ponedeljek, 30. avgust 2010

Grungeboard mini notes



Na najinem potepanju po Londonu, sva si z Darjo v trgovini Blade Rubberstamps "privoščili" tudi obisk kratke delavnice. Že doma sem na netu pri pregledovanju, koliko denarja bom pustila v tej trgovini, opazila, da imajo tudi delavnice. Kot naročeno je ena potekala tudi tisto soboto, ko sva bili tam midve. Tema: Grungeboard. Uau, vedno me je matralo, kaj za vraga je to grungeboard, pa se mi ni nikoli dalo po netu malo pobrskati, da bi dobila odgovor. Vprašam Darjo, če je za, da se je udeleživa, pošljeva mail in že sva tam!! Delavnico je vodila Susie Jefferson, ki mimogrede, na svojem drugem blogu objavlja tudi množico freebijev. Med sicer pisano druščino sva bli znani kot "dekleti iz Ukrajine, pardon iz Estonije" (kljub nogometni evforiji za Slovenijo še nihče ni slišal)...
Po dveh urah sva ne samo spoznali in se naučili nekaj tehnik obdelave grungeboarda, pač pa zapravili še malo več denarja, ker sva ga seveda tudi kupili. Priznam, da me je material navdušil. Je nekakšna mešanica recikliranega papirja in morda še usnja (vsaj diši po njem), natančno tudi Susie ni vedela česa, ker so pri Rangerju glede sestave zelo skrivnostni. Na delavnici smo se naučili izdelovati rože in paščke za ure! Ja, paščke za ure, kdo bi si mislil. Baje zdržijo tudi po nekaj mesecev. Grungeboard se lahko barva, šiva, nanj lepi, embosira...
Takoj sem vedela, da ga bom uporabila za izdelavo beležnic. Zgornja je nastala včeraj, ni ravno najlepši primerek estetike, saj sem za dodatke porabila, kar sem imela doma, tako je špirala črna, gumb pa bakren, namesto srebrn, bo pa drugič bolje.

Imejte se radi!

Maja

18 komentarjev:

  1. Meni se zdi zelo šik in tisti barvni kontrast med gumbom in špiralo, ki ga omenjaš ni viden. Če ne bi omenila niti opazila ne bi.

    OdgovoriIzbriši
  2. prekrasno!
    Nadam se da si lijepo provele godišnji odmor i ponovno uplovila u svoju luku.
    Drago mi je da si ponovno s nama.
    Pusa, Zondra Art

    OdgovoriIzbriši
  3. Vau super! Meni se zdi, da neusklajenost daje stvarem poseben šarm.
    Baje je super material, se upogiba in ne lomi :) No, vsaj ne takoj, zato se obnese kot pašček za uro... Drugač pa si mi naredila skomine. Sicer abstiniram, ampak ko bom zapravljala, bom sigurno pogledala še za tem ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Meni je tudi zelo lepa beležnica in sploh nisem opazila kakšne barvne neusklajenosti.
    Sam material pa mi je neznan.

    OdgovoriIzbriši
  5. Tole je pa videti čudovito. Fajn da si se udeležila delavnice, spet nekaj novega :-))

    OdgovoriIzbriši
  6. Meni je ful všeč, lepe barve in dodatki. :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Meni je tudi všeč tvoja beležnica. Samo nisem vedela, da se ta grungeboard kupi tudi tako v polah. Jaz imam ene "modelčke", al šablonce od Holza iz tega ,so super. Uporabljeno 100x in še več.No jaz jim pravim šablonce, ker sem škrta in jih tako uporabljam. Drugače je to za obdelat in pripopat nekam.Ampak jih je tako malo, pa še poceni ni bilo. Zato so zaenkrat to šablonce.:):)
    Barvni kontrast-grozno!!!!Daj jo meni bom jaz to popravila:):):):)

    OdgovoriIzbriši
  8. Vesela sem, da si nazaj! Spet tvoji izdelki ob katerih se moje oči spočijejo in spet tvoje besede, ki se dotikajo naših src!!!
    Grungeboard???? Imela bi ga na tone, če bi mogla :-))) Knjižica je fantastična in celo magična zgleda!

    OdgovoriIzbriši
  9. Prav luštna beležnica in tale mešanca, ko se človek ne more odločit al je papir, al samo imitacija usnja, al pa mrbit kej druzga prou hudo zgleda ...

    OdgovoriIzbriši
  10. O, kako je ta lepa! Tista delavnica je bila res zadetek v polno.

    OdgovoriIzbriši
  11. Čudovita beležnica, čeprav praviš, da malček neusklajena :)
    O grungeboardu sem slišala pa same dobre reči, preskusila ga nisem.

    OdgovoriIzbriši
  12. Meni je pa božanska. Ful ji paše tale zelena.

    OdgovoriIzbriši
  13. Sigurno nepozabno potepanje po Londonu in prav lepo ste združile prijetno s koristnim. :)
    Beležnica je zelo simpatična. Spominja me na kakšno staro knjigo z lepimi pravljicami. :)

    OdgovoriIzbriši
  14. lepa je... delavnica pa je sploh morala bit doživetje - tudi, če bi te klicali "deklica z marsa";)) zanimiv material, že na pogled, kakšen mora biti šele na otip, sploh med ustvarjanjem... mmm...

    OdgovoriIzbriši
  15. Uau - vedno nekaj novega. Čeprav se mi niti sanja ne kaj za vraga je tale graundnekaj, mi je skrajo všeč.

    Vidim, da si uživala in to je najpomembnejše!

    OdgovoriIzbriši
  16. Ko se združi prijetno pohajkovanje po Londonu s koristnim obiskom delavnice je rezultat seveda predvidljiv - krasna beležnica :-)

    Tale grungeboard sem opazovala samo med Timovimi prsti in je videt super, kako se šiva, upogiba ... a žal tudi jaz abstiniram :-(

    OdgovoriIzbriši
  17. Tole pa slišim prvič amapak za videt je odlično in verjamem, da je zelo zelo zanimiv material za obdelavo. Sem pa se kar nasmejala ob tvojem prejšnjem postu, kajti tudi jaz počnem na dopustu točno to, pogledam stvari za nazaj in si postavim stvari za naprej, zmeraj in super je, ko to počneš z odpočitimi možgani in dušo :). Hvar sem ti pobožala na daljavo iz Vidove gore na Braču in mu pomahala.

    OdgovoriIzbriši
  18. Nadvse luštno! In tudi zeleo estetsko, za moje pojme :). Črna in bakrena, bakrena in srebrna - saj vse lepo paše skupaj!
    Tudi mene prav firbec matra, kaj je to za ena stvar, ta grungeboard... Si mislim, škoda, ker se vseh teh stvari ne dobi tudi pri nas, po drugi strani pa sem tega prav vesela, drugače bi zagotovo čisto obubožala :).

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.