ponedeljek, 27. oktober 2008

Nellie



Na strani Secret Crafter Saturday challenge sem našla skico, ki je dala zagon novi Nelli. 
Recept:
štampiljka je Nellie (Funky kits), pobarvana s pro markerji,
papir Cherry Arte - Kitty Lou,
okraske pa sem naredila s skrčljivo plastiko. Rožice sem izrezala s "štanco", segrela sem jih z vročo pištolo, nato pa na zadnjo stran nalepila roza papir in jih še izrezala.

Tudi ta Nellie je pobarvana s pro markerji, papir je zastonjkarski iz digiscrapdepota, napis je iz kompleta Christmas rounds, downloada, ki sem ga kupila na Funky fairy, ki bytheway ponujajo super Candy za kar 3!!! srečneže.
Tudi pri tej voščilnici sem okraske naredila s skrčljivo plastiko. Kupila sem jo že pred leti, ampak ker po svoji stari navadi nisem dobro prebrala navodil, sem sredi dela obupala, saj se je vse vihalo! NORMALNO! Tako mora biti. Plastika se med segrevanjem namreč viha vse do končnega rezultata. Končni rezultat je 45% velikost - izdelek se namreč skrči za več kot polovico. Pa sem jo zadnjič med pospravljanjem ponovno odkrila. Ponuja neskončno možnosti: na tej voščilnici sem uporabila dve. Male rožice sem naredila s štanco, tako kot sem opisala zgoraj, večji dve pa sem naštempljala s Staz on črnilom in pobarvala s pro markerji. Ker pro markerji vseeno topijo tudi nekaj tako permanentnega kot je Staz on, sem se odločila, da rožici pobarvam z zadnje strani. Barva po krčenju postane temnejše, linije pa bolj jasne. Rožici sem nato izrezala in segrela s toplotno pištolo. Pri segrevanju je potrebno izdelek držati ob podlago s skalpelom, pinceto ali čim podobnim, da nam ne uide. Ker se podlaga pri segrevanju močno segreje, je dobro, da si v ta namen z alu folijo ovijemo kos kartona. Tako ne bomo uničili naše delovne površine, alu folija da še dodatno akumulira toploto z vseh strani in pripomore k lepšemu krčenju plastike.

Maja

5 komentarjev:

  1. beautiful card - love the colour combo

    thanks for joining us this week on SCSC

    hugs jane x

    OdgovoriIzbriši
  2. Maja, čestitki sta zelo lepi. Dobra izbira barv, krasna postavitev ...

    Lp, Helena!

    OdgovoriIzbriši
  3. vaaaaav čudovita nelly!!!!!!
    Čudovite barve, postavitev!!!

    ČUDOVITO!!

    OdgovoriIzbriši
  4. What a lovely card Maja.

    Michele
    x

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.