nedelja, 12. oktober 2008

Shranjevanje Ez mount štempiljk, Distress Ink in še kaj



Danes sem kar nekaj časa porabila, da sem uredila shranjevanje vseh štempiljk, ki so nalepljene na EZ mount peno. Zdi se mi, da sem prišla na kar dobro idejo, ki ne vzame ne veliko denarja ne veliko prostora. V Office 1 superstoru sem kupila prozorne platnice za spiralno ali toplotno vezavo. 1 paket, v katerem je 10 platnic, stane 1, 36 eura. Na A4 bel karton sem odtisnila podobe štempiljk. Vse te štempiljke sem nato nalepila na eno platnico in oboje shranila v U mapici s perforacijo, vse skupaj pa sem nato dala v fascikel. Enostavno in poceni! CD ovitki mi zavzamejo preveč prostora, ta sistem pa je zelo pregleden, pa še po temah se ga da urediti.
Kar se tiče Distress Inka pa so to v bistvu blazinice za štempljanje od firme Ranger, izumil pa jih je Tim Holz. Tip je na tem področju velika faca. Video posnetke z njegovimi inštrukcijami si lahko ogledaš na www.rangerink.com. Obstajajo v različnih barvah, jaz imam trenutno tri: old photo, tea dye in frayed burlap. Kupila sem si tudi Alcohol ink aplicator, posebno leseno držalo, ki ima na koncu ježke, na katere se primejo flikice iz filca. Zadeva stane okoli 2 funta in se jo za to tehniko splača imeti. Bistvo vsega pa je postaranje izdelka, ki ga dosežeš z nanašanjem te barve na papir. Jaz sem to videla na zgoraj omenjenem videu in zdaj sama probavam. Obstajajo pa tudi reinkerji za te blazinice in že na mnogih tujih blogih sem opazila, da ženske podobice barvajo kar direktno z njimi. Učinek je super, samo zame trenutno še cenovno malo predrag.

Kar pa se tiče barvanja s suhimi barvicami pa je takole: Winsor Newtonov "nesmrdeči" terpentin dobiš za cca 3 eure v trgovinah s hoby programom. Način barvanja cem našla na strani www.magnoliacreations.blogspot.com pod Coloring with Prisma colors. Inge lepo prikaže, da podobo obrišeš z barvico, nato pa z aplikatorjem (jaz papirnatih nimam, zato uporabljam navadne palčke za ušesa), namočenim v terpentin s krožnimi gibii od zunanjosti proti sredini razvlečeš barvo. Tako dobiš učinek večplasnosti. Meni je tehnika zelo všeč, pa še preveč komplicirana ni. Problem so edino barvice, saj ne gre z vsemi. Od teh, ki se dobijo pri nas so dobre Faber Castellove, Derwentove, pa tudi z navadnimi Jolly se da tudi kaj narediti!

Today I started to organize my EZ mounted stamps. I found a cheap and space saving idea. In Office 1 superstore I bought colorless covers for binding. For 10 pcs I paid only 1, 36 euro. I stamped my images on white paper, mounted my stamps on cover and stored everything in a U vinyl pocket. A put all the pockets in a folder. Easy and chip! I have organized my stamps by manufacturers and themes. Now I can easily find the stamp I'm looking for. The folder doesn't take as much space as do the CD covers.

Maja

8 komentarjev:

  1. Hvala, natanko to sem potrebovala. Tudi moja denarnica bo večine napotkov zelo vesela ;)
    Bye, Kitty

    OdgovoriIzbriši
  2. Joj, koliko stampiljk imas :O Ampak zdaj bodo vse lepo pospravljene :))
    Če še potrebuješ te papirne aplikatorje - pred časom sem jih videla v ustvarjalni trgovinici nasproti Zlate ladjice (LJ).
    LP, tulpika

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala Tulpika! Že šibam po aplikatorje!

    OdgovoriIzbriši
  4. Oooo Maya ima podobne zamisli :)

    Pred kratkim sem sodelovala v swapeku mapic na Otočku in mapica, ki sem jo dobila, že ponosno drži prve moje štampiljke :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Opalaa :)

    tole sem jest pred časom napisala eni blogarci pod bombonček za komentar :)

    tko da očitno nas ima več take ideje :D


    SUPER!!!

    OdgovoriIzbriši
  6. Maja,

    papirnate palikatorje imajo v Artu v Lj v treh debeliha. Če s boš slučajno odločila, da bi poskusila tudi s tem. Cena najtanjšega je 0,84€. Sicer sem pa noro naudušena nad tvojimi linki na zastonkarske strani. Pridno sem jih že pogledala in tudi že natisnila. Ko jih bom uporabila jih bom tudi predstavila na sovjem blogu. Veselim se tvojih novih zapisov na blogu.

    LP, Tanja (Ustvarjalna)
    P.S. Sem videla, da je tudi Tulipka našla papirnate aplikatorje.

    OdgovoriIzbriši
  7. No, da poročam, za začetek sem si omislila terpentin in sem si rekla, če lahko Maja z vatiranimi paličicami, lahko jaz za začetek tudi. Rezultat Willow in ATC (ja, kritike sprejemam, hvala :)
    Bye, Kitty

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.