petek, 10. december 2010

Viola tris






Viola definitivno ni moja barva, je bil zaključek prejšnjega tedna. Darja me je postavila pred skoraj nemogočo nalogo, da ji preoblečem tri Post it blokce in sicer v najljubšo barvo prejemnic: vijolično! Globoko sem požrla slino in sprejela izziv. Prva ovira se je prikazala že, ko sem odprla predal s papirjem: malo morje ga je, a niti enega, ki bi vsaj od blizu spominjal na katerikoli odtenek vijolične. 2. Blazinice: rjave, takšne in drugačne, pa črne in bele, celo roza, a vijolične NE! OK, pa vsaj rože: spet rjave, zelene, celo modre in roza, a vijolične ne! Panično se lotim prelistavanja zastonjkarskih papirjev na Digiscrapdepotu, tudi tu ne najdem nič pametnega. Obup, obup! Potem sem se spomnila na epizodo priljubljenih Prijateljev, v katerih takrat brezposelna Monika dobi nalogo, da sestavi recepte za uporabo sintetične čokolade imenovane Makolade. Ker se seveda Makolada nemogoče peni in ima še bolj nemogoč okus, priredi svoje najljubše recepte s svojimi najljubšimi sestavinami, ki jim doda le pičico Makolade! Eureka! Tako se je rodila sovica: rjava in le pičica vijolične! Naprej je šlo enostavneje! Še veliko bolj enostavno pa je bilo izdelati preobleko za prejemnico, ki ima rada oranžno! Ja, takšnih bi še!

Imejte se radi!

Maja

19 komentarjev:

  1. Kljub temu ti je uspelo. Oblekice so gotove. Žal pa po naročilu ne gre vedno v najljubših barvah.Redki so tisti, ki ti pustijo proste roke.
    Želim ti lep vikend v svojih barvah :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Joj kako so krasni, sploh tista s sovico, v oranžnega sem se pa takoj "zaljubila" :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Divno, koja lijepa kolekcija!
    Veliki pozdrav,Zondra Art

    OdgovoriIzbriši
  4. Viola gor ali dol - ugotavljam, da bi bilo tistega "ne pozabi" počasi že dobro imeti, ha!
    Lepo si jih dopolnila z zeleno, lepa kombinacija!

    OdgovoriIzbriši
  5. Izzivi so vedno nekaj dobrega, ker nas prisilijo zaviti nekam, kar bi sicer ostalo neraziskano. Po pravici povedano mislim, da te ta pot čaka in boš morala hoditi paralelno s tvojimi najljubšimi barvami. Mislim, da se takrat, ko delamo s tistim kar nam ni domače še bolj potrudimo in tvoje vijolične poslastice so POEZIJA!!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  6. Uh, viola, zelena in rjava - moja najljubša kombinacija!
    Strmim v sliko z odprtimi usti in iskrami v očeh :)
    Čudovito!

    OdgovoriIzbriši
  7. Ta viola je tudi zame kritična barva :) Ni nam pomoči, ko imamo radi rjave, oranžne in podobne barve :)) Samo dobro si to scoprala in povezava s Makolado je fantastična. Še posebej pa me je navdušila sova.

    OdgovoriIzbriši
  8. Pa kako bi tek ispale da ljubičasta JE tvoja boja. :) Prekrase su!

    OdgovoriIzbriši
  9. Ampak ti je uspelo!!!Zelo dobro!

    OdgovoriIzbriši
  10. I ja ne volim ljubičastu boju...ali ti si to tako lijepo skombinirala sa zelenom...tako da mi izgleda super.
    LP

    OdgovoriIzbriši
  11. Prav simpatične so tvoje vijolične stvaritve in prav imaš, nekatere barve nam bolj ležijo kot druge... se pa to skozi življenje spreminja... verjetno tudi sami potrbujemo vedno drugačno energijo...

    lep vikend

    OdgovoriIzbriši
  12. Super ti je uspelo!
    In kako ti je uspelo ujeti to "presneto barvo" v objektiv? Tudi to je prava umetnost.

    OdgovoriIzbriši
  13. Včasih nas kakšen izziv prisili, da se lotimo tega, kar nam ne leži. In potem vidiš, da je končni učinek presenetljivo dober.
    Tebi je vsekakor uspelo in viola tris je prekrasen.

    OdgovoriIzbriši
  14. Ta občutek z vijolo pa tudi jaz zelo dobro poznam...Ampak ti si naredila prave mojstrovine, prekrasni izdelki, prepoznavno tvoji in dodala si super trakec, zelen z belimi pikicami... Mojstrsko pa si tudi ujela to barvo v fotoaparat. Prejemnice bodo rekle uau!!! LP

    OdgovoriIzbriši
  15. Kako so lepe! Prejemnice bodo navdušene. Vidiš, včasih je dobro, da dobiš "nemogočo" nalogo, ker začnejo "ustvarjalni" možgančki delovati in potem se spet začneš razvijati v nove smeri.

    Sploh ni opaziti, da vijolična ni tvoja barva.

    OdgovoriIzbriši
  16. In ti praviš, da vijola ni tvoja barva... Sploh ne bi rekla, SUPER ti je uspelo ;)

    OdgovoriIzbriši
  17. konec dober vse dobro! super si naredila ve tri. oranžna je pa tudi meni No1

    OdgovoriIzbriši
  18. Po končnih izdelkih ni videti, da se z vijolično ne marata najbolj. Blokci so krasno preoblečeni, sovica je mega, zeleni trakci pa ravno prav popestrijo vijolično 'mrtvilo'.

    OdgovoriIzbriši
  19. Zelo lepo. Tudi meni je všeč viola zelena kombinacija. Razmišljaš o tem, da bi napisala kak tutorial, kako narediš tako preoblekico za blokec?

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.