četrtek, 17. december 2009

Povztek



Za vse tiste, ki ste mislili, da smo izginili s površja Zemlje...ne, še smo tu. Malo obilnejši, malo bolj umirjeni, pa še kaj bi se našlo. Hvala vsem, ki ste ostali z mano ves čas in se kljub neobjavljanju vračali na mojo stran. Priznam, da sem se vsakič s slabo vestjio usedla za računalnik, ampak preprosto ni bilo snovi... Vmes sem bila še ob računalnik, saj ga je J. prav na hitrico prodal. Kar malo sem žalovala za mojim lepim belim Macom, ampak J. se mi je oddolžil za "racionalizacijo" in tako sem ponosna lastnica popolnoma novega srebrnega IMaca! Ja, Božiček je pač prišel malo prej:))

Pa še malo povzetka...ne ravno zadnjega meseca, pač pa kar nekaj let.
Življenje se vedno vrti v krogih. Jaz sem v zadnjem času sklenila enega od njih...takšnega s precejšnjim premerom. Kot veste sem s 1. decembrom dala odpoved v službi in tako prenehala biti ravnateljica. Sklenil se je krog dolg šest let in tri mesece. Ravnateljevala sem namreč odkar sem se vrnila s prve porodniške. Delovno mesto sem prevzela natančno tri dni po vrniti, takrat predvsem zaradi preokupacije lastnih misli, saj so se mi v življenju dogajale hude stvari in nekako sem morala skreniti z negativnih misli. Bila sem med najmlajšimi ravnatelji, pogosto sem se počutila kot hči mnogih kolegov. In premnogokrat so me tako tudi obravnavali. Pokroviteljsko, s takšnim rahlim nasmeško...saj poznate. Toliko bolj sem se morala truditi in dokazovati, tolko več kamnov je bilo na moji poti. Ko se je kamenje počasi spreminjalo v skale in skale nato v gore, sem se odločila, da se ne grem več. Res, ne grem se več!
In tako sem sedaj tu! Doma! Če povem po pravici, se mi vsak dan v glavi nariše vprašanje, če mi je žal. Ne, ni! Niti malo! Kaj bom delala, ko pridem s porodniške, še ne vem, ampak kot Scarlett O'Hara bom na to mislila...ne jutri, pač pa leta 2011:) Do sedaj se mi je v življenju še vedno izkazalo, da tudi če se je zdelo, da sem naredila korak nazaj, je bil to le zalet za naprej. Najprej moram oddelati trenutno najpomembnejšo vlogo in v skladu s svojim značajem, jo želim oddelati perfektno. Ostalo ni pomembno!

Pa, da ne boste mislili, da prav nič ne ustvarjam!! Tu je prvi paket voščilnic. Čopič se je kar nekoliko okorno vrtel v mojih rokah po tolikem času, tudi kombinacije niso ravno letele skupaj, pa vseeno...jutri pridejo na vrsto nove. Je J. komentiral, da bomo najbrž letos končno pomagali Unicefu...pa vseeno ne bomo.



Tudi jelko že imamo! Letos so kot kaže prodali vse ogromne že 1. decembra. Tako imamo malo manjšo kot ostala leta, ampak lahko vsaj hodimo mimo!!

Maja

24 komentarjev:

  1. Jojprejoj Maja kako zelo sem vesela da si se javila. Močno sem mislila nate in tebi se je moralo močno kolcati;). Zdaj delam tudi plaščke za nosečnice. *

    OdgovoriIzbriši
  2. Maja, pozdravljena! Veliko dobrih želja zate in za tvojo družinico. Škratkaste čestitke so krasne, če ti pa za takšne zmanjka časa, bodo pa za sorodnike tako najlepše take z vašo fotko :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Hej! Vidim, da gre vse po planu! Joj kje je še leto 2011! :) Sicer pa korak nazaj ne pomeni, da greš res nazaj - geš samo po nov zalet :) Uživajte, uživajte! A malo smreko mate? Hm :)))

    OdgovoriIzbriši
  4. Vesela sem, da lahko zopet pokukam k tebi. Sem že kar malo pogrešala tvoje objave. Veliko lepega ti želim in uživaj v družinskem vzdušju. Škratki so pa zakon.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja, pogrešala sem tvoje besede, tvoje izdelke, vse tisto kar preko bloga daješ, razdajaš in s čimer bogatiš nas vse. Lepo da deliš z nami tvojo zgodbo in tudi jaz ti želim veliko veselja in vsega dobrega v bodoče. uživaj, nas pa razvajaj s svojimi izdelki. Prav zabavno mi je bilo pogledati tvoje čestitke in zelo lušne so, z veliko mero okusa, kot sem od tebe navajena. Jutri torej spet praviš. Že čakam :-)

    OdgovoriIzbriši
  6. Novinka :-)) pravi, da si naredila zelo lepe čestitke in ja, smrečica bo pri nama od nedelje dalje :-))

    OdgovoriIzbriši
  7. Lepo te je spet brati in pogledati tvoje izdelke...a zadnja slika mi je najljubša :).

