sreda, 24. november 2010

Dragi Božiček!




Dragi Božiček!

Saj vem, da misliš, da letos nisem bila dovolj pridna! Vem, vem, veliko sem se kujala in v skritem kotu pestovala svoje zamere in razočaranja. Velikokrat sem bila čemerna in zadirčna, večinoma brez pravega razloga. A verjemi mi, da je bilo potrebno... No, morda ne toliko potrebno kot koristno! Sama sem se morala preglodati skozi sive labirinte, premisliti z leve, premisliti z desne, si kaj zabrusiti in se malo obrcati. Saj veš, da mi v svoji koži včasih ni lahko in da bi iz nje najraje skočila, a je edina, ki jo imam. Trudim se skrbeti zanjo, biti boljša,... več vložiti,... spregledati napake, tako svoje kot tuje,... živeti za danes,... utišati palčke v glavi, ki so včasih tako salamensko glasni. Včasih mi gre malo bolje, včasih malo slabše.

Leto je naokoli in spet sem tu. Zrasla sem, ampak ti to veš, saj me spremljaš vsako leto, v svojem bistvu pa sem še vedno ista mala deklica, z isto malo prošnjo v srcu. Z leti se ni spremenila, le drugo preobleko si je nadela.
Torej dragi Božiček, če vseeno presodiš, da sem se letos dovolj potrudila, pustila v ljudeh lepe sledi in vsaj nekomu kdaj pa kdaj polepšala dan, te prosim, da me uvrstiš na seznam pridnih otrok in letos uresničiš mojo željico. Vem, da je tvoja moč čarobna in neznanska, zato verjamem Vate. Če se letos odločiš, da mi želje ne izpolniš, pridem drugo leto spet. Z isto prošnjo, z isto malo neizpolnjeno željo!

Hvala Božiček, res verjamem Vate!

PS
Ta četica je zate in za vse tiste, ki verjamejo!

Tvoja Maja

26 komentarjev:

  1. Kakšno krasno pismo božičku. Glede na to, da si naredila toliko lepih čestitk z njegovo podobo, bi te pa res lahko uslišal. Držim pesti, da se ti želja uresniči.

    OdgovoriIzbriši
  2. Iiii, kako iskreno pismo!
    Da bi ti božiček le izpolnil, to kar si želiš!
    Glede na krasno četico voščilnic z njegovo podobo, po moje ne bo imel srca, da ne bi.

    OdgovoriIzbriši
  3. Lepo, iskreno napisano. Lepo upodobljen božiček,... ekola, pošiljam še čarobni prah in pihhh, želja je uresničena. Res ti želim, da se ti izpolni!

    OdgovoriIzbriši
  4. Krasno pismo, ki ga mora slišati, pa naj bo še tako daleč ali tako zelo zaposlen z pripravami.
    Držim pesti in naj se z božičem prične čarovnija, priprave na čarobnost in tvoje želje.
    Voščilnice so krasne.

    OdgovoriIzbriši
  5. O, tole pismo me je pa ganilo. Hvala, da si pisala za vse nas, ki še verjamemo. In jaz tudi verjamem, da je tebe uvrstil med seznam pridnih in te bo bogato obdaril. Bom še jaz pisala dobro besedo zate.

    Čestitke pa so prečudovite. Kot, da ti piše Božiček sam

    OdgovoriIzbriši
  6. Maja, imam tvojo lansko čestitko, ki me je popolnoma očarala (in ne samo mene) in tudi letos krasi mojo kuhinjo in je takoj, ko sem jo dobila, bila preimenovana v okrasek!!! Tudi letošnje so neizprosno očarljive in polne božičnega duha.... Tvoja natančnost pri ustavrjanju je zame zavidanja vredno!!!!!
    Božiček pa te mora uslišati, drugače obljubim, da grem s teboj na severni tečaj uveljavljat reklamacijo, ker pridnim otrokom uresničitev želje pripada! In ti si super pridna!

    OdgovoriIzbriši
  7. oooo, kako lepo. Držim pesti, da se ti želja izpolne.

