torek, 25. avgust 2009

"Vojna idej, kam naj grem naprej..."

"Vojna idej, kam naj grem naprej? V malo skrito vas, v bolj umirjen čas..." Saj poznate to od Siddharte? Se mi zdi, da že sto let nisem nič objavila, sto let brskala po netu... Res me ima, da bi pobegnila v kakšno malo, skrito vas na kakšnem otočku v Baltiku. V svetilnik mogoče... Daleč stran od vseh motečih dejavnikov. Da v življenje spravim množico idej, projektov. Včasih gre res za vojno idej. Rad bi naredil vse, časa pa je le za nekaj malega, preprostega. 
Prejšnji teden sem si živčno napetost in ponovno popolno iztirjenost blažila z nizanjem teh drobnih perlic. Nanizala sem jih dobrih osem metrov, zato veste, da sem bila res daleč stran. Zgornja ogrlica ni ravno to, kar sem hotela, imam pa nanizanih perlic še na zalogo, a čakajo bolj umirjen čas... Majda in Kritina sta predlagali, da glede na to, da je živčnost skoraj moje drugo ime, naj perlice nizam za prodajo tistim, ki se jim tega ne da početi:)) No, ja, tudi jaz raje počnem kaj drugega, ampak hvala, da sta me ponovno dvignili. S svojimi idejami, humorjem in načrti za prihodnost! Hvala, ker sta!!

Ostalim pa se iz srca oproščam, ker sem v zadnjem času bolj slab "komentator" ampak še miška se mi je popolnoma spraznila, tako sem jo zanemarjala!!

V upanju na malo skrito vas in bolj umirjen čas vsem lep pozdrav!

Maja

13 komentarjev:

  1. Tale je pa čisto tvoja. Afriška in božanska. Super, da si zopet z nami in da si lahko spet malo napasem učke, nad tvojimi umetnijami. Drugače pa, ko boš šla v malo skrito vas povej, ker mislim da bi šel še kdo s tabo. Jaz definitivno. ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Maja, za soncem... Tam je mala skrita vas in tam nizaš perlice. Nobene nervoze in stvari, ki te le izpraznijo, tako za prazen nič...Ti to obrneš v ustvarjalnost in pod tvojimi rokami nastaja lepo, prelepo, še lepše... Ko bi jaz to znala...Pošiljam ti energijo, pozitivne misli in objem.Saj veš... Vse nas samo krepi!

    OdgovoriIzbriši
  3. Včasih pridejo trenutki, ko se moramo zopet spoznati, zavihati rokave in ponovno delati.....Medtem pa ustvarjamo.... Roke delajo same in ustvarjajo magične stvari...kot je tvoja!!!

    OdgovoriIzbriši
  4. Mislim, da ti je nizanje perlic, dalo veliko energije, pa tudi goro idej. Počasi čas pride in bo še, Izdelki bodo kar sami nastajali. Kot tale , prav lepa zate tipična ogrlica,v afriškem stilu, barva je tako lepo rjava. Ne vem , če bi dolgo zdržala nekje v samotni vasici, mislim, da bi ti fima zmanjkalo:):):)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja, mala skrita vas ... poznam te občutke in trenutke, ko ti glavo prešinejo take in podobne misli. Nizanje perlic, gnetenje, oblikovanje ... vse to zagotovo pomaga. Zame je ustvarjanje kot delovna terapija, 100x boljše od vsakega zdravnika in zdravila. Le da za kaj več, za uresničitev vseh idej, žal zmanjka časa.

    Naredila si prekrasno ogrlico. Za tole tehniko bi morala imeti delavnico, ker je tako super! Jaz se takoj vpišem.

    OdgovoriIzbriši
  6. V celoti se podpišem po Renatin komentar, točno tako sem hotela napisati... gneteš, nizaš, barvaš, ne misliš na nič ali pa te misli zanesejo v samotno vas, kjer sta mir , tišina, ptičje petje, narava. Ogrlica je super in ja tudi jaz se javim za delavnico :-)

    OdgovoriIzbriši
  7. Zdravo. Imaš čudovit blog in še lepše izdelke. Zanima me, če izdelujš tud po naročilu?

    Mika me predvsem verižica s sloni.

    Lepo pozdravljena.

    OdgovoriIzbriši
  8. Upam, da tole ne bo strel mimo, ampak naslov me je spomnil ...

    OdgovoriIzbriši
  9. Lepo je, ker veš, da imaš nekaj kar te vedno sprošča in ti da nove energije in novega zaleta, nekaj kar vzpodbuja mala sive celice da ne razmišljajo le na službo.

    Ogrlica je čudovita!

    OdgovoriIzbriši
  10. I love your style Maja!
    Are you coming to the EuroClay Carnival France?? I will be there :-)
    Hugs!!

    OdgovoriIzbriši
  11. No, Maja, če tole ni čisto tisto, kar si si želela, ima rešitev, Daj jo meni(hehehehe). Brez heca, res je noooroooo dobro izpadla. Si nisem predstavljala, da bo taka, ko si govorila o tem. Pozdravček,M

    OdgovoriIzbriši
  12. magnifique presque "royal",
    bravo !!!

    OdgovoriIzbriši
  13. I discover your blog, waow!!!very beautiful things!!! splendid! cheer! I added you to my bonds on my blog!!! still cheer!! ; friendships.( sorry for the automatic translate! )

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.