nedelja, 16. oktober 2011

Some early Christmas baking...




Kaj se lahko primerja s tem, ko hiša zadiši po domačih piškotih? Ko se vonj cimeta in vanilije naseli v naših nosnicah in začne buriti domišljijo... Ko je topljena čokolada povsod... na noskih, piškotih in jezičkih... Ustvari domačnost in pričakovanje. Brez božične peke ni Božiča in prav gotovo ne božičnega razpoloženja...

Žal pri nas večkrat diši po pečeni fimo masi kot pravih cimetovih zvezdicah... Nekoč, ko smo bili še na starem naslovu, se je Tej igral zunaj, J. pa ga je čuval in klepetal s sosedom. Ko sem kot radovedno skrbna mama pogledala skozi okno, me je sosed okaral, naj vendar že pustim delo in pridem dol.
"Ne morem, ravno nekaj pečem," sem odgovorila. "Uau in kaj slastnega bomo jedli?" je sledilo njegovo vprašanje... in J. odgovor: " Nekaj, na čemer si zlomiš zobe in ti obleži v želodcu!"... Žal!

Žal je peka polija hudo aditivna. Na tečaju v Angliji smo spoznale prijazno gospo, katere poli izdelki so nas navdušili. Ko sem izvedela, da s polijem ustvarja šele eno leto, sem ostala brez besed.
"Ampak, dragica, ne počnem popolnoma nič drugega", se nasmehne. "Mož vsak večer pride domov in ko vidi, da je pečica prižgana, vedno vpraša: kaj je za večerjo? In ko pogleda v pečico, razočarano vzdihne: Oh, spet perle..."

... Tako je z nami fimoholiki...

Imejte se radi, pa naj kmalu zadiši po pravih cimetovih zvezdicah...

Maja

23 komentarjev:

  1. Čudovita božična peka!Pa tako lično zapakirana! Super!!!!

    Tudi ljubezen v steklenički iz prejšnje objave je fantastična! Tako malo miceno pa tako polno ljubezni. To mi je všeč!!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. He he, ti dve zgodbici sta prav zabavni. Želodec res ostane prazen, zato pa se oči bogato nasitijo :))) Jaz tudi nisem ravno vzor prave gospodinje. Peka peciva me ne zanima najbolj, samo občasno me primer. Ampak teh tvojih mini stekleničk pa se človek ne more naveličati in ti piškoti zgledajo kot pravi. Se pa tudi jaz že veselim vseh teh božičnih vonjav.

    OdgovoriIzbriši
  3. Pekla bi, pekla, a kaj, ko sva bolj slaba jedca :) Vsaj jaz :) Bom morala več v goste vabiti.
    Mogoče bi tvoj stil peke prišel v poštev. Samo kaj, ko me fimo ni okužil in raje gledam tvoje mojstrovine, se čudim in čudim ...
    Čudovito!

    OdgovoriIzbriši
  4. Prekrasno, ideja ti je fantastična, staklenke su mi jako lijepe!
    Jako maštovito, sve pohvale!
    Ia j bih rado da mogu svratila na te fine kolačiće:)

    Lijep ti pozdrav iz Gorskog kotara:)

    OdgovoriIzbriši
  5. Božična peka...mhmhm prav lepo izgleda in traja celo leto, nič se ne pokvari...to je prednost, ne? Imaš celo leto božič.Prekrasno!

    OdgovoriIzbriši
  6. Čudovite drobtinice in še prav lepo zapakirane so. Tudi pri nas je večkrat fimo v pečici kot pecivo. Saj je pecivo tudi fajn, tisti prvi kos, pa mogoče drugi.. potem se pa samo valja okoli.
    Fimo pa tudi, če se valja, ostane uporaben.
    Tebi gre izdelava malih božičnih kolačkov super od rok. Me veseli, da si spet tu :) ♥

    OdgovoriIzbriši
  7. O Maja, srce mi poskoči, ko vidim tvojo objavo in tudi tokrat je tako. Od prijateljice za Božička, je lahko kaj lepšega kot tako drobceno a tako zelo srčkano darilce? Super si! LP:)

    OdgovoriIzbriši
  8. iii spet novi piškotki, še lepši, še več tehnike v njih! In kako lepo mora dišati pri vas .-))

    OdgovoriIzbriši
  9. To je res mojstrovina, Maja. Zmeraj kar gledam in gledam tisto fotografijo, kjer je zraven tudi kovanec. Čudovito in izjemno ljubko.

