nedelja, 23. oktober 2011

A key to my heart


Z žensko garderobo je ponavadi križ... Mislim, da se marsikatera najde v tej izjavi... Nesrečnega obraza pred (ponavadi polno) omaro tuhtaš, da nimaš popolnoma nič pametnega za obleči. Vsaj jaz. Moja omara je sicer dolgočasno zatočišče oblek precej enotnega barvnega spektra. V njej domujejo predvsem črna, olivno zelena, siva in rjava oblačila in nekaj belih srajc in seveda malo morje šalov in rut, s katerimi sem obsedena. Tako sem zadnjič ugotovila, da sedaj pa RES nimam popolnoma nič takega, v čemer bi se dobro počutila... nekaj, kar bi me dvignilo, kadar sem na tleh (saj vem, da to ni najbolj... no zrelo..., da bi me morala dvigniti notranjost..., ampak včasih pomaga, če si natakneš nekaj, kar veš, da ti paše,... pa k vragu... saj sem ŽENSKA!). Še tisto, kar je bilo fino, sedaj spravim samo na pol poti do tazadnje:( Nekaj bo treba ukreniti! Odpravim se v šoping in ugotovim sledeče:
1. ali sem za časom, ampak vse so samo CUNJE!! Sredi zime pač ne rabim sicer čudovito mehkih puloverjev, ki pa mi razkrivajo celo desno ali levo ramo!
2. št. 36 sem definitivno pustila nekje v preteklosti!
3. čevlji: katastrofa! Včasih sem z roparskega pohoda definitivno prišla vsaj z enim parom čevljev, sedaj ne najdem para, ki bi mi bil všeč (beri: štikli so mi sicer hudo všeč, ampak v njih se polomim že na poti od avta do vrat)!
4. žal ne morem kupiti popolnoma nič, kar se vsaj malček odklanja od zgoraj naštetega barvnega spektra:
a) ker mi vijolična ne sede,
b) ker drugih barv v trgovinah ni (ali pa sem za njih barvno slepa).
5. vse skupaj je navadna KATASTROFA.

V končni fazi se mi v srce le vsede dolga mehka siva jopa, z valovitim ovratnikom. Pod njo bodo pasale vse moje bele srajce ali majice, popestrim pa jo lahko s šali. MOJA!!! No vsaj nekaj...

Doma vseeno ugotovim, da mi manjka kos nakita (meni, kvazi fimarki)! Ker letos z ustvarjanjem le tega nisem bila najbolj pridna, sedem za mizo. A ker ne morem iz svojih stekleničk, nastane zgornji kos. Na dolgi ketnici, rahlo romantičen, ne preveč in ne premalo načičkan. Steklenička v sebi skriva drobno poli srce, da vsaj malo upravičim naziv"fimarke". Lepo paše na mojo novo jopo! Končno zadovoljna:)

Ampak vseeno bi bilo fino imeti še nove čevlje...

Imejte se radi!

Maja

21 komentarjev:

  1. S svojim zapisom si mi popestrila turoben (v naravi) turoben dan :) Hm, mogoče bo pa potrebno v Milano ali kakšno drugo prestolnico mode po kaj dobrega :) Povsem se pridružujem temu, kar si zapisala. Trgovine, polne oblačil, ko pa pridem blizu, pa vidim, da so cunje. Tam, kjer mi je kaj všeč, se ne strinja denarnica in vest :)
    Fotki, na katerih si predstavila svojo najnovejšo krasno umetnino, sta čudoviti!

    OdgovoriIzbriši
  2. Krasen izdelek, spet :-))
    Drugače pa se popolnoma strinjam, da danes zelo težko najdeš pameten kos oblačila.
    Potolaži dušo in si naredi še kakšen čudovit kos nakita. Ti to znaš!

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala bogu za nakit in druge dodatke, ker iz šopinga vedno pridem razočarana. Že res , da sem malo bolj okrogla, ampak halo......, ko pogledam okrog sebe vidim samo zelo suhe najstnice( pa tudi veliko, preveč močnejših,... teh v mojih najstniških letih ni bilo toliko!!!!), ki so vse napol nage111 in to pozimi!!!! in lepo število močnejših( ala jaz). Zakaj!!! potem delajo vse cunce za XS bejbike?????

    Lepo boš s srčkom v flaški popestrila novo jopo. Pa na daljši verižici je,... to je tudi meni zadnje čase všeč!

    OdgovoriIzbriši
  4. s svojim opisom omare, si opisala tudi mojo, le da v moji ni rutk in šalov in je par vijoličnih primerkov.zadnjič sem poslušala (Oprah's lifeclass na netu), da privlačimo to, kar mislimo in kot primer, je bil podan ravno naš pogled v omaro. ko takole stojimo pred omaro in se nam zdi,da nimamo nič pametnega, bomo naslednjič spet kupile(i) eno cunjo. tako, drage moje, morale bomo spremeniti svoj odnos do vsebine omare, da bomo lahko privlačile lepe obleke.
    to da znaš pa fimati, je pa druga prednost, ki jo nekatere pač nimamo.
    ti pa jo imaš.
    zelo mi je všeč ta tvoj poli srček

    OdgovoriIzbriši
  5. Z nakupovanj tudi jaz ponavadi pridem slabe volje in prav nič potešena. Mislim, na kak nov kos garderobe, v katerem bi se res dobro počutila in zanj ni treba zapravit celo premoženje.
    Siva mehka jopa se bere super, z novim nakitom pa bo zgledala res nekaj posebnega. In upam, da se boš tako počutila tudi ti.