    OdgovoriIzbriši
  8. Na tvoj voščilnicah se zagotovo ne vidi, da bi bila iz vaje ali kaj podobnega. So prav prisrčne in zelo lepe. :) Vse dobro ti želim in uživaj v tem veselem decembru. :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Tudi jaz sem te pogrešala in mislila na tebe ... Lepo, da si se javila. in to z novimi izdelki. Pridna!
    Sigurno si se prav odločila in lepo je slišati, da to ne jemlješ kot korak nazaj, ampak le zalet za naprej. Ogromno je namreč ljudi, ki bi raje ostali in "trpeli" naprej, samo, da jim ne bi bilo treba napraviti "koraka nazaj". Bravo!
    Vse dobro!

    OdgovoriIzbriši
  10. :) samo da ste v redu in da trebušček pridno raste :))

    OdgovoriIzbriši
  11. Pozdravljena nazaj in itak...veš da smo kukakli in čakali tvojih objav, ki jih res ne smeš zamuditi.
    Občudujem te, da si zmogla takšno odločitev, ki prav gotovo ni bila med tistimi lahkimi in bo definitino močno zaznamovala tvoje življenje.

    Lep preostanek decembra vsem skupaj, tudi mali še nerojeni kepici. Z vso tvojo toplino in srčnostjo ne bo občutila hlada teh dni, ki se je spustil nad našo pokrajino.

    OdgovoriIzbriši
  12. Lepo, da si se oglasila. Vidim, da vam gre odlično! Je že prav, da imate malo manjšo jelko in ste se lahko tako lepo zleknili pred njo ... krasni ste!!

    Pa škrataste voščilnice so seveda tudi lepe.

    OdgovoriIzbriši
  13. Se pridružujem ostalim: tudi jaz sme vsak dan pogledala, če je kakšen zapis pri tebi...in danes zjutraj sem naredila par obeskov , valjala po plošči in razmišljala, kako sem se imela lepo na fimo delavnici. Seveda pomislila tudi nate in ekola tvoj zapis. Bravo! Krasno izgledate in prihajajoče leto 2010 bo res krasno za vas in tudi za vse nas, ane? :-)

    OdgovoriIzbriši
  14. Kako lušna družinica ste! In čestitke so čudovite.
    Sicer pa je najbolj važno, da se dobro počutiš.

    OdgovoriIzbriši
  15. Dobrodošla spet med nami. Vesela sem zate, da si naredila velik korak. Sedaj naj bodo pred teboj le še lepi trenutki polni veselja in sreče.
    Prav lepo vas je pogledati na fotki še posebej tebe z luštnim trebuščkom. :)

    Prvi set čestitk je noro dober in sedaj že čakamo na nove. :)

    OdgovoriIzbriši
  16. Maja, dobrodošla nazaj! Saj sem vedela, da nisi izginila ter da se ti enostavno preveč drugih stvari dogaja. Te je pa vedno fajn brati in z veseljem spremljam tvoj blog!
    Ustvarjalna žilica se z nosečnostjo očitno še poveča, ker so čestitke super!
    Lepo bodi!:*

    OdgovoriIzbriši
  17. a veš, da sem včasih huda sama nase, se mi zdi, da mi prav za vsako malenkost tečejo solze... tole, kar si zapisala, pač ni malenkost... lepo je. vse. tvoja odločitev - bravo. vse ostalo... kar kliče po lepih željah. in nagajive čestitke, ki povedo vse.

    OdgovoriIzbriši
  18. Čestitam za pogum pri taki odločitvi. pa srečno za naprej, ti želim!

    Čestitke so pa super.

    OdgovoriIzbriši
  19. Zdaj je kot praviš, krog sklenjen, kepe odvaljene, zdaj je čas za same lepe trenutke...za kepico in ustvarjanje, pa še za koga...Fotki romantični, kar vam in času pritiče, voščilnice pa v tvojem slogu. Vesela za vas!!!!Če pa bo kdaj kaj časa odveč, pa veš...

    OdgovoriIzbriši
  20. V življenju se vsaka stvar zgodi z namenom in je za nekaj dobra.
    čudovite voščilnice in prav lušno "majhno" smerko imate :)

    OdgovoriIzbriši
  21. Cao Majo...
    Nisam znala da se bavis i pravljenjem cestitki... ako sam dobro zakljucila...
    Svaka cast na ovolikoj svestranosti...
    Veliki pozdrav iz zavejane Subotice...

    OdgovoriIzbriši
  22. Ob zadnji fotki sem postala kar ganjena. Lepo vas je pogledati. In brati tvoje zapise.
    Čestitke so krasne!

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.