nedelja, 21. marec 2010

Mysterious beauty


Sliko tega čudovitega otroka sem v objektiv ujela na pustno soboto. Takoj sem vedela, kaj bom naredila z njo, le vedela nisem še, kako. Janina delavnica mi je dala zagon, da se lotim scrapbookinga, vendar priznam, da sem imela pri izdelavi te strani kar precej težav. Najprej sem ugotovila, da pri vsej zalogi papirja nimam niti enega pravega za podlago. Vsi moji papirji so v rjavo zelenih tonih ali pa imajo zelo močne vzorce, saj so bili kupljeni za druge namene. Ugotovila sem, da mora biti ozadje dokaj nevtralno, saj drugače ne poudari slike tako, kot bi to hotela jaz. Uspela sem izbrskati tega svetlo modrega, a ko sem nanj postavila sliko mi preprosto ni bilo všeč. Zato sem dodala vijuge in posenčila robove. Mi je bilo že bolj všeč. OK, napis bo vijoličen... A-ja? To je bil edini vijolični list, ki se ga je dalo najti v mojih predalih! Morda malo preveč bled, ampak želela sem narediti izdelek v tistem trenutku in res se mi ni dalo v šoping. Nato sem po Janinih navodilih postavila celoten izdelek, z vsemi dodatki vred. NI MI BILO VŠEČ! Vsakič, ko sem prišla v sobo, sem enega vzela stran. "Slačenje" je trajalo dva dni in na koncu je ostalo pri tem, kar vidite. Spet je prevladala moja minimalistična urejenost in stroga simetričnost. Kot kaže res ne morem ven iz nje! Občudujem Janine izdelke: vse kar da gor se zdi, da je bilo namenjeno ravno za tja! Dopolnjuje celoten izdelek in ga poudari. Je pa to daleč od enostavnega: hitro namreč zgleda našareno in nametano. Kdor zna pač zna in Jana to obvlada do potankosti!

Sicer pa doživljam hudo ustvarjalno krizo! Ta LO je vse, kar sem uspela sčarati ta teden. Preprosto ne gre in ne gre. Se že ogrejem za eno idejo, pa jo opustim še preden se usedem za mizo. Moram se pač usesti v kot in počakati, da napad mine. Se tolažim, da nekje zori velika ideja, ki bo potrebovala vso mojo moč...ampak včasih je tudi verjeti zelo težko!

Maja

15 komentarjev:

  1. Postavitev je čista, lepa. In res poudari fotografijo.
    Tudi meni so Janini izdelki noro všeč, še posebej, ko jih primeš v roko, prelistaš, pretipaš.. pa sem na tečaju ugotavljala, da moji enostavno taki ne bodo nikoli. Ne zmorem.. Tako kot ti, začnem jemati dodatke stran :)
    Verjamem, da samo počivaš in nabiraš energijo za nekaj posebnega.. nekar, kar boš naredila res z veseljem.
    Brez skrbi, saj smo tu in pridno čakamo, da kaj novega pokažeš. Pa karkoli že to bo.

    OdgovoriIzbriši
  2. V bistvu je Sonja povedala moje misli. Ne bom ponavljala. Damo to, da mi je ta tvoja stran zelo,zelo všeč.

    OdgovoriIzbriši
  3. Tudi jaz občudujem Janine mojstrovine (samo preko spleta :)) in so mi noro všeč. Se pa strinjam z vama Maja in Sonja - preprosto mora to biti v tebi, da lahko tudi izraziš. Sama se LO ne lotevam, ker nisem tak tip in bi vse delala na silo in potem ne bi bilo moje temveč samo kopija nekoga.
    Ta LO, ki si ga ti naredila je čisto tvoj in kot tak mi je zelo všeč. Če bi bilo kaj več, bi se vprašala, če si spremenila :)
    Ustvarjalno krizo poznam. Je tudi pri meni na obisku :) Saj bo. Medtem pa počivaj in si nabiraj idej in novih moči.

    OdgovoriIzbriši
  4. Še enkrat, hvala za lepo darilo. L. pa je še bolj navdušena, ko se je videla še na tvojem blogu. Sliko zdaj občudujemo v dnevni sobi. In cel tvoj izdelek je odraz moje princeske.

    OdgovoriIzbriši
  5. Večkrat sem me je že lotila taka kriza in dogajalo se mi je celo, da se mi je zazdelo, da sem prišla do svojega maksimuma, od koder več nekako ne bo šlo naprej. Pa sem se vedno spomnila pisanja diplomske naloge, ki sva jo pisali skupaj s prijateljico. Profesor je želel nekaj, midve pa tega nekaj nisva razumeli. Skoraj sva že obupali, ko se je nekega dne zgodilo samo to, da sva pogledali iz 'svojega okvirja' in odprle so se nama take širine, da verjeti nisva mogli. Res sva prišli do maksimuma tistega okvirja, ampak je še veliko širših in takrat je bil tudi profesor zelo zadovoljen. Pri čestitkah tudi meni občasno ne gre, ni idej ali pa ni energije. In takrat enostavno grem počet vse drugo in kmalu spet dozorijo ideje. In tako bo tudi tvoja, kot sama praviš, verjetno se še kali in je še v 'zemlji'. Ko bo pa privrela, pa je tako jasno, da bo nastalo spet nekaj čudovitega.

