četrtek, 6. avgust 2009

Hakuna matata



Sedaj, ko je doma Tej, so se stvari postavile na svoje mesto. Ideje kar dežujejo, časa primanjkuje, skratka vse je tako kot mora biti:) Hakuna matata.
Prejšnji teden sem se odločila, da korenito spremenim organizacijo svojega studia. J. mi je sestavil novo omaro, ki je zapolnila še edini prosti kotiček. V Ikei sem kupila nove posode, posodice, škatle. Pod vtisom lepo organiziranih ateljejev žensk v reviji Where women create, sem se lotila pospravljanja. V studio sem želela vnesti malo več duše, reda in organiziranosti.

Ta teden me je ideja minila. Nikoli se ne bom poboljšala. Moja miza je spet en velik mess.

Maja
(from the mess of my heart)

25 komentarjev:

  1. Hehe, kako zelooo znana situacija :) Ko si vsakič sproti obljubim, da zdaj bom pa res pospravila vse do sterilnosti, pa me ob pospravljanju vedno zagrabi nuja, da iz materiala, ki naj bi ga pospravila, kaj ustvarim :)))) Če drugega ne, vsaj ponoven mess.
    Komplet je pa super. Pri tebi so mi še zapestnice všeč, čeprav jih ne nosim :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Pri ustvarjanju je pač ustvarjalni nered. Pospravljeno je lahko edino takrat, ko ne delaš nič. No, jaz lahko o kakšen studiu samo sanjam. Vse imam po škatlah v kuhinjskem kotu in se ne upam niti po škatlah posortirat in pospravljat, ker tako kot je, točno vem, kje je kaj.

    Sicer pa si naredila čudovit komplet. A to barvaš s kakšnimi inki, al kako? Super izgleda!

    OdgovoriIzbriši
  3. Zelo me veseli, da si bolje! Z leti treninga pa pride tudi to, da si čas, ko so otroci odsotni, res vzameš za stvari za svojo dušo...

    Izdelki so fantastični, opis poskusa spravit svoj ustvarjalni kotiček v približen približek tistih slik v revijah pa zelo znan.

    Pozdravček,

    OdgovoriIzbriši
  4. U, ta kompletek pa je pisan na mojo kožo ;)
    Glede pospravljanja mi je znana situacija in ko si omislim kaj novega, da bi bilo bolj pospravljeno, je še tisto ponavadi zvrhano polno in paše k mojem neredu. Sicer pa, če si pospravim, nič več ne najdem ;)

    Nič se ne trudi s pospravljanjem, raje še kaj ustvari, ko pridejo take čudovite stvari izpod tvojih rok ;)

    moi

    OdgovoriIzbriši
  5. kakvi radovi!!!! super!
    opet ja sa pitanjima... :)
    da li ove sare (reljefast izgled) dobijas pomocu nekih sablona ili ih radis slobodnom rukom?

    hvala!

    OdgovoriIzbriši
  6. Prekrasen komplet - sploh zapestnica je čisto nora. Glede pospravljanja pa tako : če prav zelo pospraviš, potem nič ne najdeš.

    OdgovoriIzbriši
  7. Super komplet!!!Tole je tako dobro!!!Kar se pa pospravljanja tiče in unih slik v revijah, moje mnenje to je tako narejeno za slikanje. Saj če kaj ustvarjaš pač ne moreš še pospravljat, ane. Pa tudi vsak po svoje razume red, ane.Jaz mam pač svojega, kot vsaka prava ustvarjalka od vas, če koga moti, naj pa stran pogleda- prijemat pa nič, ker potem ne vem več kje je kaj!!!

    OdgovoriIzbriši
  8. Ti samo pridno ustvarjaj, pospravljala boš pa kdaj drugič. Posodice in škatlice bodo že našle svoje mesto, vse se bo uredilo samo po sebi... kar tako naprej...izkoristi svoj navdih....čudoviti izdelki... pridna... Lp!

    OdgovoriIzbriši
  9. Ne morem verjeti. Tudi jaz v teh dneh reorganiziram mojo delovno sobo in vedno si ga nekako drugače in sem prepričana, da bom tudi jaz tokrat pridna, organizirana in pospravljena ustvarjalka. Tako lepo je videti, ko je vse pospravljeno....Ampak potem me vedno ulovi moja kaotična duša in .....spet reorganizacija!!!! NO....Hakuna Matata!!!
    No, ampak tvoja boemska organizacija vsakič obrodi nekaj fantastičnega. Tale mi je všeč in didši po zemlji.