    OdgovoriIzbriši
  10. KRASNO SI SE LOTILA PREDBOŽIČNE PEKE. DRUŽINICA BO ZAČASNO STISNILA ZOBE, KO BO ČAS ZA "TA PRAVE" KEKSE, BOŠ PA TUDI TO NJIHOVO ŽELJO POTEŠILA :)).
    PRIJETEN TEDEN TI ŽELIM.

    OdgovoriIzbriši
  11. AAAAAAAA
    ok. najprej moram zapreti usta.
    KAJ SI ČISTO NORA?!?!?!
    ok. sem se pomirila.
    pa saj ne morem verjeti...sem začela verjeti, ko sem v receptu prebrala priljubljen božična melodija in velika mera potrpljenja poleg ščepca domišljije,da mi je skoraj uspelo vsaj malo verjeti,da je kaj takega sploh mogoče.ej, carica si!!
    haha, zanimiva zgodbica v zvezi s peko.vseeno me zanima, a pečeš tudi ta prave piškote tako okusne in lepe, kot te polimer piškotke?

    OdgovoriIzbriši
  12. Tako ljubkega, lično zapakiranega peciva, ne premorejo tudi v najboljših pekarnah, čeprav pri njih diši :)). Za tiste prave, mehke in dišeče, se bo tudi našel čas. Lp

    OdgovoriIzbriši
  13. Prav zadišalo je po božiču. In ne samo da si se zelooo potrudila pri peki, tudi postavitev za slikanje je enkratna (kličnki naredijo piko na i).

    OdgovoriIzbriši
  14. sem ostala brez besed!
    prečudovito!

    OdgovoriIzbriši
  15. Uau, Maja noro dobro! Jaz sem bila do samega konca objave prepričana, da so piškotki pravi. Vse do recepta hehehe, šele potem mi je bilo jasno, da s tem receptom nekaj ni v redu.

    OdgovoriIzbriši
  16. O, si me nasmejala. Tako pri nas jemo fimo rezance ;)

    OdgovoriIzbriši
  17. Vsi najboljši recepti so tako enostavni in vendar mi ne uspejo. Kot da bi mojster pozabil dopisati še kakšno sestavino, ali pa je tako samumevna...
    Občudujem in skoraj voham božično peko, tako ljubeznivo je postrežena, da roka skoraj seže po piškotkih.

    OdgovoriIzbriši
  18. Kakšna lušna tini-mini božična peka. Če primerjam klinčke in tvoje piškotke. Uau! Mojstrica si!

    OdgovoriIzbriši
  19. Tvoja peka je fenomenalna! Tudi zelo lično zapakirana. Bi se lahko slaščičarji zgledovali po tebi!

    OdgovoriIzbriši
  20. Uhh..najprej sem mislila da so res pravi šele ko sem prebrala recept mi je potegnilo :)))Ha ha ha.

    Čudovita peka in njena lepota je večna.

    OdgovoriIzbriši
  21. Neverjetna božična peka ... z čisto vsem kar sodi poleg.
    In tvoje pisanje prav pomirjujoče. Enako jaz čutim ob papirju.Se strinjam z Vladko: teh tvojih stekleničk se človek ne more naveličat.

    OdgovoriIzbriši
  22. To, kaj se danes dobrega peče v pečici mi je dokaj znano:)
    Všeč mi je celovit izgled, tako nežen in igriv hkrati.No,da o miniaturkah v njem ne govorim.Full mi je všeč.

    OdgovoriIzbriši
  23. Duš s tole peko bi me z lahkoto zavedla. To so čisto pravi piškotki...

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.