torek, 16. marec 2010

Just be you


Ko se človeku sesuje življenje, se mora krčevito oprijeti vsake rešilne bilke. Zbrati pogum in videti svetlobo okoli sebe, o sebi misliti najbolje, ko te nekdo potepta... to ni mačji kašelj. Najhuje je, ko tisti, ki si ga imel najraje in si mu slepo zaupal, tako brezsrčno zbije tvojo lastno vrednost. V prah. V blato. Ko postaneš bleda senca samega sebe, z mislimi, ki uničujejo še tisto malo, kar je ostalo. Ko rabiš neskončno energije, da vidiš prvo stopnico. Ko rabiš neskončno besed spodbude, da se nanjo povzpneš. Ko rabiš toliko rok in ram, da na poti ne obupaš!

Tale blokec je za prijateljico. Prijateljico, ki bo počasi spoznala, da si zasluži le najbolje. Da obstaja nekdo, ki bo vreden njene ljubezni in vsega, kar mu lahko da! Saj veš: ne bom ti rekla, da pozabi, kar je bilo, saj tega nikoli ne moreš. Lahko le odpustiš in greš lažjega srca naprej. Naprej v novo poglavje! Ne kuj maščevanja, kazen pride sama po sebi!
Bodi kar si, ker si taka kot si najboljša! Bo že prišel tisti nekdo, ki bo to spoznal in bo tega vreden! Za vsakega je nekje njegova druga polovica, samo včasih rabimo grenko izkušnjo, da potem vidimo dobro in znamo to ceniti! Moja rama ti je vedno na voljo, moja roka te bo vedno potegnila, če bo začutila, da padaš!!! Drži se! Le Veliki ljudje so borci!

Maja

23 komentarjev:

 1. To je ena lepših stvari, ki sem ji zadnje čase prebrala. Tvoja prijateljica ima veliko že s tem, ko ima tebe za prijateljico. Ob takšnih iskrenih izpovedih ostali lahko samo upamo, da imamo tudi mi takšne prijatelje. S tem darilom si ji dala lepo popotnico za ponovno potovanje,...

  OdgovoriIzbriši
 2. Neverjetno darilo za hudo situacijo. Točno veš, o čem pišeš, to niso fraze, ampak izkušnja. Čudovita misel na platnici ji bo v tolažbo.
  Pogrešala te bom v Franciji, lepo se imej tudi doma oz mogoče na drugi Janini delavnici. Totalno ste razturale z izdelki!!!

  OdgovoriIzbriši
 3. To si tako lepo napisala in res je, s tako prijateljico je vsak padec mehkejši.
  Sicer pa se moramo vsi naučiti najprej imeti radi sami sebe (pa to ne pomeni sebičnosti in egoizma).
  Zelo lepo popotnico za naprej si ji dala.

  OdgovoriIzbriši
 4. Maja, v težkih trenutkih si človek lahko samo želi imeti Tebe za prijateljico.

  OdgovoriIzbriši
 5. Tako tolažilne besede si namenila prijateljici in polne upanja v njeni bolečini. In tisto o maščevanju - se popolnoma strinjam.
  Beležka je prekrasna.

  OdgovoriIzbriši
 6. Uau! Ko sem brala tele besede, sem dobila "kurjo polt". In vedno znova se zavedam, kakšno neprecenljivo bogastvo prejemam s tem, ko si tudi moja prijateljica!

  OdgovoriIzbriši
 7. Tvoja prijateljica ima veliko srečo, da te ima in da ji stojiš ob strani.
  Knjigica je pa zelo lepa.

  OdgovoriIzbriši
 8. Kot bi brala moje misli. Lepo, da si prijateljici v oporo. Izdelek pa je neprecenljiv!

