torek, 10. maj 2011

Iz Hofferjevega kataloga



Inspiracija je res povsod okrog nas. Če te nekaj obsede, tudi na običajne predmete gledaš povsem z drugimi očmi. Meni se po glavi mota: ali bi to lahko naredila iz polija... in če, kako majhno mi bo uspelo. Sploh se ne sprašujem, čemu mi bo... Prav tako se ne sprašujem, ali bo komu všeč ali smiselno... Gre za to, da premikam svoje meje.
Tako sem zadnjič Hoferjev katalog pregledala s povsem drugačnimi očmi. Ponavadi ga prelistam, ko pridem domov, vmes, ko se mi v električnem grelcu greje 2 dcl vode za kavo To je le za ilustracijo, kako hitro grem skoz:) Tokrat pa mi je pogled ostal na sladoledih. Pa ne zato, da bi se odločila, katerega bi kupila! Ne, v oči so mi padli sladoledi s piškotom in že so se mi v glavi naslikali miceni poli sladoledki... In tu so... tisti z zgornje slike. Da ne bo zgolj ustvarjanje zaradi ustvarjanja, sem jih spremenila v uhančke:)

Spodnji pa so narejeni po želji in že pri lastnici. Ponovno me je postavila pred izziv, ki ga v glavi še tenstam. Upam, da iz tega tenstanja tudi kaj bo!

Imejte se radi!

Maja

34 komentarjev:

  1. Uuuu, kar za pojest :D Spet nekaj, da se še nagledati ne bom morala ;) Res si specialka za tele mičkene stvari in verjamem, da jih bo še kar nekaj nastalo izpod tvojih čudežnih rok!

    OdgovoriIzbriši
  2. Čisto me boš okužila s sladoledom in ostalimi sladkimi dobrotami :) Fenomenalno je, kar narediš iz polija. Res zgleda kot pravi sladoled.
    Lepo bodi in premikaj meje :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Si grem kar po eno lučko v hladilnik. Jutri v Hoferju pa še preverim kakšni so tile piškotki. Sploh ne morem verjeti, kako ti to uspe. Še videz fima je kot tak čisto rahlo stopljen sladoled, ki komaj čaka, da ga oblizneš. Najmiiii.

    OdgovoriIzbriši
  4. Pa ti si neverjetna, res neverjetna! Samo čudim se, kako ti uspe narediti tako majcene stvari, pa še tako zelo natančno. Uau, občudujem te.

    OdgovoriIzbriši
  5. Slastno :)
    Se mi dopade, da uspeš naredit nekaj kar tako , zaradi ustvarjanja. Jaz imam večne borbe sama s sabo,ker v vsakem ustvarjanju in izdelku iščem neko uporabnost. Je moteče , zelo, ker te omejuje pri ustvarjanju.

    OdgovoriIzbriši
  6. Same sladkosti in kar vabijo, da bi zagrizel vanje. Tako miceno in tako natančno, bravo.

    OdgovoriIzbriši
  7. Iii, tile prvi pa so Kajini najljubši sladoledki :) No, mogoče tudi zato, ker niso dostikrat doma :) Tebi so miniaturce super uspele. Po moje bi me dečva hitro poslala ponje v trgovino, če bi videla tole fotko, tok si jih zadela :)
    tudi kornetki so prav kjuti.

    OdgovoriIzbriši
  8. joooj jst sm čist navdušena nad telimi sladoledki! in bi bla čist navdušena če bi mela en tak obesek na ključu. Torej me zanima, če je tole možno naročit in kolk je kej cena...hvala:)

    OdgovoriIzbriši
  9. Kako se mi cedijo sline! Čisto tapravi sladoledki! Krasno ti uspevajo tele miniaturce. Ja, ideje so vsepovsod.

    OdgovoriIzbriši
  10. Jaz bi jih kar pojedla! Res ... tako resnično izgledajo. Ti s keksom so sicer dobri, ampak vanilijevi s keksom, ki so do polovice namočeni še v čokolado, pa so meni še boljši. Se boš kdaj lotila tudi teh? Hihi, mogoče en mali izziv. :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Draga Maja uvijek me iznova iznenađuješ svojim prekrasnim i kreativnim radovima, bravo!
    Puno pozdrava tebi i tvojim ljepoticama iz Rijeke:)

    OdgovoriIzbriši
  12. Ooooo .... noro dobro. Za pojest. Bi ti moral Hoffer plačevati provizijo za takšno čudovito reklamiranje. Moraš imeti močno izostren vid za vse takšne drobne pozornosti.

    OdgovoriIzbriši
  13. Neverjetna si, prava mojstrica!!!
    Kapo dol :-))
    Sladoled piškotek je fantastičen, seveda pa kornet ne zaostaja prav nič!

