nedelja, 5. februar 2012

Vrnitev na začetke



Ko tisti, ki ustvarjamo s poli, razmišljamo o svojih začetkih, jih večina pove, da so jih pritegnili Millefiori vzorci. Na nekem delu poti so pritegnili tudi mene, a najprej, povsem na začetku sem se "zaljubila" v "swirlčke". Ne spomnim se več, na kateri strani sem jih odkrila, spomnim se le, da me je neskončnost spiral in spiralnih vzorcev potegnila vase in začarala. Kot vedno sem se lotila stvari na nepravem koncu, kot vedno s črno belo kombinacijo (le kdaj me bo izučilo?). Prvi mi niso uspeli, moje razočaranje je bilo neznansko. A obupala nisem. Tako sem se nekaj časa vrtela in zibala v ritmu vijug in nastalo je kar nekaj kosov nakita, nato pa me je želja po novem gnala naprej in na swirlčke sem pozabila. Ne vem iz katerega zaprašenega kota so prišli v prejšnjem tednu. Vem le, da sem končane občudovala z enakim navdušenjem kot tiste prve. Prišli so spontano, iz ostankov, ki so se mi nabirali na mizi.
Zapestnica bo zame, kot ulita sede na mojo roko. Naj me spomni na začetke...

Imejte se radi!

Maja

23 komentarjev:

  1. Ja , tudi mene so v fimo potegnili Millefiori vzorci, kasneje pa sem začela odkrivati še druge čudovite izdeleke, tudi swirlčke :))

    Zapestnica je pa čudovita, takih lepih barv, res super kombinacija. Še bolj všeč so mi pa tisti obeski zgoraj (bodo uhani to?) ;))

    Lepo nedeljo ti želim.

    OdgovoriIzbriši
  2. Čudovito in žlahtno. Jah, si mojstrica fima, ni kaj in z veseljem pogledam tvoje izdelke.

    OdgovoriIzbriši
  3. Uh, še vedno imam spravljen moj prvi fimo komplet, rezine klobasice z roza vrtnico na beli podlagi :) so pa tudi mene kmalu začeli mikat swirliji. Tile tvoji so prav lepo dodelani, nič podobni začetnim poskusom :) Čeprav enostavna začetniška tehnika, je za tako usklajene vzorčke treba kar nekaj vaje.

    OdgovoriIzbriši
  4. tako jednostavno a vrlo elegantno i lepo :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Prekrasni swirlčki! Za takle vzorček je že treba malo vaje:-)
    Moram pa priznat, da sem se jih tudi sama lotila pred leti, pa niso bili ravno zanaritdolpast lepi in sem jih dala na stranski tir. Hm, morda pa je čas, da se jih znova lotim:-)

    OdgovoriIzbriši
  6. Zelo so elegantni.
    Swirlčkov še nisem nikoli delala, imam kar neko strahospoštovanje pred njimi.

    OdgovoriIzbriši
  7. Čudovito. Čudovito! In všeč mi je, da si tole obdržala zase in si podarila nekaj res lepega. Lepo bodi!

    OdgovoriIzbriši
  8. meni pa se zdi,da ti leži vsaka tehnika. mene še poli ni zasvojil oz. imam še strahospoštovanje do njega. tale zapestnica je naravnost čudovita!!nekaj kar bi celo nosila;)

    OdgovoriIzbriši
  9. Tudi meni najljubši. V bistvu prav vse ostanke porabim tako, da naredim male bonbončke. In pogosto so lepši kot tisto, kar sem si zamislila v štartu.

    OdgovoriIzbriši
  10. Oh, kako so lepi!
    Mene vedno znova premamijo - planirani ali čisto naključni - in so eden izmed razlogov, da v mojem slovarju skorajda ni fraze "fimo ostanki" :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Na prvi pogled izgledajo kot pravi bonbončki. Ko pa jih bolj podrobno pogledaš pa kot kamni s kakšne eksotične plaže. Super!

    OdgovoriIzbriši
  12. Maja, to je prava umetnina. Nekaj posebnega je v tej zapestnici, kar gledam jo in gledam...

    OdgovoriIzbriši
  13. Ovaj nakit je stvarnoo fantastičan, divno i jako elegantno izgleda!

    Pozdrav:)

    OdgovoriIzbriši
  14. Ma ti si dasa, kako lepo in že kar kliče po pomladi, po toplejšem vremenu, poletju...zelo lepo...nadaljuj s temi swirlčki al kaj so že:)

    OdgovoriIzbriši
  15. Prekrasno, elegantno in tale belina spominja na sneg...vmes pa vijuge...noro všečno!

    OdgovoriIzbriši
  16. Svirli so mi mega všeč!!!Super je izpalo tole , kot zapestnica!

    OdgovoriIzbriši
  17. Zelo lično! Tudi jaz padam na spirale - v vseh možnih oblikah! Ampak za kaj takega pa nisem ravno najboljša prijateljica s fimom :(. Ah, že dolgo nisem delala nakita... - si mi dala mislit!

    OdgovoriIzbriši
  18. Oh, za tako enakomerni vzorček je verjetno potrebno precej kilometrine :) Nadvse lepo in fajn, ker si se razvajala ter zapestnico namenila sebi.

    OdgovoriIzbriši
  19. Krasni in enakomerni.
    Tudi mene so pritegnili swirlčki. Prav zanimivi so, ker nikoli ne veš kako se bodo barve zmešale in oblikovale v vzorec.
    To zapestnico bi pa tudi sama obdržala zase, krasna je.

    OdgovoriIzbriši
  20. Zelo, zelo lepo, izdelano čudovito, ideja prav tako... Pa fotografiraš tudi tako izvirno, krasne podlage izbiraš, LP:)

    OdgovoriIzbriši
  21. Res prelepi izdelki nastajajo izpod tvojih rok. In čisto prav je, da bodo krasili tvojo roko.

    OdgovoriIzbriši
  22. Back to basics torej ... prekrasno!!!

    OdgovoriIzbriši
  23. Čudovita zapestnica, swirli so enkratni. Ne samo enkratni, popolni!

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.