nedelja, 29. marec 2009

Afrika malo drugače


Če ne delam zeleno, delam rjavo. Ne morem ven iz svoje barvne skale. Mi pa ta vikend nekako ne gre. Morda je krivo vreme. Karkoli naredim je daleč od pričakovanega. Tudi zgornji obesek, čeprav je to prvi poskus vključevanja mreže v poli maso. V kanalčku se skrivajo steklene perle, ki se po njem tudi kotalijo. 
Majda, Darja in Kristina: končno sem dobila mrežico, kot ste najbrž opazile. Je sicer srebrna, hotela sem temno sivo ali črno, ampak to je za naše trgovce že preveč. Saj najbrž poznate hojo po Bau-karkoli-že trovinah, ko iščete nekaj, kar bo služilo daleč od svojega prvotnega namena? Itak te vsi gledajo, kot da so te na kratek sprehod spustili iz norišnice, potem pa ti rečejo ali: "jaz pa nisem iz tega oddelka, morte vprašat kolega" (čeprav te je lih ta kolega poslal k njemu) ali "joj, nimamo!" Tako je bilo tudi tokrat: gre ženska v Bau-karkoli-že trgovino in hoče drobno mrežico. Sama prehodi vse neskončne aleje, je ne najde. Končno najde enga "kolega", ki jo pošlje na gradbeni oddelek. Tam mreže na kupe, ampak ne tako drobne in gotovo ne samo 30 cm2. Jo tam "kolega" pošlje na vrtni oddelek. Tam od mrež za kure do mrež za zajce, pa za komarje... Ampak ne tako drobne in gotovo ne samo 30cm2. Končno najde enga "kolega", ki jo pošlje na - GRADBENI oddelek. Vmes pa vprašanja:"Zakaj boste pa vi to rabil?" Kaj te pa briga, kolega!!
Tako se ženska odpravi v drugo Bau-karkoli-že trgovino! Zgodba se seveda identično ponovi. Poskusi srečo pri domačemu ponudniku. Ista zgodba!
Končno ženska poskusi srečo tam, kamor kot kaže spada-na gospodinjskem oddelku. In tam najde ravno odcejevalo za cvrte zadeve v velikosti cca 30 cm2 po ceni 2 evra za kos in se vsa vesela odpravi domov! 
Nauk zgodbe: najprej poglej na gospodinjski oddelek saj je tam vse, kar rabiš za preživetje!

Ne utopite se!

Maja

12 komentarjev:

  1. Si bom zapomnila :) Obesek mi je všeč. Zelo!

    OdgovoriIzbriši
  2. Obesek mi je zelo všeč.Tole z nakupovanjem mrežice mi je pa malo znano. Hvala za nasvet- po vse na gospodinjski oddelek, prav imaš. Če ni tam, ni nikjer-že doživeto.

    OdgovoriIzbriši
  3. Česa vse se ti ne lotiš, mrežice s perlicami skupaj s polijem sestavljat :) ampak končni učinek je pa super.
    Izkušnje po trgovinah pa imamo vse podobne :) Zato raje sploh ne razlagam več zakaj potrebujem..

    OdgovoriIzbriši
  4. Uuau kako dobro...super, kakšne ideje!

    OdgovoriIzbriši
  5. Izgleda, kot da je prišla iz enega stroja. Ne morem verjet kako profesionalno znaš narediti....Neverjetna si

    OdgovoriIzbriši
  6. Joj koliko novih umetnin. Z veseljem sem si ogledala vse tvoje objave, ki sem jih v tem mesecu zamudila. Si prava mojstrica na vseh področjih - tudi pri iskanju mrežice. Pomembno je ne obupati - pa trgovci gor ali dol. Lp!

    OdgovoriIzbriši
  7. Lep obesek in znana zgodba. No, jaz imam moža. Če nič drugega je za take nakupe dober. Njega malo manj čudno gledajo :)))

    OdgovoriIzbriši
  8. Tele tvoje barve meni zelo pašejo in so mi zelo všeč, obesek je pa zopet ena izmed tvojih umetnij.

    OdgovoriIzbriši
  9. Všeč mi je površina obeska, sem bila pa sloraj prepričana da si mrežico delala iz "srebrne gline" :)...nakupovanje-znano :)

    OdgovoriIzbriši
  10. odličen je. sploh barvna kombinacija in mrežica sta mi padli v oči!!

    drugače sem se pa kar nasmejala ob tvojem pisanju ;) tako pri meni izgleda, ko greva s fantom v bau... on po zadeve, ki služijo prvotnemu namenu, jaz jih uporabim sekundarno :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Spet en lep kos nakita in uporaben nauk!

    OdgovoriIzbriši
  12. Najprej me je osupnila barvna kombinacija, potem sem sicer mislila, da je mini mozaik in sem šla gledat pod povečavo, da sem res videla mrežico :)
    Odlična kombinacija :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.