    Te popolnoma razumem glede vseh detajlov in problemov okoli tega. Ampak v bistvu je ta tvoj izdelek, kar si ti in meni je krasen. Verjetno ti sploh ne bi pasalo preveč vsega. Všeč so mi ti metuljčki, vijugice in odtis stare pisave.

    Spet sem se razpisala :-)

    OdgovoriIzbriši
  6. Maja, meni se zdi pa LO zelo čudovit! Nežen in ravno prav "nakičen".
    Res najprej pogledaš malo princesko in ozadje se zelo lepo zlije z njo.
    Glede ustvarjalne krize se pa nič ne sekiraj. Pride pa mine. Vsak ima kdaj slabe in dobre dneve. Najboljše pa je to, da po slabih vedno pridejo dobri:)

    OdgovoriIzbriši
  7. Sama sicer še nisem vdelovala fotografij v scrapbook, ampak verjetno bi podobno kot ti, dodatke dodala, potem pa počasi odvzemala. Meni je ta tvoj list izjemno všeč. Ni preveč načičkan, slika pade v oči, nikakor pa ni dolgočasen! Preprostost ni nujno slaba! :-)

    Super je!

    OdgovoriIzbriši
  8. Maja, kako dobro te razumem kako je, ko imaš krizo. Recimo ustvarjalno. Lahko pa te potolažim, da kar koli primeš v roke (ne glede na tehniko) vse izgleda sanjsko. Nič hudega, če ni količine, je pa zato kakovost.

    Bodi lepo, tanja

    OdgovoriIzbriši
  9. Maja, meni je čisto fino, če ostajaš pri svoji prefinjenosti. Ni nujno, da to pomeni, da ne moreš iz svojih okvirjev - saj ne postavljaš elementov vedno enako, a ne? No, po mojem 'strokovnem' mnenju bi se lahko znebila vijug na levi in desni, pa malo zmanjšala format, pa bi bilo tudi čisto perfektno! (Ampak to je samo moj point of view).
    A ustvarjalna kriza?! Mene je položila v posteljo! Potem me je pa en dan zagrabilo, da sem čez celo steno (na papir, da mi ne bi kdo vrat zavil) morala eno reč naslikat (še ni dokončana), pa je odleglo. Ja, nikoli ne veš, kdaj te zagrabi in kdaj mine. Držim pesti, da kmalu.

    OdgovoriIzbriši
  10. Sem si morala LO povečat, da sem pogledala vse malenkosti, ki si jih vnesla. Super s temi metuljčki in potjo, posuto z bleščečimi kamenčki. Pa tudi fotografija mi je všeč. Si kar predstavljam tvoje "muke" pri postavljanju, pa ustvarjalni krizi. Sem enako sredi ene in ne gre in ne gre. Pa bo že, tako kot je prišla, bo tudi odšla ;)

    OdgovoriIzbriši
  11. Krizice so vedno v življenju, manjše, večje... Vem, da boš zmogla tudi čez to, ki te sedaj pesti. Le pogum!
    Glede izdelka pa...bodi to, kar si!

    OdgovoriIzbriši
  12. Maja prekrasno si to sestavila. Najprej si ujela trenutek lepe deklice in potem si ujela še lepo deklico v prečudovit okvir. Jaz temu ne bi rekla ustvarjalna kriza. Vse pa imamo kdaj malce "počitka", to so obdobja pred nastankom nečesa posebnega. Tudi sama se komaj da spet prebujam. In da te potolažim. Tudi jaz imam nastavljen LO še od dneva delavnice naprej, pa mi nič ne gre skupaj. Čakam na tisti trenutek ko me bo zagrabilo in mi nekaj reklo to je to.

    OdgovoriIzbriši
  13. neverjetno. res prečiščeno, ozadje dovršeno, povezano - pa vseeno ima fotografija povsem svojo pripoved.
    razumem "krizo"... in če traja samo kak dan, teden - nič zato. se že nekje greje tisto pravo in čaka. komaj čakam tudi jaz :) v tvojem kotičku lahko človek počne dve na videz nezdružljivi stvari - skače pod strop od navdušenja in mirno počiva ob lepotah izdelkov in besed.

    OdgovoriIzbriši
  14. Prekrasno, vse na svojem mestu! Janina delavnica se ti je dobro vsedla. Priznam, da občudujem te LO s toliko dodatki in se čedalje bolj zavedam, da jaz kaj takega nisem sposobna spravit skupaj v lifetime.

    O ustvarjalni krizi pa ne bi ... nisem ravno za vzgled :-) Saj bo in me smo itak tu na preži.

    p.s. Naj te spomnim, da je že pomlad in boš lahko zvlekla brener ven :-)

    OdgovoriIzbriši
  15. Jaz ne bi dodala ničesar več. Že sama deklica je tako polna življenja, da bi zaradi prevelikega števila dodatkov lahko zbledela.

    Super!

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.