    OdgovoriIzbriši
  10. Hvala Maja za pohvalo!
    Sem je bila fuul vesela!
    Paše, ker včasih nimaš občutka, a je stvar sploh za objavo ali ne:)
    Ampak ko dobiš material in poskušaš nekaj spackati skupaj, kar gre... pravijo kdor ne proba, ne ve:) Se veselo učim, brskam, iščem ideje...Od vas najboljših:)
    Tvoji izdelki so pa... NORO dobri! Zelo so mi všeč ogrlice in pa želvici!
    Hakuna Matata!!:)

    OdgovoriIzbriši
  11. ja, mislim, da take situacije poznamo prav vsi :)) ampak jaz temu rečem ustvarjalni nered. veliko raje vidim mizo, polno papirja, razrezanih trakcov itd. kot pa da je pospravljena v nulo. ker pospravljena je samo med izpiti in delom na faksu, ker le takrat jo pustim pri miru. drugače pa ni šans :) naj bo mess.

    krasen nakit. zelo zemeljski.

    OdgovoriIzbriši
  12. This set is soo cute!! Is it the same technique used for the bead elephant of Polymer play days??

    Noelia.

    OdgovoriIzbriši
  13. Hvala vsem za spodbudne besede in razumevanje ustvarjalnega nereda. Me veseli, da nisem edina, ki se znajde v neredu in v njem vidi celo organiziranost!

    Renata: oba izdelka sem pobarvala z oljno barvo, ki sem jo nato obrisala dol.

    Noelia!
    Yes, it's the same technique as I used with elephants. I have colored baked pieces with oil color and than whipped it of.

    OdgovoriIzbriši
  14. Hvala za pojasnilo, Maja.

    Res fantastičen efekt. No, pa tud znat je treba, ni hec samo v barvi :-)

    OdgovoriIzbriši
  15. Moja mati, ki se vedno jezi, da kako nimam nič pospravljeno, je vedno rekla, da je takoj spoznala nesposobnega direktorja - po popolnoma pospravljeni mizi. Po moje se bom vse življenje tolažila s tem :)

    OdgovoriIzbriši
  16. Ola! Sem takoj po prihodu domov morala pokukat na znane bloge - moram priznat, da si "Afro-carica". In res ne vem, kaj se toliko ubadaš z redom v svojem kotičku, ko pa prihajajo take mojstrovine ven (kljub kreativnemu kaosu). Ostani to kar si, stara moja, taka si najboljša! Komaj čakam, da se vidimo!
    Pozdravček vsem!

    OdgovoriIzbriši
  17. Hello.
    Wonderful job! Congratulations. They are lovely!
    Maria

    OdgovoriIzbriši
  18. Čudovit kompletek. Zapestnica mi je za dol past.

    Ja, tudi jaz poznam to, ko vs elepo pospraviš in popredalčkaš in potem nekaj dni to lepo vzrduješ in se ti zdi fajn, potem pa se resno lotiš nečesa in je spet vse po starem. :)

    OdgovoriIzbriši
  19. Superca! Tako kot vsi ostali tvoji izdelki. Kakšna natančnost!
    Ustvarjalni nered pa... meni osebno paše, se vsaj vidi, da človek nekaj počne, a ne? Da ni samo razstavni kotiček ustvarjalnih materialov :)).

    lp!

    OdgovoriIzbriši
  20. Uuu, spet dva huda kosa nakita!
    Kar pa se pospravljanja tiče, se strinjam z vsemi, da je ustavrjalni (ne)red tisti pravi. :))Pri prazni mizi pač ne moreš delat:)) Slike v revijah pa so itak za zavajanje normalih ljudi, ki jim ponavadi še prinajkuje časa :)

    OdgovoriIzbriši
  21. Maja,
    You do make lovely beads and wonderful pieces.
    Congratulations.
    Bye,
    Lúcia

    OdgovoriIzbriši
  22. absolument sublime tu fais des choses magnifiques bravo maja!!!!

    OdgovoriIzbriši
  23. Tehnika, ki obrodi čudovit nakit! Fantastično!

    OdgovoriIzbriši
  24. waouuuuuw!!!!!! I love them! Great work!!

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.