdgovoriIzbriši
 8. Mega hišice, pa čeprav so v resnici tako miniaturne!

  OdgovoriIzbriši
 9. I bočice i kučice su predivne, a ideja vrijedna svake hvale.

  OdgovoriIzbriši
 10. oooooooooooo poglej to lepo vasico. vsak smrkec bi si želel imeti tako lepo hiško.
  Maja krasne so. Veš kako smrkastično hude bi bile na uhančkih ijooooj

  OdgovoriIzbriši
 11. Kako so luškane hiške. Človek se prav zaljubi vanje.

  OdgovoriIzbriši
 12. Pravljične hiške,ti si moj navdih.Ko vidim tvoje miniaturce, si želim, da poskusim tudi jaz... prekrasno. Če nosim tortice v ušesih , bi tudi hiške.Tako da daleč od tega, da bi bile samo praholovilke :-)

  OdgovoriIzbriši
 13. joooojjj kok so prisrčne, prav resnično smrkastične :)

  OdgovoriIzbriši
 14. Pa saj ni res kaj si zopet sčarala. Super kjut. Prav luštne so. Za tole pa res potrebuješ velik koš potrpljenja in dobre oči.

  OdgovoriIzbriši
 15. Maja, these are the cutest I´ve seen. Extraordinary detailed - I just love them!!!

  OdgovoriIzbriši
 16. Čudovite mini hiške. Knjigo bi že zaradi kazala stalno jemala v roke, da bi si lahko hiško ogledala od blizu. In iskala tiste drobne male, sploh ni treba, da modre, škratke, ki bivajo v njej.

  OdgovoriIzbriši
 17. Sem se pa morala prav nasmehnit, saj smo danes dop gledali Smrkce...in sem še vsa smrkastična, meni je blo pa fajn, mal odklopa...ampak kar počneš ti, je pa tudi svojevrsten odklop, v pozitivno, seveda...komaj čakam, da stvari vidim še v živo...res smrkastično...

  OdgovoriIzbriši
 18. Tudi jaz sem čakala fotografije s kovancem in se kar ne mogla načudit tej majhnosti in vsem drobnim detajlom na njih. Fantastnične so!

  OdgovoriIzbriši
 19. Popolne majhne hiške,pravzaprav niso majhne ampak drobne...

  OdgovoriIzbriši
 20. Od kje ti potrpljenje za take miniaturce :) Čudovite so .

  OdgovoriIzbriši
 21. Kako sladke mičkene hišice. Prepričana sem, da v njih že prebivajo drobceni prijazni palčki - bralčki.
  Mojstrovina.

  OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.