ponedeljek, 1. november 2010

Na krilih domišljije


Prav vse se začne in konča pri omejitvah, ki si jih sami postavljamo! Tega ne bom nikoli počela, tega ne bom nikoli znala, to ni zame, nimam časa, nimam denarja... Tisti trenutek, ko se odločimo, da dovolimo življenju, da nas popelje v svet, ki leži pred nami, tisti trenutek podremo meje... visoke zidove, ki si jih zidamo okoli sebe... zaradi lažnega občutka varnosti, zaradi izgovorov... Tisti trenutek začnemo rasti, in ja... začnemo uporabljati krila. Prav vsi jih imamo, samo nekateri pač ne vemo zakaj.
Prepustila sem se. Prepustila, da srce vodi roko in pod vodo tišči glas, ki vpije "Ne znaš". Bil je vedno tišji in vedno šibkejši... in moja prva tri domišljijska bitjeca so tu. Pupi sta zleteli izpod svinčnika, Mr. Whimsy mi je delal več težav. Na tečaju namreč ni predstavljeno, kako se nariše fanta. Potrebno je bilo močno zapreti oči in pogledati globoko, globoko v svet pravljic, ki ga nosim s seboj. Pa je nastal in všeč mi je!

Hvala, Willowing, veliko sem že pridobila. Na podobe okoli sebe gledam z drugimi očmi. Začela sem opazovati, kako se svetloba igra na Tejevem obrazu, kako sonce meče žarke na spodnjo ustnico in kako svetloba odseva v zenicah.

Res je, če bomo vedno počeli le tisto kar znamo ali tisto, kar znamo dobro, ne bomo nikoli zrasli!

Imejte se radi!

Maja

19 komentarjev:

  1. si me spravla ob tekst, veš... s tekstom si me po glavi, s sliko v srce... ampak tako, ravno prav.

    komplimenti za tole... neverjetno, če so to prvi koraki... nikar ne tišči kril več k sebi. bravo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Krasna objava, odlične besede, lep izdelek.
    Hvala za spodbudo!

    OdgovoriIzbriši
  3. Wooow, vzelo mi je dih ... kako lepe punce in fantič, pa muca in seveda besede!

    Draga moja, nikar si sedaj ne pristriži kril, ker imaš talent ... nadaljuj, prosim!

    OdgovoriIzbriši
  4. Tudi jaz sem ena tistih, ki sem bila nekoč prepričana, da jaz pa nebi znala naresti vzorca iz fimo mase (danes jo znam) in da jaz nebi znala narisati lepega obraza (pa sem ugotovila, da znam). Vse je v nas, samo odkriti moramo.

    Tudi tebi je uspelo razpreti krila in tega sem vesela. Všeč smo mi srčki, ki povezujejo družinske člane. Samo nadaljuj!

    OdgovoriIzbriši
  5. Čudoviti whimsiji in tekst poleg njih. Jaaa.. samo strah nas me sme biti, ta naj bi nas ščitil, pa nas večinoma le tišči dol, da ne moremo razpreti kril.
    Čestitam :) Vesela zate :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Prekrasno Majo!!!

    Veliki pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  7. Ej, takoj bi se pridružila tej tvoji trojici in šla z njimi uganjat vesele norčije. Tako so vsi prikupni in kar vabijo ven, v naravo, kjer je doma le pozitivna energija. In glede na današnji dan mi to prija... in treba se je celo življenje učiti in upati...ter poskusiti. Hvala za besede!

    OdgovoriIzbriši
  8. Lepo napisano in lep izdelek, na katerega si lahko ponosna.

    OdgovoriIzbriši
  9. Kako lepooooo!!! Tako pupice in fantek kot prebrano! Prav vesela sem, da si se lahko sprostila in nam podarila okno v ta pravljični svet! Čudovito Maja, še, še!

    OdgovoriIzbriši
  10. Res si talent in zelo dobro si poslušala glas srca.

    OdgovoriIzbriši
  11. Ou Maja, brez besed sem. Kar ne vem kaj naj napišem. Navdušena sem zate, da si našla tisto nekaj v sebi, da si se lotila, da si ustvarila da si obelodanila.. krasno si narisala, pa tista muca na desni strani, pa.. res enkratno in komaj čakam da še kaj pokažeš.

    OdgovoriIzbriši
  12. Super stvaritev, zelo mi je všeč!

    OdgovoriIzbriši
  13. Maja, krasna objava, bravo res, zelo mi je (pri)srčna tudi ideja držanja za roke preko src...LP

    OdgovoriIzbriši
  14. Želim ti da bi poletela čim višje in da se ti krila nikoli več ne bi skrila. Krasno delo si opravila in super, da si takole uspela pogledati v svet pravljic.

    OdgovoriIzbriši
  15. Preden sem prebrala tekst, sem povečala slike in si rekla (na glas - ja, tudi sama s sabo se pogovrajam) in ona pravi, da ne zna risati. Pa vidim, da si se prepustila in si zaupala - da zmoreš. Maja, zmoreš vse kar si želiš.

    Bodi lepo, Tanja

    OdgovoriIzbriši
  16. O, si jih dokončala! Super so, vse z objavo vred. In je res - omejitve moramo preseči sami. Nihče jih ne bo namesto nas. In tebi gre pri vsem odlično - pri preseganju lastnih omejitev in umetnosti!

    OdgovoriIzbriši
  17. Maja odlično so ti uspeli whimsyji in vse podrobnosti zraven. Si velik talent in bi bila velika škoda, če ne bi nadaljevala. Ob besedilu sem se pa zamislila in ti kar na glas pritrdila (ja, tudi jaz govorim sama s sabo).

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.