  OdgovoriIzbriši
 9. Zelo lep bloke in zelo globoke besede, res lepo :-))

  OdgovoriIzbriši
 10. Tako lepo znaš napisati in potolažiti človeka v stiski!Pa tudi blokec mislim, da bo v pomoč pri tolažbi:)

  OdgovoriIzbriši
 11. Ko vidim na svojem blogu, da si naredila novo objavo, vedno tako s posebnim občutkom odprem tvoj blog. Kot mali otrok, ki ve da bo odkril nekaj lepega. Nikoli nisem razočarana, ne zaradi besed, ki jih preberem, ne zaradi izdelkov, ki jih pokažeš. Zelo mi je všeč kar si naredila in ta hiša lepo simbolizira nekaj trdnega, kar si bo tvoja prijateljica ponovno postavila in bo lahko na teh trdnih temeljih gradila in zgradila nekaj veliko lepšega. Ob tem pa ji bodo pomagala krila prijateljstva.

  OdgovoriIzbriši
 12. Chapter 2 - prav to je bistvo! Tvoja kreacija opozarja na to, da obstaja sosledje dogodkov, včasih bolj, včasih manj povezanih. Vsi moramo vedeti, da lahko vedno začnemo novo poglavje.
  Ti si poleg misli uspela narediti čarobno knjigico in tako izpade magična, da imam občutek, da so v njej zapisani uroki za vesel carpediem!

  OdgovoriIzbriši
 13. vau, tole je pa kot nalašč za tvojo prijateljico (čeprav je ne poznam), le skozi opis zgodbe

  OdgovoriIzbriši
 14. lepo si napisala in darilo je krasno..tvoji prijateljici želim, da se bo lahko čimprej sestavila na novo in zaživela lepše kot si je kdaj sploh predstavljala..

  OdgovoriIzbriši
 15. Čudovita misel za k čudovitemu zvežčiču, kar spreletelo me je po hrbtu.

  OdgovoriIzbriši
 16. Zelo lepo in spodbudno si napisala. S tem blokcem pa se bo prijateljica sigurno vsakič spomnila na tvoje besede. Krasen je.

  OdgovoriIzbriši
 17. Nov list, novo poglavje ... s tako osebo kot si ti ob sebi, bo tvoja prijateljica ta korak zagotovo zmogla.

  OdgovoriIzbriši
 18. Blagoslov tebi in njej ... in eno pikico v obleki besed imam še jaz zanjo ...

  ČREPINJE

  Ne začenjaj današnjega dne s črepinjami od včeraj.
  Včerajšnji dan, ter vsi prejšnji dnevi in leta so mimo,
  pokopal jih je čas.


  Ne moreš jih več spremeniti!

  Se je kaj razbilo in so ti ostale črepinje?
  Ne vlači jih dan za dnem s seboj!
  Kajti vedno znova te bodo ranile
  in naposled ne boš mogel več živeti.

  Nekaterih črepinj se lahko znebiš,
  če jih položiš v božje roke.
  Nekatere lahko zlepiš,
  če resnično odpustiš.
  So pa črepinje,
  ki jih kljub vsej ljubezni
  ne moreš več sestaviti.
  Te pusti tam, kjer so.

  Rože sreče moraš saditi sam!

  (Phil Bosmans)

  Vse dobro vsem ...

  Odmevčica

  OdgovoriIzbriši
 19. Prijateljica je lahko srečna, da ima ob sebi osebo na katero se lahko opre v težkih trenutkih.
  Najprej so grmenje, toča in hud veter. Nato med nevihto vsake toliko posije kakšen sončni žarek, ampak na koncu se sonce vedno razbohoti v vsej svoji lepoti.

  Darilo je čudovito.

  OdgovoriIzbriši
 20. Maja tole je nekaj najlepšega, kar sem zadnje časa prebrala. Koliko ljudi si želi tako prijateljico kot si ti za oporo v težkih časih. Res srečna prijateljica, ki te ima.

  OdgovoriIzbriši
 21. Sem dobila kurjo polt ko sem tole prebrala... Maja, res si krasna oseba! Hvala ti! Blokec je pa itak najlepši!
  Objem zate!

  OdgovoriIzbriši
 22. vse dobro tvoji prijateljici... vsake toliko pride situacija, ko bi se vsakdo moral vprašati - kaj bi hotel od jutrišnjega dne, če bi ne poznal včerajšnjega? odločitev pa je treba sprejeti danes. če bi znali v mislih prečrtati preteklost - pa res, kako drugačen bi bil jutri od tistega, v katerega vlečemo preteklost?

  OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.