    OdgovoriIzbriši
  14. Ja, dobro poznam ta občutek in odličen je, ko se ti čisto vsakdanji predmeti spreminjajo v papir, poli karkoli :)))) Le tako naprej, saj nam ponujaš na ogled same sladke in zelo lušne stvari. Noro dobro za pogledat in verjamem, da bi se podali tudi v ušesa :)

    OdgovoriIzbriši
  15. Joo, Maja, tvoje objave me res kar dvignejo s stola, spet tako zelo lepo, domiselno, izjemno natančno in po resničnosti posneto... Ta sladoled me spominja na Planico, stisnjeno med vaflja, vse si odlično naredila (saj drugače sploh ne znaš), zelo mi je všeč, kako znaš z zaključnimi plastmi, ki naredijo vse skupaj tako zelo resnično. Dokler to ne dobiš v roke in vidiš, kako je vse mini miceno... Čista petka, LP:)

    OdgovoriIzbriši
  16. Njaaami! Že itak sem ljubiteljica sladoleda, zdaj pa sploh!

    OdgovoriIzbriši
  17. Fantastično in tako neverjet popolni izgledajo. Uau, nimam drugih besed!
    Pozdravček.

    OdgovoriIzbriši
  18. Imaš prav lušten, sladek blog.:-)

    OdgovoriIzbriši
  19. Ohhhhhhhh, kar slina se mi je nabrala v ustih, kako lepo bi bilo enega teh sladoledkov sedaj ko se bliža toplo poletje obesiti za vrat :)), potem poletje ne bi bilo tako vroče.

    OdgovoriIzbriši
  20. Z veseljem bi ugriznila v te sladolede - žal bi veselje kratko trajalo - zaradi majhnosti. So pa tako zelo realni, da je bila to moja prva misel.

    OdgovoriIzbriši
  21. No, tak Hofer pa bi imela tu pri nas ;)
    Uhanov sicer ne nosim, bi pa obeske ponucala za kak drug kos nakita ;)
    Če jih boš še dolgo pustila viseti tukaj, se bodo stopili ;) tako realni so.

    OdgovoriIzbriši
  22. Ti si pravi mali carobnjak :) Svaka ti cast na ovim radovima.
    Kakav talenat imas za sve :)

    OdgovoriIzbriši
  23. Hvala vsem!

    Eva: piši mi na mail, pa se zmeniva:)

    OdgovoriIzbriši
  24. Sladki mali sladoledki! Super za poletno vročino, pa čeprav samo kot nakit. :)

    OdgovoriIzbriši
  25. joj, noro.... sploh si ne morem predstavljat - kot bi delala z mikroskopom :)

    OdgovoriIzbriši
  26. ponovno genialno!! popolnoma drži to,da ko te neka stvar bolj pritegne na druge gledaš drugače.pri tebi pa tako opazovanje postane prvs miniaturna mojstrovina.
    ps. sem se že navadila,da grem na tvoj blog s polnim želodcem ;)

    OdgovoriIzbriši
  27. Pa ti si res neverjetna. Kaj znaš narediti iz polija. Res premikaš meje. Bravo!

    OdgovoriIzbriši
  28. jaz sicer nisem neka strašna ljubiteljica sladoleda, ampak tile tvoji so pa naravnost čudoviti in kar kličejo po tem da bi jih pojedla....a ja ne smem ker niso pravi :)

    OdgovoriIzbriši
  29. Kako me nije bilo dugo, nisam prije vidjela tvoje nove radove i novije postove....
    Prvo sam sve dobro pogledala, pročitala...i samo mogu reći...Woww
    Maja, tvoji prsti čuda rade,prekrasne su mi ove tvoje minijaturice....očito ti je strpljenje i preciznost tvoja vrlina
    LP

    OdgovoriIzbriši
  30. Maja, iz reklamnih katalogov delaš pravo umetnost! Nam pa dokazuješ, da je inspiracija povsod okoli nas, samo če jo želimo videti.

    OdgovoriIzbriši
  31. Neverjetno, kako se mi kar sline pocedijo!!!!!! Piškotki so mi nadvse všeč in prav nalašč za toplo poletje!

    OdgovoriIzbriši
  32. Vem da sem tole že komentirala, pa vidim da ga je blogger vsem zagodel. Kakorkoli, ne morem da ne bi še enkrat izrazila občudovanja naj tako realnimi "sladoledki" in se zopet glasno spaševala "kako hudimana lahko to naredi, pa tako majčkeno je....???"

    OdgovoriIzbriši
  33. U, luštno tole, sladoledki so pa itak...samo moji;)

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.