    OdgovoriIzbriši
  6. Vidim, da imamo kar vse podobne omare :). Zelo lep kos nakita. Lp

    OdgovoriIzbriši
  7. Čudovit kos nakita, ki bo prav gotovo zelo lepo popestril novo jopico.
    Tudi meni se preveč pogosto dogaja, da ne najdem pravih kosov, tisti pa, ki bi jih imela, so pa predragi.

    OdgovoriIzbriši
  8. Hehehe,tipična ženska...Take in podobne probleme imam tudi jaz, kot verjetno še na stotine drugih. Tudi jaz ugotavljam, da je v trgovinah za moje pojme en kup navadnih cunj in neuporabne šare (beri "štikle"). In nič me ne pritegne in sproti kritično razmišljam, zame neuporabno. In to traja že nekaj let...
    Ti si vsaj na koncu našla nekaj kar te je osrečilo, kar je pa najpomembnejše.

    OdgovoriIzbriši
  9. V tejle objavi pa sem našla samo sebe.. očitno nas je več ki imamo takele težave :) Srček je zelo lep!

    OdgovoriIzbriši
  10. Oh ne samo da je lepo napisano, je tudi resnično. Opisala si moj roparski pohod, vse drži, tudi tisto s številko 36, no morda vijola meni kar sede samo v pravem kroju. Modni dodatek pa je krasen.

    OdgovoriIzbriši
  11. Komaj čakam, da vidim tale prekrasen obesek na tebi.

    S tvojim zapisom se zelooo strinjam. Se mi je pa prejšnji petek zgodilo, da bi v svojem nakupovalnem pohodu lahko nakupila cel kup oblačil (toliko lepih stvari sem vidla). No, najbrž so taki pohodi bolj redki.

    OdgovoriIzbriši
  12. Sem mislila, da mam samo jaz težave pri nakupu cunj in, da je to zaradi moje ne preveč standardne psotave. Nujno (res nujno, ne po žensko nujno) sem potrebna novih škornjev. Izbira - katastrofa! Po moje bom še to zimo v starih.

    OdgovoriIzbriši
  13. Ne potrebuješ novih čevljev, če imaš takol lep kos nakita okoli vratu :-) Jah , kaj hočemo, takšno je to življenje, še dobro, da sem lahko v kavbojkah + majici tudi na del. mestu, si ne predstavljam, da bi morala hoditi naokoli v kostimih :-)

    OdgovoriIzbriši
  14. Pa še kako res je, kar si napisala.
    Spet prekrasna mojstrovina izpod tvojih rok. In ideja - ideja je za dol past dobra.

    OdgovoriIzbriši
  15. Tudi jaz se podpišem zraven. Sploh ne grem več po trgovinah (razen v likovne ;)).
    Razmišljam, da bi začela sama šivat, pa kaj ko tudi blaga ni bog-ve-koliko na izbiro :(.
    Srček mi je všeč, sploh barva in seveda tvoj stil.
    Ko bo kakšna sprememba v trgovinah, sporoči! ;)

    OdgovoriIzbriši
  16. hehehe, look on the bright side - vsaj zapravila nisi ;) Lušen srček, prepričana sem, da se bo lepo podal h novi jopi.

    OdgovoriIzbriši
  17. Vsekakor si zadela v bistvo. Jaz imam probleme že od kar so se ponovno pojavile ozke hlače, spodaj na korenček, mrzim to :))), že odkar so bile prvič moderne. Enostavno ugotavljam, da imam v omari samo zadeve stare po 2 ali več let, ker si v zadnjih 2 letih nisem kupila skoraj nič. Kot si rekla, prodajajo dobesedno cote. Razvlečeno in zmučkano, da te mine da bi sploh pogledal, kaj šele oblekel. Prava žalost in to v raznolikih trgovinah in različnih cenovnih razredih. Upam, da se počasi spet kaj znormalizira, ker sicer ne vem kaj bom sploh še oblekla. Stare zadeve bo počasi treba dati vstran. Obesek na verižici pa svetovn.

    OdgovoriIzbriši
  18. Ravno v petek smo se vse tri podale v šoping, kajti prekratki rokavi in prekratke hlače ter nič novega...naveličanost...pa sami štikli kot praviš...in na koncu skoraj kot vedno...odrasla oseba kupi en nič, otroci pa vsakega nekaj, blagič:)
    Pa si vedno rečem, tokrat bo drugače...
    Tvoj nakit pa kot vedno fascinanten, ga kljub umetniku pogrešam:)

    OdgovoriIzbriši
  19. Oh...tu se pa najdem tudi jaz. Od starih časov, ko sem se morala zdarževati, da sem kaj pustila v trgovini, si zdaj mukoma kaj izberem...
    Vse pohvale za izjmeno ljubko stekleničko s srčkom.

    OdgovoriIzbriši
  20. Maja veš, res bi lahko spekla tudi kaj "ta zaresnega" in da bo iz pečice dišalo tako, kot bi moralo :-))
    Tvoja dva bosta spremembe zelo vesela!
    Hvala ti, ko idejo za peko iščeš tudi v Brbončici!

    OdgovoriIzbriši
  21. Očitno nas ima precej tovrstne težave. Nič od nič kar bi človek z veseljem kupil in nosil.

    Verižica je pa nadmega. Tako bi pa brez težav nosila :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.