    OdgovoriIzbriši
  8. Veš kaj, Maja? Če bi slučajno, in res čisto slučajno Božiček pozabil zaviti k tebi, ga bom spomnila, ko bo pri meni :) Ima toliko majhnih in velikih otrok, da mu zlahka kakšno ime "pade" s seznama.
    Čeprav v to dvomim, ker vidi tvoje čudovite voščilnice z njegovo podobo, in se mu je prav milo storilo. Mislim, da te je dal na vrh seznama! ♥♥♥

    OdgovoriIzbriši
  9. Čudovite voščilnice.
    Držim pesti tudi jaz zate, da ti Božiček želje uresniči. Vsako leto kakšno.. enkrat malo, enkrat veliko.
    ker si zaslužiš :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Što reči nego prekrasno!!!
    Velika pusa i pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  11. jooooooooooooj, Maja... čist solzna sem... in močno, močno stiskam pestke, da so Božičku letos namontirali najnovejši slušni aparat :)

    OdgovoriIzbriši
  12. :-))))) zelo lepo in čestitkarska četica je čudovita!

    OdgovoriIzbriši
  13. Zelo lepo pismo si mu napisala, tudi jaz ti želim, da se ti izpolnijo skrite želje.

    OdgovoriIzbriši
  14. Kdo bi lahko rekel ne taki ljubki prošnji ;)
    Vintage čestitke pa so mega.

    OdgovoriIzbriši
  15. Tvoje pisanje me vedno prevzame. Si že razmišljala o pisanju knjige?
    Voščilnice pa so take, da se je težko upret njihovi lepoti.
    Objemček.

    OdgovoriIzbriši
  16. Zelo lepe čestitke in tudi jaz mislim, da tei bo božiček uresbičil željo, ker si bila pridna!

    OdgovoriIzbriši
  17. Na tako pridne otroke, ki se potrudijo izdelati čudovite voščilnice in zraven še zapisati tako prijetno pismo, Božiček zagotovo ne pozabi!

    OdgovoriIzbriši
  18. Točno čez mesec bo prišel ta dobri mož in verjamem, da ti bo uresničil željo.Ker si zaslužiš in si naredila tako lepe božičkove čestitke!

    OdgovoriIzbriši
  19. Iskrene želje pridejo do veliko ušes :) verjamem, da bo zanje slišal tudi tisti, ki ti jih bo pomagal uresničiti ♥ ♥ ♥

    OdgovoriIzbriši
  20. Draga Maja, tvoje pismo Božičku sem prebrala kmalu po objavi. Prevzelo me je... In preprosto nisem mogla kar nekaj napisati na tako globoke misli. Čeprav se na prvi hip zdijo otroško nedolžne, je za njimi zrelost, ki jo prinaša življenje. Čeprav se (še) ne poznava :), sem se takoj povezala s tvojo željico, ki tli... tudi jaz imam eno tako... Naj jo posuje zvezdni prah, Božiček pa naj ti jo uvrsti med paketke za prihajajoče leto. Voščilnice so zelo lepe, čiste v svojih barvah in elegantne. Pač tvoje. Lepo bodi :))

    OdgovoriIzbriši
  21. Vse dobro tebi in naj se ti želja izpolni...in Božiček naj živi večno, verjamem vanj in ga nestrpno tudi sama čakam. Vem, da sem bila pridna in sem se trudila malo zase, malo za druge in prepričana sem tudi zate, da On ni v nobenih dvomih.

    OdgovoriIzbriši
  22. Kako lepo pismo! Stavim, da se bodo Božičku ob prebiranju orosile oči in ti bo izpolnil skrito željo!

    OdgovoriIzbriši
  23. Prepričana sem, da si bila pridna. zares pridna in da te ima Božiček zapisano v zlati knjigi.
    Še prej pa ena nagrada zate - na mojem blogu.

    OdgovoriIzbriši
  24. Kako lepo napisano! Tudi jaz držim pesti, da ti izpolni tole skrivno željo! :)

    OdgovoriIzbriši
  25. Jaz nisem božiček, ampak ....imam nagradico zate:):):)

    OdgovoriIzbriši
  26. Prekrasne stvarčice!

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.